Sny jako řeč duše

nehodnoceno
Sny jako řeč duše https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528559/mid_sny-jako-rec-duse-6580a0cf0d8d0.jpg 0 0 4

Hlubinně-psychologický výklad snů V obrazové řeči snů získává naše vědomé já přístup k oblasti nevědomí. Sny jsou proto nejen fascinujícím objektem zkoumání hlubinné psychologie, ale mohou zároveň významným způsobem provázet a podporovat terapeutické a sebeterapeutické procesy. Hans Dieckmann, klasik na poli hlubinné psychologie, ve své knize předkládá úvod do hlubinně psychologického výkladu snů, který je přístupný jak odborníkům, tak i čtenářům usilujícím o vlastní sebepoznání.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Träume als Sprache der Seele , 2001


více info...

Přidat komentář

anansie
10.02.2021 3 z 5

"Sen je řečí nevědomí, je to jazyk obrazů, kterým nevědomí hovoří k našemu vědomému Já."
Odborné zpracování funkce snů, analýzy jednotlivých snů z hlediska psychoanalytické metodiky. Z knihy jsem si vzala jen tu část, kterou jsem dokázala pojmout a která mi pomohla k tomu, jak na sny nahlížet.

LordSnape
28.06.2015 5 z 5

Moje první ucelená kniha o hlubinné psychologii. Jasně, jako laik jsem nerozuměl úplně všemu, co se mi autor snaží říct, ale to nic nemění na tom, že kniha je to skvělá a pokrývá jak teoretický význam a vznik snů, tak i praktickou práci s nimi v analyticko-terapeutickém procesu, což je na celé publikaci vlastně to nejzajímavější.


nazgûl
11.09.2013

Velice přínosná kniha. Stručně a jasně vysvětleny hlavní funkce a typy snů s případnými ukázkami.

Kermisee
28.11.2012 4 z 5

Kniha je určena jak pro laiky, tak i odborníky. Musím říci, že je na četbu složitější, ale jsem toho názoru, že je to skvělý úvod do studia (ať už povinného nebo dobrovolného) snů a vůbec hlubinné psychologie.
Autor obratným způsobem vysvětluje proces vzniku i výkladu snů. Všechnu teorii doplňuje o praxi, tedy o osobní sny jeho pacientů, na které se všechna ta odborná slovíčka a termíny chápou hned o něco lépe.

Štítky knihy

sny výklad snů hlubinná psychologie analytická (jungovská) psychologie

Autorovy knížky

Hans Dieckmann
německá, 1921 - 2007
2004  86%Sny jako řeč duše

Kniha Sny jako řeč duše je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Knihotéce14x
Chystám se číst47x
Chci si koupit21x