Špiritistka

Špiritistka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518083/bmid_spiritistka-k4h-518083.jpg 3 23 5

Strhujúci príbeh o dvoch odvážnych ženách, ktoré hľadajú pravdu a spravodlivosť v tajuplnom prostredí špiritizmu Rok 1873. Na opustenom zámku na predmestí Paríža sa chystá temná seansa. Vedie ju uznávaná špiritistka Vaudeline D’Allairová, preslávená schopnosťou vyvolávať duchov obetí vrážd, aby zistila totožnosť vrahov. Zúčastňuje sa na nej aj jej žiačka z Londýna Lenna Wickesová, ktorá chce zistiť pozadie násilnej smrti svojej sestry. Keď Vaudeline zavolajú do Anglicka, aby vyriešila záhadnú vraždu predsedu Londýnskej špiritistickej spoločnosti, Lenna sa k nej pripojí, aby sa dostala bližšie k sestriným vrahom. Pri pátraní obe ženy odhaľujú temné tajomstvá špiritistickej spoločnosti a samy sa dostanú do smrteľného nebezpečenstva.... celý text

Literatura světová Romány Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The London Séance Society , 2023


více info...

Přidat komentář

Kee
21.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Tohle je kniha, jejíž děj zapomínám už pár dní po přečtení.

Je to škoda, zasazení příběhu mě nalákalo na pořádně mysteriózní zážitek. Dostalo se mi však pouze slabého odvaru: příběh nemá údernost a dynamiku, postavy jsou ploché, rozepsané pouze tak, abyste je od sebe navzájem odlišili. Některá rozhodnutí postav na mě působila nelogicky a z toho důvodu se mi děj jevil roztříštěný, jako přerušované vlákno. Duchařský aspekt přítomen pouze, aby posouval děj. Velká škoda, líbilo by se mi, kdyby duchové více komunikovali (např. zajímavé by bylo, kdyby Lennu duch její sestry Evie navštěvoval i mimo seance, ve snech, v náznacích během všedního dne...).

- SPOILER -
Homosexuální romantické linky mi nevadí, ale tohle bylo tak nějak zvláštní - úplně jsem chemii mezi postavami necítila, byť se mi jí autorka snažila vnutit poměrně úporně. Nepřišla mi zakomponovaná tak, aby pro mě byla uvěřitelná, což možná souvisí s plochými postavami a také s tím, že je zdůrazněna pouze sexuální přitažlivost. Kde jsou city? Kde je pouto a spojení?

aktak1203
11.04.2024 1 z 5

S přehršlí homosexuálních vztahů v seriálech a filmech se tento trend dostává i do knih, bohužel nejsem cílovka. Knížka byla dost slabá, opakující se informace, jak pro děti a dost tiskových chyb v druhé polovině. Knihu jsem dočetla, protože jsem ji dostala darem, ale v půlce jsem vážně uvažovala, že ji nedočtu, donutilo mě jen svědomí.


PetaZ
01.04.2024 2 z 5

Tak to bylo opravdu dost slabe, pripadalo mi, ze se kniha rozjizdi tak do pulky a velice rychle bylo jasne, kdo za tim vsim stoji... Skoda, tak treba dalsi kniha autorky bude lepsi

Szilvia1
04.01.2024 5 z 5

Knížka je od první stránky plná tajemství,kterou se dozvíme až na konci,který není takový jak si myslíme.Aspon u mě to tak bylo.Je ale pěkný příběh,trošku duchařský ale je napínavý.Od autorky jsem už četla i první knížku,ta je taky dobrá.

aktijnov
24.07.2023 3 z 5

Spíše letní odpočinkové čtení. Příliš nezaujalo, ale úplný brak to také nebyl.