Šokujúca pravda o vode

Šokujúca pravda o vode https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320420/mid_sokujuca-pravda-o-vode-3nY-320420.jpg 2 8 8

Najväčšie tajomstvo zdravia na svete. Prečo mnohí ľudia zomierajú predčasne? Ako to súvisí s vodou? Zázračné a liečivé vlastnosti vody. Čo sa deje vo vašom tele? Ako môžete zlepšiť svoje zdravie a skvaliť svoj život.

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Zdraví
Vydáno: , Eko-konzult
Originální název:

Water: The Shocking Truth That Can Save Your Life , 1993


více info...

Přidat komentář

katerina3627
10.02.2020

https://www.cestyksobe.cz/dr-batmanghelidj-m-adams-lecba-vodou/4418
https://apostol.webnode.cz/hubnuti-a-zivotosprava/voda-voda-voda-/

Richie1
27.12.2015 4 z 5

Názvem sice kniha tak trochu nabízí senzaci, ale při čtení jsem k žádným senzačním či šokujícím informacím nedospěl. Možná i díky tomu, že se již problematice prevence dobrého zdraví pár let věnuji a většina toho, co jsem se v knize dočetl, pro mě nebylo novinkou.
Kniha je jakýsi slepenec mnoha informací z oblasti zdravého způsobu života, někdy až chaoticky podávaných a často i opakovaných. Většinou jsem se s názory autorů ztotožňoval, ačkoli občas jsem zapochyboval nebo zauvažoval, nakolik jsou jejich tvrzení podložena pravdou a seriózním výzkumem. Obecně ale rady, které se v knize často opakují, patří dnes už k známým informacím pro každého, kdo se zajímá o své zdraví a o jeho udržení v dobré kondici.
Např.:
- omezte maso a jezte více zeleniny a ovoce
- pijte čistou vodu a čerstvé zeleninové a ovocné šťávy
- nejezte sůl
- omezte cukr
- provádějte tělesná cvičení ... atd.

V čem tedy spočívá výjimečnost této knihy? Paul Bragg došel především k jednomu důležitému poznatku: anorganické minerály jsou lidským organismem velmi špatně vstřebávány a pokud je tělo nevyloučí, usazují se v cévách, kloubech a dalších orgánech, přičemž postupně způsobují různé nemoci a trápení až nakonec vedou k předčasné smrti.
Nejvíce se do těla dostávají anorganické minerály vodou. Paul Bragg tedy nabádá omezit pití minerálních vod, vody ze studní nebo i obyčejné vody z kohoutku. Naopak velmi doporučuje pití destilované vody nebo pití čerstvých zeleninových a ovocných šťáv (v kterých je pro tělo mnoho prospěšných a dobře vstřebatelných organických minerálů).
Vzhledem k tomu, že vstřebatelnost anorganických minerálů je pouze cca 5%, lze s tvrzeními autora knihy opatrně souhlasit. Ale jak jsem si již často ověřil: "všeho s mírou". :-)
Návod Paula Bragga k pití destilované vody beru jako velmi zajímavou informaci a zcela jistě zkusím některé jeho rady využít v mé snaze o zdravý způsob života.
Knihu považuji za vemi dobrý vklad do oblasti správné životosprávy a správného stravování.


Jack Bauer
03.02.2013 odpad!

Mám rád šokující knihy ať už jsou pravdivé nebo ne. Každopádně jsou dobrým počteníčkem. Ale u této jsem měl pocit, jakoby to napsali magoři. Neustále opakující se Pijte destilovanou vodu o které si myslím že spíše uškodí než prospěje, nejezte ovesné vločky které jsou velice zdraví prospěšné a spousta dalších zavádějícíh rad. Určitě se v knize dají najít pozitiva a pár dobrých rad, ale celek mě připadá jako blábol psaný pro hloupé nevzdělané američany. Např. víte, že uhličitán vápenatý nebo vápno jsou nejdůležitějšími součástmi při výrobě cementu nebo betonu? A konec mě dostal, napsal to náboženský fanatik: Naše modlitby za zdraví a štěstí se týkají i vás a vašich blízkých. Zdraví a štěstí jsou vrozeným právem, které nám všem dal Bůh...ale musíme dodržovat přírodní zákony. Bůh je stanovil.... to mluví za vše. V knize nikde není datum vzniku originálu, vše jsem si musel vyhledat na internetu. Byla snad psaná v poválečné době, kdy měl autor obavy ze zamořené vody radioaktivním spadem z atomových bomb. Demagogie první třídy, šokující blábol.

Štítky knihy

voda zdravý životní styl

Autorovy další knížky

Paul Bragg
americká, 1895 - 1976
1998  45%Šokující pravda o vodě
2006  25%Jak se dožít 120 let
1993  100%Chraňte si své srdce