Říše divů

Říše divů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208193/rise-divu-208193.jpg 4 17 17

Spenser série

< 41. díl

Henry Cimoli a Spenser se přátelí už dlouhá léta, ale starý trenér boxu za celou tu dobu nepožádal soukromého detektiva Spensera o jedinou laskavost. Až teď. Developer Rick Weinberg se gangsterskými způsoby snaží Henryho i ostatní obyvatele obytného domu na Revere Beach přimět k prodeji jejich bytů. Když tam Weinberg pošle ranaře, aby prodej urychlili, Spenser a jeho mladý pomocník Zebulon „Zetko“ Sixkill se pustí do vyšetřování a objeví za bezohledným nátlakem záhadnou a krásnou ženu, kterou její ctižádost vedla i přes mrtvoly. Její šéf a ona plánují vybudovat v Bostonu hazardní ráj, ale nejdřív se musejí vypořádat s konkurencí i s tlaky z podsvětí a zkorumpovat bostonské politiky. Jenže pak se do věci vloží místní mafie, Zetko zmizí a Spenser se začne obávat o jeho život…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Wonderland , 2013


více info...

Přidat komentář

twiggynka
26.08.2021 3 z 5

Autor se snažil dát do knihy to, co tam Robert měl přirozeně, ale nebylo to ono! Někdy je lepší nepokračovat v tom co rozdělal jiný.

Lmslaver
26.06.2017 4 z 5

Ace Atkinsovi se povedlo vdechnout do Spencera to nejlepší, na co jsem byl u Roberta B.Parkera zvyklý. Spencer hýří vtipem, sarkasmem, vrhá se do řešení případu se svou typickou tvrdohlavostí a dobrým logickým úsudkem. Autor by snad mohl jen víc vypilovat akční scény, někdy je těžké si představit co vlastně postava vykonala. Naopak s radostí jsem přivítal omezení mileneckého tokání se Susan na minimum. Hlavní ale je, že Říše divů je postavená na kvalitním detektivním příběhu.


kelve
01.03.2015 5 z 5

Příjemně se četla. Příběh i zápletka je dobrá. Možná na někoho moc vulgarit, ale asi to patří ke slengu padouchů.

Štítky knihy

Boston soukromý detektiv

Autoři knihy

Ace Atkins
americká, 1970
Robert B. Parker
americká, 1932 - 2010