Spomienky na teba

Spomienky na teba https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479054/bmid_spomienky-na-teba-Hlp-479054.jpg 4 40 11

Vzpomínky na tebe série

1. díl >

Steffi Lockwoodová sa vracia po brutálnom útoku do rodiska, prímorského mestečka v Connecticute. Chce si vybudovať život od základov, tak ako to najlepšie vie – holými rukami. S dlhoročnou kamarátkou si založí firmu na prerábanie interiérov, lenže dostane ju do viacerých nepríjemných situácií. To by nebolo až také zlé, keby si Steffi nenajala mama bývalého priateľa a neprinútila ju tak čeliť rozhodnutiam z mladosti. Verejného obhajcu Ryana Quinna neprekvapilo, keď ho nechala manželka, no fakt, že opustila aj ich dcéru, ho hlboko zasiahol. V neistej finančnej situácii sa teraz už slobodný otec vracia na miesto, kde vyrastal. Posledná osoba, ktorú by čakal pri prestavbe ich rodinného domu, je Steffi Lockwoodová, prvá láska, ktorá mu pred rokmi zlomila srdce. Hoci sa Ryan a Steffi rokmi zmenili, opätovné stretnutie v nich prebudí staré city. Postupne však začne vychádzať na povrch Steffino tajomstvo. Spojí ich, alebo navždy rozdelí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Memory of You , 2018


více info...

Přidat komentář

petusska01
05.02.2022 3 z 5

Vidno, že tento príbeh a aj štýl písania je zameraný už na vyspelejších čitateľov. Je to pomalé, každá z postáv si už niečo odžila a riešia sa tam existencialne potreby. Príbeh aj štýl hodnotím ako kvalitný, nie je to jednohubka. Pokiaľ však obľubujete napr Vi Keelandovú, oproti nej je toto viac menej nuda a treba si nájsť tu správnu chvíľu a náladu. Ryan a Steffi boli fajn, Ryan trochu viac. Steffi mi občas prišla ako riadne sebecká krava, pardon, ale musím teda oceniť aj jej samostatnosť, šikovnosť a cieľavedomosť (v práci najmä). Príbehy ostatných postáv tiež znejú zaujímavo, som zvedavá...

Majka1979
08.12.2021 4 z 5

Veľmi zaujímavý príbeh, určite osloví toho, kto má rád príbehy, v ktorých nejde všetko ako po masle.
Ona uteká, aby mala slobodu. Vracia sa, aby utiekla pred tým, čo ju pri hľadaní dohnalo.
On sa trápi, keď utečie. Vráti sa a nechce si ju pustiť k telu.
Všetko sa však komplikuje tým, že ani jeden z nich nezabudol, avšak žiadny návrat nie je jednoduchý.
Každý z nich má za sebou niečo, on nefunkčné manželstvo a dcérku, ona hrozné spomienky z prepadu, ktorý zažila.
Dokážu aj cez toto všetko nájsť opäť k sebe cestu?
Všetko toto sprevádzajú aj príbehy ich kamarátov a známych, všade niekde niečo je. A možno práve tieto problémy ich dokážu viac spojiť :)


lusitta05
16.11.2021 3 z 5

Nebolo to zlé,ale Steffi mi išla svojou tvrdohlavosťou na nervy a nakoniec som bola rada,že príbeh končí. Druhý diel si ale prečítam.

lucie3944
09.10.2021 4 z 5

Tak přečteno. Trvalo mi to delší dobu, ale ve finále se mi kniha líbila. Sice mě mrzí, že ten samotný průběh léčby nebyl popsaný, ale autorka rovnou upozorňuje, že na tuto věc není odborník a problém se nedá jednoduše vyřešit. Je tu hodně myšlenek, jsou tam rozebíraná nitra hlavních postav, možná až moc dopodrobna. Občas by stačilo jen naznačit. Nicméně, další díl čeká a já jsem na něj zvědavá.

malýčtenář
16.07.2021 2 z 5

Takový lehký ženský román. Už dopředu člověk tuší, jak asi dopadne. Odpočinkové a nicméně nenáročné čtení.

bookcase
07.06.2021 4 z 5

Milá, lehká, v něčem předvídatelná letní oddechovka. Jen ta malá holčička mi trochu lezla na nervy :)

alzbeta4340
30.04.2021 5 z 5

Příjemná romance, u které je jasné, jak dopadne a není nutné příliš přemýšlet. Pro mě to byla po únavném dni dobrá volba. Trošku legrační bylo povolání Steffi, která měla stavební firmu a osobně vykonávala i těžší zednické práce. Jinak se její příběh četl dobře, a bylo pěkné, že se kvůli staronovému vztahu odhodlala řešit své potíže.
Tato kniha mi hodně připomíná knížky od mé oblíbené autorky Jennifer Probst.

Kudík
14.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Autorka Steffi, Claire i Peyton opravdu pořádně naložila. Sice to v předmluvě vysvětluje, ale i tak mi to přišlo trošku moc. U jedné traumatické následky po přepadení a řešení situace s jejím ex, další přežila střelbu, ale přišla o svojí sportovní kariéru a přítelkyni, která zradila jejich kodex party Lilac Lane a u té poslední je to rakovina. Již po přečtení prvního dílu mám představu, jak asi budou vypadat ty následující. Steffi měla zajímavou práci, i když to, že zvládala i těžší a složitější opravy a rekonstrukce bylo trošku moc. Osobně nejsem pivo, ale abych odmontovávala SAMA horní kuchyňské skříňky a odkládala je, to fakt nedám, resp. mám na to málo rukou. :) Těch nesedících drobností zde bylo vícero, a proto silně váhám s hodnocením mezi 3-4*.

Petriii
05.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Tak já nevím,nějak mě to nepřesvědčilo. Na jednu rodinu a kamarády mi to přišlo moc krizí najednou. Rakovina maminky,znásilnění hlavní hrdinky,jedna kamarádka postřelená, druhá kamarádka rakovina,hlavní hrdina se rozvádí... Na mě toho bylo až moc najednou. A ani mi k srdci nikdo z nich nepřirostl,žádná postava. Určitě to bylo myšleno dobře, ale prostě jsem tomu nevěřila. Styl psaní a to že mi žádná z postav nebyla sympatická mi nedovolila dát víc než 2*, hrozně jsem se do čtení nutila.

Pípasek
04.04.2021 5 z 5

Máte-li se v životě o koho opřít, zvládnete všechno.....

2688
02.04.2021 4 z 5

Příběh o tom že vaše minulost může být natolik krutá aby dokázala pohnojit vaší budoucnost když jí necháte. O tom že někdy odpustit je to nejlepší a nejjednodušší co můžete udělat. :-)