Soudruh Rock’n’roll Dean Reed

Soudruh Rock’n’roll Dean Reed https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14993/soudruh-rock-n-roll-dean-reed-14993.jpg 5 4 3

Příběh Američana, který přinesl komunistům rock’n’roll. Publikace osvětluje pohled na amerického zpěváka, herce a bojovníka za světový mír a společenský pokrok Deana Reeda a uvádí jeho životní příběh odehrávající se v době studené války. Pozoruhodná publikace americké novinářky a spisovatelky Reggie Nadelsonové představuje zajímavý příběh jejího osobního pátrání po Deanu Reedovi, kolem jehož předčasného úmrtí zůstalo mnoho nezodpovězených otázek. Autorka se vydala po stopách "amerického rebela" napříč Amerikou a východní Evropou s odhodláním rozluštit záhadu jeho života a smrti. Tento mnohostranný zpěvák, skladatel, textař, herec, režisér a spisovatel se stal v první polovině šedesátých let 20. století populárním nejen už za svého působení v Latinské Americe, ale později i ve východoevropských zemích, zejména v bývalém SSSR, kam v roce 1965 přijel jako člen Světové rady míru a o rok později se vrátil na koncertní turné. Slavil zde mimořádné úspěchy a pro sovětské fanoušky se stal prvnim Američanem, kterého směli veřejně obdivovat. Po několikaletém pobytu v Itálii, kde působil jako herec v řadě spaghetti westernů, se rozhodl trvale usídlit v tehdejší NDR. Zde žil až do své smrti v roce 1986, kdy utonul v jednom z četných jezer nedaleko Berlína.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , BB art
Originální název:

Comrade rockstar , 1991


více info...

Přidat komentář

medlovice
17.11.2019 4 z 5

Knihu mám z knihobudky a asi ji tam i vrátím. Jméno Dean Reed mi je jen známé, nějak ho neznám a tak jsem při čtení prohlížela YT a internet. Začetla jsem se , kniha je velmi čtivá, napínavá jako dobrá detektivka. Ale i přes dobrý spád nic nepřinesla. Autorka jede do Ruska a do Německa a popisuje jak s někým sedí u jídla a ten si utírá pusu a co jedí ale o smrti zpěváka nezjistila nic. Možná se jen chtěla zviditelnit, nebo procestovat Evropu , Reedovi nepomohla.

mulderka
09.02.2018 5 z 5

Kdysi patřil DR k mým mega idolům - ženy pochopí, byl to neuvěřitelně krásný chlap!!
Až po letech a možnosti srovnání s opravdovou západní kulturou mi došlo, že zase tak vynikající umělec to vážně nebyl. Hlavně proto, že se neuměl rozhodnout, co chce vlastně dělat. Takže mydlil vše od své autorské tvorby přes /doslova!/ Bacha po Vlacha a nic pořádně. Jestli počítal s tím, že východní blok se s tím spokojí, nebo v tom byly jiné tlaky, se už asi nedovíme. Stejně jako všechny ostatní záhady kolem života a smrti Deana Reeda zůstanou nerozřešeny. Dokud se neotevřou ruské a východoněmecké archívy, v kterých, jak sama autorka naznačuje, leží leccos zajímavého. Tuto možnost bych ale viděla spíš na sci-fi.
A Tom Hanks se na ten slibovaný životopisný film o "americkém rebelovi" patrně taky vykašlal :-(


Atanone
26.05.2017 4 z 5

Prostě jsem nemohla pochopit jak může být někdo tak naivní.
No,asi na to ke konci taky přišel..nebo spíš konec přišel,protože se z té naivity probral..těžko říct a asi to už nikdo nezjistí.
Kniha zajímavá,jsem ráda,že jsem si na ni udělala čas.

Štítky knihy

rocknroll

Autorovy další knížky

2005  85%Vlčí máky
2005  90%Soudruh Rock’n’roll Dean Reed