Pazúr šelmy

Pazúr šelmy https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406542/bmid_pazur-selmy-6L5-406542.jpg 4 33 33

Conor, Abeke, Mejlin, Rollan a ich zvierací spoločníci ochránili svet pred nespočetnými hrozbami. Napriek tomu sa stali štvanou zverou. Falošnému obvineniu sa však postavili čelom. Sú odhodlaní odhaliť sprisahanie a objasniť tajomstvo prastarých relikvií. Pátranie ich zavedie do Conorovho domova, s otvorenou náručou ich tam však nikto nečaká. Mesto je zničené, obyvatelia sú chudobní a zúfalí. Môžu Zelenopláštnici niekomu veriť, keď je na ich hlavy vypísaná odmena?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Wildcat´s Claw , 2017


více info...

Přidat komentář

Viktorak
19.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Dobrá kniha jenom mi trochu vadí že zabili Ctirada a doufám že se vrátí.

TaLu
25.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Stále je to skvělé čtení, ale první část této série byla prostě lepší. Popis přírody a atmosféry je opravdu dobrý. Čtenář cestuje spolu s oblíbenými hrdiny po Euře, a touží najít další prastarou relikvii. Horší je to s uvěřitelností bitev a vyhrocených situací. Nějak jsem to posledním dvěma autorům nevěřila. Často a úplně zbytečně opakují popis "záblesku" při objevení spirituálního zvířete. To přece všichni víme, jakým způsobem to probíhá.
Vrchol uprostřed série byl jedinečný, teď mi připadá, že se lelkuje a hledá směr. Možná je to tím, že nepřítel není tak jasný, jako byli Dobyvatelé. Vojáci plní rozkazy a tak mi možná nesedí, že s nimi je boj tak nemilosrdný. I když jsou mezi nimi tací, co si rozkazy přizpůsobují po svém a chtějí hrdiny zabít, nejen zajmout. Střet s lovci byl mnohem lepší a atmosféra zničené země také. Chvilka s medvědy byla moc krátká a klidně mohla být víc vysvětlená.
Chápu, že není možné čekat vřelé přijetí tam, kde Zelenopláštníci pod vlivem Žerfa plenili a zabíjeli.
Ctirad se doufám zase objeví, protože ta jeho oběť byla také taková nijaká a nesmyslná.
Zkrátka jsem rozmazlená těmi spisovateli, kteří napsali lepší díly. Takže tak tři a půl. Zatím nejslabší díl.


vojta888
16.02.2021 4 z 5

No tak to byla pecka

IVANA0123
06.12.2020 5 z 5

Tento díl byl plný napětí a měl obrovský spád. Na této sérii je úžasné, jak se na psaní dílů autoři střídají a každý příběh je tak trochu jiný stylem, tempem i atmosférou a tento je velmi povedený.
(12/20)

Viki0
15.03.2019 5 z 5

Po předchozím díle, který mě zklamal, Dráp šelmy celé sérii opět zlepšil reputaci. Autor má se sérií už zkušenosti, neboť psal jeden z předchozích dílů, tudíž dokázal mnohem lépe vystihnout charaktery postav a jejich chování. Děj byl po celou dobu zajímavý a nestalo se tu, že by nějaké pasáže byly příliš nudné a jiné naopak přehnané, akce byla vyvážená, což oceňuji, protože Kamenné srdce mělo v tomhle ohledu nedostatky. Čtení bylo velmi příjemné, kniha byla plná atmosféry, která mi připomněla úplně první díly první série. Vytkla bych jen jedinou věc - konec by opět mohl být trochu více rozepsaný, ale na to jsem u této série už zvyklá.

Autorovy další knížky

Philip Pullman
britská, 1946
2007  86%Zlatý kompas
2007  84%Jantarové kukátko
2007  86%Jedinečný nůž
2007  89%Temné hmoty
2002  82%Rubín v kouři