Spravodliví

Spravodliví https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43210/spravodlivi-43210.jpg 3 25 8

Dve vraždy na opačných koncoch Ameriky, jedna v newyorskej bočnej uličke, druhá v lesoch Montany. Séria vrážd po celom svete, od preplnených bedárskych štvrtí Indie až po nádherné pláže Kapského mesta. Súvislosť je vylúčená. Aspoň tak si hovorí Will Monroe, mladý Angličan, reportér New York Times až do chvíle, keď mu unesú krásnu manželku Beth. Zrejme ju držia ľudia, ktorí bez váhania zabíjajú. Zúfalého Willa stopy privedú k tajomnej sekte. Sú to oddaní stúpenci jednej z najstarších vier ľudstva. Musí sa prekliesniť cez mysticizmus a pradávne proroctvá, prísť na koreň záhadám, ukrytým hlboko v Biblii. Napokon odhalí tajomstvo, ktoré vzrušovalo svet tisícky rokov. Je to tajomstvo, od ktorého možno závisí osud ľudstva... Vraždy pribúdajú, každá stopa je zašifrovaná a čas nemilosrdne beží... ... celý text

Přidat komentář

Moncele
20.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Vzhledem k tomu, že legendu o třiceti šesti spravedlivých znám, množství odkazů na Bibli a jiné náboženské texty mě vůbec nepřekvapilo, ani nenudilo. Příběh byl přiměřeně napínavý, těšila jsem se na každou novou kapitolu. Prostředí chassidských židů v New Yorku, prostředí velkého deníku a pátrání po pachatelích na první pohled obyčejných vražd jsem si užila. Váhala jsem mezi oceněním 4 nebo 5 hvězdičkami, nakonec jsem se přiklonila k 5 hvězdám, a to hlavně kvůli závěrečnému konfliktu, i když jsem své podezření o "šedé eminenci v pozadí" měla již dříve. Obvykle nevybírám knihu podle obalu, ale tento mě v místní knihobudce zaujal na první dobrou. A když jsem dnes knihu dočetla, pustila jsem si televizi, kde zrovna běžela Ďáblová lest... Doufám, že to byla jen náhoda, a konec světa je ještě v nedohlednu... Myslím, že kdo po knize sáhné bez předsudků a s otevřenou myslí, nebude zklamán. Přeji hezké počtení!

MirrorIsis
12.09.2019 1 z 5

Knihu jsem odložila a nedočetla


biairicia
06.03.2019 odpad!

Nikdy víc. Mám pocit, jako bych knihu četla roky. Šílená nuda! Zbytečně moc roztáhlé. Příběh tak na 50 stran maximálně. Samá bible a náboženské texty a vše okolo. Modlila jsem se at už to mám dočtené. Stálo mě to fakt hodně moc sil vůbec dočíst. Kniha se mi nelíbila.

prestiggio
21.07.2016 3 z 5

pomaly rozbeh, no od polovice to malo, ako sa povie "grády". na moj vkus som ju ale citala dlho. cas pri nej ale nelutujem. na plny pocet hviezdiciek nie je, ale urcite dobra kniha ktoru sa oplati precitat.

lusila
23.06.2013 5 z 5

Tak od tejto knihy som sa nevedela odtrhnúť, chcela som hneď vedieť ako sa to všetko skončí.

evasamankova
05.03.2013 5 z 5

Kniha je naprosto brilantní, skvěle napsaná a do poslední stránky překvapí. Tolik jsem od ní nečekala. Vřele doporučuji

MK14
26.08.2012 4 z 5

Úžasný strhující příběh. Podobně psané jako Dan Brown. Ale rozhodně stojí za to si ji přečíst.

Drimwisible
30.11.-0001 5 z 5

Kniha ma bavila od prvého začiatku aj keď zo začiatku to bolo trolinku nudné.
Ale čoraz viac som ju čítala, tým ďalej sa zamotávala, bola napínavejšia a zaujmavejšia. Vyvrcholenie bolo celkom nečakané. Nedalo sa od nej odtrhnúť. Je tam veľa o židovskom náboženstve a niečo aj z kresťanského. Určite doporučujem!