Sny o pádu

Sny o pádu
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450090/bmid_sny-o-padu-tAB-450090.jpeg 4 69 69

Je to už devět let, co Larkin utekla z Georgetownu a přísahala, že se už nikdy nevrátí. Když se ale dozví, že její matka zmizela, nezbývá jí nic jiného, než se vrátit domů – do města, které miluje a zároveň se ho obává. Larkininu matku nakonec naleznou ve vyhořelém vraku blízko rodinné rýžové plantáže. Je těžce zraněná, v bezvědomí a nikdo netuší, jak se tam dostala. Larkin se rozhodne zjistit, co se stalo, ale netuší, že při hledání odpovědí odhalí tajemství skryté více než padesát let. Tajemství lásky, přátelství a zlomených srdcí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Dreams of Falling, 2018


více info...

Přidat komentář

Illaa
27.06.2024 2 z 5

Ač vždy dychtím po detailních popisech a omáčce kolem, v této knize jí bylo nějak moc. Bylo to celkově vleklé, s pomalým rozjezdem, zbytečně moc nevyřešených situací z minulosti, jak starší generace, tak té mladší. Číst se to určitě dalo, ale správná jiskra tomu chyběla.

Evkae36
17.09.2023 5 z 5

Velmi zvláštní kniha. Když jsem ji začala číst, přišla mi zmatená, děj nesouvislý, mnoho postav a nevěděla jsem kdo je kdo. Přečetla jsem prvních 100 stránek a knihu jsem odložila s tím, že nevím jestli se k ní ještě vůbec vrátím. Ale za pár dní jsem jí dala znovu šanci a začala jsem číst znovu od začátku a pomaleji. Tahle kniha prostě potřebuje čas. A příběh mě okamžitě vtáhnul. Děj byl sice zdlouhavý, minulost se prolínala s přítomností, a z té minulosti se postupně dovídám střípky, které zapadají do přítomnosti. Měla jsem tušení že konec bude spletitý, a byl ještě spletitější než jsem si myslela. Po dlouhé době, vlastně možná první kniha, která mě nejdřív nezaujala a pak zcela pohltila.


malina097
09.02.2023 3 z 5

Co bych měla dodat po přečtení nevim.Chvílemi se mi to dost líbilo a některé pasáže zdlouhavé,zamotané postavy,ale ano dotahla jsem až do konce.Ke konci jsem byla už i nějak unavená ze střídání těch postav.Za precteni myslím kniha stojí ,když je venku hnusne.Řekla bych ,ze skoro nejlepší je popisováni krajiny a těch mocalu to mám rada to se mi líbí,pravé mi to připomínalo moje oblíbené Kde zpivaji raci.

prestiggio
09.10.2022 3 z 5

Keby tam nebolo to zbytočné naťahovanie a neobvyklý spôsob vyjadrovania, mohla to byť príjemná oddychová kniha. Takto som ju čítala nezvykle dlho a často som sa musela do čítania nútiť. O gramatických chybách a nezmyselnom preklade ani nehovorím.

Danago
29.09.2022 3 z 5

Příběh jedné rodiny s rodinný tajemstvím. Docela dost dlouho jsem měla zmatek v postavách. Autorka nám pomalu odkrývá co se stalo v minulosti. Opět tu máme vzpomínky na to, co se stalo v minulosti, ale zároveň i pátrání vnučky po tom co se její babičce přihodilo v dávné minulosti , kdo je vlastně její babička a co za tajemství skrývá.
Co se stalo před mnoha lety mezi třemi kamarádkami a jaký to mělo dopad do současnosti?
Knížka má hodně pomalé tempo , i když vás určitě bude zajímat jak to celé dopadne a kdo za vším rozhodujícím v minulosti stojí.
Nejkrásnější je obálka.

perpe2a
12.08.2022 3 z 5

Dobrý rodinný thriller.

Ahink3105
10.08.2022

Dlouho jsem se do knížky nemohla začíst, ztrácela jsem se v osobách, nechápala jsem, kdo je kdo, proč má jedna osoba dvě matky... Líbilo se mi, jak jsem postupně zjišťovala, co se asi v minulosti stalo, tím se vysvětlovalo hodně z přítomnosti... Musím souhlasit s @hnilda3, že chyby a překlepy byly opravdu hodně časté. Napsat do knihy "...na židly...", na to nemám slov. :(

hnilda3
02.07.2022 3 z 5

Příběh byl opravdu krásný, moc mě zaujal. Hodnocení však musím hodně snížil kvůli neuvěřitelnému množství překlepů, hrubek a překladu, který mnohdy nedával smysl. Je to velká škoda.

TerkaJK
16.06.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla čtivá a líbilo se mi části, kdy se příběh vyprávěl v minulosti.
I když jsem chvíle šílela a říkala si proč už neřeknou co se stalo...
Závěr byl pěkný a dojemný, bylo zodpovězeno vše co chybělo říct na začátku. Přiznám se, že mě tato kniha dojala a stala rozhodně za přečtení.

Arsi
28.05.2022 3 z 5

Místy rozvláčné, ale celkem pěkná kniha.

Janík511
07.05.2022 5 z 5

Krásná kniha. Mohu jedině doporučit.

regulax
11.08.2021 4 z 5

Vzpomínkový romantický román s pomalým tempem a se starším stylem psaní. Zápletka zajímavá až pohádková.

Szilvia1
18.06.2021 5 z 5

Byla to krásně napsaná knížka o tajemství,které nikdo nechtěl aby se vyšlo najevo,protože nikdo ani Ceecee ani Bitty nevěděli jak to bylo doopravdy,jenom když jejich ,,vnučka"Larkin vypátrala celou pravdu.Byla pěkná.Doporučuji.

Mi--LADA
22.05.2021 3 z 5

Pěkná a dobře napsaná romantika, psaná takovým tím pomalejším tempem, které nikam nespěchá. Už svojí obálkou navozuje pocit pohody, kdy se těším na léto k vodě a relaxovat tam ve stínu šumících stromů, třeba s podobnou oddechovkou. Je to obstojný románek, nic extra, ale ani žádný průšvih, jen na to musí být ta správná nálada. A já se do toho správného romantického rozpoložení trefila. Někdy potřebuju něco víc dynamického, ale jak říkám, zklamaná rozhodně nejsem, autorčin styl patří k tomu lepšímu v knihovničce odpočinkové literatury a četlo se to příjemně.

ANDY28
17.05.2021 5 z 5

Pecka! Každé slovo jakoby napsané pro mě. Láska od 1.písmene. A i když jsem věděla co bude následovat, autorka mě držela v napětí s každou obrácenou stránkou a já si to s ní užívala.

Katerina015
29.03.2021 4 z 5

S knihou jsem se celkem trápila... Přišla mi hodně zdlouhavá, ale skrývala v sobě moc krásný příběh... Střídání současnosti a minulosti bylo fajn.
Přesto se mi kniha líbila... Pokud Vám nevadí pomalejší rozjezd, kniha se Vám bude určitě líbit

putpuda
07.03.2021 4 z 5

Kniha mi přišla celkem náročná....možná i zdlouhavá, ale příběh je krásný. Takový tajemný, místy až pohádkový ;) A mám ráda knihy odehrávající se ve více časových rovinách....
Moje první kniha autorky... určitě si přečtu i Skleněný oceán.

Lemurka
28.02.2021 4 z 5

Moc pěkný příběh, stojí za přečtení.

magic11
21.02.2021 2 z 5

Rozvleklé a pravopisné hrubky mě vyloženě vytáčely, měla jsem chuť vytáhnout červenou propisku a začít je opravovat. Takový průměr, čekala jsem víc.

Mandlevest
20.02.2021 5 z 5

Podobně jako Šánka a Zuzka (zuzana2599) mám pro tyto jižanské ságy velkou slabost a určitou pomalost v ději jim s radostí, když jsou dobře napsané , odpouštím. Souhlasím se Šánkou, kniha není nijak objevná, je to opravdu jeden z mnoha příběhů o přátelství, lásce, životních rozhodnutích a dávném tajemství, které ovlivní život několika generací. Také vyprávění příběhu očima několika hlavních hrdinů , ve dvou časových rovinách, je více jak časté a také určité předvídatelnosti příběhu se zde nevyhnete. Ale celkově mě kniha atmosférou i stylem vyprávění okouzlila a moc bavila. No, hned bych se někam vypravila a nemuselo by to být ani tak daleko :-). Příjemné, pohodové čtení, které se Vám bude líbit a já si od paní autorky určitě ještě něco přečtu.