Tváře noci

Tváře noci https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369778/bmid_tvare-noci-PyA-369778.jpg 4 116 39

Sophie Kent série

1. díl

Sophii Kentové se díky píli a houževnatosti podařilo vypracovat mezi elitu novinářské branže. Avšak v den, kdy zemřel její mladší bratr, se Sophiin soukromý i profesní život rozpadl na kusy. Zatímco se snaží přežít další den, rozhodne se – nyní coby reportérka krimi rubriky London Heraldu – vyzpovídat svědky brutální vraždy malého chlapce. Přitom se seznámí s vyděšenou ruskou modelkou Natalijí, která ví evidentně víc, než je ochotná Sophii prozradit. Když je potom v předvečer londýnského Týdne módy v luxusním hotelu nalezeno Natalijino zohavené tělo, Sophie si bolestně uvědomuje, že mohla děsivému činu zabránit. Sžíraná pocitem viny se po hlavě vrhá do zářivého, ale krutého módního světa, jehož odvrácenou tvář ovládají drogy, ničivá tajemství, prostituce a vydírání. Stopy vedou Sophii k překvapivému zjištění, že klíč k nalezení pachatele leží hluboko v minulosti, ve dvacet let starém případu vraždy jiné dívky. A nevypočitatelný, sadistický vrah zatím vyčkává, aby mohl udeřit znovu…... celý text

Detektivky, krimi Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Breaking Dead , 2016


více info...

Přidat komentář

bigben
06.01.2024 3 z 5

Detektivka, která mě nenadchla, ale ani neurazila...takový střed...zřejmě dostane Sophii ještě šanci

lucie1744
13.08.2023 4 z 5

Velmi napínavé čtení.


JaneTrestry
20.05.2021 4 z 5

Tuto knížku mi vloni přinesl Ježíšek. Dostala jsem se k ní, ale ten začátek je pro ně zdlouhavý a hlavně hlavní hrdinka mi strašně leze na nervy. Postupně se odhaluje její minulost a dalo by se i říci, co vše vedlo k jejímu dnešnímu charakteru. Sice jsem si ji neoblíbila, ale už jsem knihu četla raději, protože mi tolik nevadila. Později mi došlo, že mi i vadí její povolání. Novináři dělají dobrou práci a jsem za ně ráda. Jediné co mi na novinářích vadí, je jejich dotěrnost. Děj je dosti zajímavý a od půlky začíná mít spád až ten konec je vrcholem. Kdo je vrah nebo aspoň do toho zapleten jsem poznala kapitolou před odhalením jména. Hlavního vraha, tam jsem skoro od začátku tušila správné pohlaví, ale kdo je za tím, to jméno, tak to mě dost překvapilo. Původně jsem chtěla dát jen tři hvězdy, ale za to, jak ten konec měl spád a já to četla jedním dechem a taky, že autorka dokázala ve mě vyvolat šok se slovíčkem WOW, dávám o jednu hvězdu navíc. :)

Prateri
15.01.2021 3 z 5

Novináři, modelky, zneužívání, smrt - to zde najdete.
Novináři se svými praktikami pomoci někdy šlápnou na kuří oko, někdy šlápnou vedle. Honba za senzací, aby byli první, kteří budou "pravdivě informovat"(což mně je v reálu úplně ale úplně jedno, čí informace ke mně dorazí jako první). Svět modelek je zde drsný, do toho lidé, jejichž charakter je na nule a máme knížku Tváře noci.

FillaSFC
27.12.2020 2 z 5

Nemastné, neslané. Nic, na co si za půl roku vzpomenete. Jako ukrácení doby čekání na vánoční nadílku nového čtiva ale jakž takž dostačující. :-)

MakiMel
01.09.2020 5 z 5

Thrillery obzvláště nevyhledávám, ale tento mi svým prostředím i rychlostí a jakousi uvěřitelností sedl. Takže rozhodně můžu doporučit.

mommy
03.06.2020 5 z 5

super kniha

Didi15
21.04.2020 4 z 5

Možná průměrný příběh ,ale mně se to četlo dobře a tak vlastně s ničím nemám extra problém:)

amurek
20.01.2020 3 z 5

Příběh o novinářce, která se snaží za každou cenu pro své noviny získat exkluzivní informace a být vždy krůček před policií při objasnění vražd modelek. Pravda, do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah, ale přišlo mi to překombinované a nevěrohodné. Za mě průměr...

Janík511
14.01.2020 2 z 5

Kniha se čte celkem dobře, jen děj by mohl být lépe zpracován, neboť místy jsem ztrácela přehled. Není to ovšem kniha, na kterou si za rok vzpomenu. Neurazí, ale ani nenadchne.

knihomolkadorfa
11.12.2019 2 z 5

Nějak jsem se nemohla začíst ... hlavní hrdinka mi byla hooodně nesympatická. Myslím, že na toto téma je spousta lepších detektivek.

klokan.1905
25.10.2019 2 z 5

Tváře noci...
Kniha od Corrie Jackson, ze série Sophie Kent...
Sophie Kentová je novinářkou deníku London Herald... Příběh začíná nalezeným tělem zavražděného chlapce, kdy se Sophie snaží vyzpovídat možné svědky z okolí vraždy... Při tomto se seznamuje i s ruskou modelkou Natalijí Kotovovou...
V následujících dnech dochází k vraždě Natalie, přičemž její tělo bylo vrahem zohaveno... Autorka nás v knize provádí světem módy, jejíž odvrácenou část ovládají mimo jiné i drogy, prostituce a vydírání...
Závěr knihy mi přišel takový useknutý, jakoby nás autorka připravila o patřičné finále...
Kniha byla vydána nakladatelstvím Mystery Press v roce 2018... Koukal jsem na jejich stránky a o další knize ze série zde není ani zmínka... Upřímně řečeno, nevím, zda bych po pokračování sáhl...
Mně bohužel kniha příliš nesedla, byla pro mě zklamáním... Za mě slabších 50 procent, tedy dvě hvězdičky...

shootingstar
26.09.2019 1 z 5

Tak to bylo velké zklamání. Postavy mi byly lhostejné, děj MOŽNÁ smysl dával, ale nechtělo se mi listovat zpátky, abych si ověřila, kdo je vlastně kdo...na britský standard fakt slabota.

HaHa11
25.08.2019 2 z 5

Jedna z mnoha současných detektivek, které jsou tak trochu (dost) na jedno kopyto. Notná dávka úchyláren, pěkná řádka vyšinutých osobností, několik ne zrovna kladných hrdinů odkudsi z východní Evropy a akční závěr, kdy to prostě musí dobře dopadnout. Úvodní násilné činy autorka na dalších stránkách zcela vytěsní; zavražděné modelky se pravděpodobně jeví jako atraktivnější. Sophie Kentová, dcerka z bohaté rodiny, která se rozhodne protloukat životem "na vlastní pěst", mi tedy sympatická nebyla, ani co by se za nehet vešlo. Docela supermanka - párkrát dostala solidní nakládačku, přesto v dalších desítkách minut neváhala, a znovu nasazovala krk. Jako bonus čtenář obdrží i několik žhavých (a dost nelogických) milostných scén - co na tom, že jejich aktérem je hlavní podezřelý, že?! Pokud se připravuje české vydání dalších případů této slečny novinářky, s klidným srdcem si je nechám ujít.

kercah
06.07.2019 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Příběh je napínavý, do samého konce není zcela jasné, kdo za vším stojí. Samozřejmě je kolem hlavní hrdinky Shopie spousta lidí, kteří jí pomáhají případ vyřešit.. zápal, vstřcnost lidí mluvit s novinářkou a snadný přístup k informacím všeho druhu. Upřímně netuším, zda to takto v novinářské branži chodí, ale přišlo mi to trochu přemrštěné a tím pádem to jako celek působilo méně věrohodně.

Nickyheat
13.06.2019 5 z 5

Modelky, tajný klub, slavné modelky nalezeny mrtvé, sériový vrah...fakt silné kafe...přečteno jedním dechem...vůbec jsem se nemohla odtrhnout

nikiss76
17.05.2019 2 z 5

Klasický detektivní příběh, kde hlavní hrdinkou je mladá novinářka Sophie, která je tak lačná po informacích, že porušuje jedno pravidlo za druhým, až jí to stojí místo. Aby se mohla vrátit zpět a dokázat i svému šéfovi, že je stále dobrá, musí přijít s nějakým skvělým sólo kaprem jako například případ o vraždách modelek. Sophie jde po stopách a snaží se případ vyřešit, musí však jít hlouběji a zapátrat v dávno minulých případech, v nichž nachází souvislosti a i klíče k dořešení případu a dopadení vraha. Já osobně mám moc ráda krimi příběhy, které se odehrávají v Londýně, proto jsem si chtěla přečíst i tuto knihu. Kniha nebyla špatná, ale nenadchla mě. Neoslovila mě hlavní hrdinka. Téměř vždy, když hlavním hrdinou je novinář, který si hraje na vyšetřovatele, mě to nějakým způsobem irituje. Tito novináři mají vždy náskok před policií, dokáží prozkoumat místo vraždy, najít pachatele a uzavřít případ a ještě z toho vytřískat článek. Na mě trošku přitažené za vlasy. Pro mě poučení pro příště, se do takových knih nepouštět.

Danago
26.04.2019 3 z 5

Kdo vraždí modelky? A proč? Novinářka Sophie je v těžké životní situaci rozpadá se jí rodinný i profesní život. Tento případ bere jako možnost se zaměřit jiným směrem. Do případu se , ale zakousne možná až moc.
Knížka má na mě hodně brutálních scén, novinářka je neodbytná až moc, ale asi to tak je. Konec je naprosto nečekaný pro mě možná až neakceptovatelný.
Knížka určitě není špatná, ale mě bohužel nesedla.

monika0356
03.04.2019 5 z 5

Kniha se mi četla dobře i když chvilkama mi to přišlo trošku přehnané, ale začetla jsem se, takže za mě super :)

DominaCZ
20.03.2019 2 z 5

Popravě jaksi nevím.
Sofie otravná a dotěrná, jasně o tom novinařina je.
Ke všem lidem a údajům se dostane, všichni jí vše poví, i pořezaná a s vymknutým kotníkem, s nímž kulhá jen chviličku, vše zvládá.
Dostane padáka, ale poté jí zašlou lísteček s žádostí, aby se vrátila.
Nesmíme zapomenout na klasiku dnešní doby: hl. hrdinka musí roztáhnout v ději nohy a to nejlépe několikrát, a tak sex. scény zde má hlavní hrdinka s týpkama, který nesnáší, což je fajn žejo.
Part o otci nemá logiku a o bratrovi měla být celá vedlejší kniha, tady taky nemá smysl, nedotýká se děje.
Iritovalo mne označení sex. mafie.
Ouchylné pozadí vražd bylo taky poněkud ... jak zde píšete-přehnané.
Prostě tak trošku hodně stran o otravné ufňukané věčně blijící vlezlé náně , nářkových partů o bráchovi, dotěrných rozhovorů a konci, kterej vyznívá divně a vlastně nemá spojitost s těma činama dnes - je to ta jediná minulost.
Navíc na začátku chyby v textu mi zaply varovný alarm, že s tou autorkou kámošky nebudeme..a jak vidno, tak ani se Sofií.