Společně se včelami

Společně se včelami https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517616/bmid_spolecne-se-vcelami-BAC-517616.jpg 5 1 1

Mohou žít včely přirozeným způsobem i v podmínkách umělého chovu na včelnici? Ano, v úlu s horními loučkami. O jednom takovém – a nejen o něm – vypráví ve své další knize včelař a popularizátor včelaření Miroslav Urban. "Včelí hnízdo jsem fotografoval mobilním telefonem za přirozeného osvětlení přímo v úlu, nerušil jsem klidnou práci tohoto jedinečného společenství. Při zpracování fotografií, dále při tvorbě grafické podoby knížky a při psaní textů jsem používal pouze sluneční energii z ostrovního systému umístěného nedaleko včelnice. Spolupracoval jsem s ekosystémem včelí krajiny a kniha samotná se stala jeho součástí."... celý text

Přidat komentář

Hanina61
30.10.2023 5 z 5

"Ráno mě probudí zpěv drozdů. Vedle pěšinek v lesních zákoutích najdu popadané noty jejich hravých tónů. Jsou to květy bledulí, dymnivek, devětsilů a prvosenek. O kousek dál dýchá jarem z plných plic plicník a místo mědvědů kvete mezi stromy česnek mědvědí..."

Tahle malá knížka mi padla v knihovně do oka kvůli své hezké ilustrované obálce a ač nejsem včelař, krásné fotografie uvnitř mě zlákaly k tomu, že jsem si ji půjčila. A když jsem se do ní doma začetla, nemohla jsem se od ní odtrhnout, protože ta fakta o včelách a příběh jednoho konkrétního včelstva i okolní přírody v průběhu roku se četly pomalu jako dobrodružný román, navíc napsaný krásným, místy až poetickým jazykem. Fotografie včel v úle, přírody i dobrot s medem (doplněné recepty) leckdy berou dech. Vřele doporučuji všem, kdo se chtějí dozvědět něco víc o životě tohoto úžasného hmyzu... :-)

Štítky knihy

včely

Autorovy další knížky

Miroslav Urban
česká, 1972
2018  80%Včelaření od jara do zimy
2020  100%Včelky ze starého dubu
2023  100%Společně se včelami
2021  %Ptačí hlídka

Kniha Společně se včelami je v

Přečtených1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x