Spitfire

Spitfire https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313537/bmid_spitfire-i3y-313537.jpg 4 6 1

Spitfire… Jedna z ikon druhé světové války. Překrásná a výkonná stíhačka, která se stala miláčkem britské veřejnosti už v době, kdy za bitvy o Británii bránila nebe nad Anglií a sváděla těžké a urputné boje se stíhacími letouny nacistického Německa. Spitfiry si díky svým bojovým schopnostem a skvělé ovladatelnosti získaly oblibu u britských, kanadských, amerických i ostatních spojeneckých pilotů. Tento ilustrovaný průvodce příběhem nejslavnějšího stíhacího letounu všech dob vypráví o jeho historii, silných stránkách i slabinách, o bojových schopnostech i o bitvách, jež Spitfiry vedly po celém světě. S využitím bohaté palety informací, podrobných nákresů a unikátních dobových fotografií přivádí tato kniha slavný letoun opět k životu a odhaluje, proč a jak se Spitfire stal nehynoucí legendou vojenského letectví. České vydání obsahuje bonusové kapitoly o československých pilotech na Spitfirech a o osudech těchto stíhaček v poválečném Československu.... celý text

Přidat komentář

Jarek82
15.05.2022 4 z 5

Já mám to letadlo prostě rád. Kvůli tomu jak vypadá a zároveň kvůli legendě stroje, který stál na straně dobra a zvítězil.

Tato kniha je čitelná asi jen pro fanoušky. Detailní historie, popis jednotlivých verzí. Sekce o leteckých esech a jednotlivých bitvách jsou spíš faktografické, než příběhové.

Obsahuje krásné fotky.