Šňůraři

Šňůraři https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520202/bmid_snurari-64c7f30801946.jpg 4 6 3

Nevšední sci-fi román plný absurdního humoru. Ben sice není žádná bedna, ale pokud jde o chrlení kuriozit ze světa broučích genitálií nebo starožitných hodinek, vyrovná se i nejvěhlasnějším expertům. Problém je, že nemá ponětí, odkud se v něm všechny ty znalosti berou. Ví také ledacos o Tónu, tedy až na to, co to je a proč po něm kvůli tomu pase snad půlka lovců odměn v galaxii. Poté co s kámošem Pattonem skončí v manikúrovaných spárech extravagantního masorobota, se Ben dozvídá, jakou má vlastně cenu a jak nebezpečný ve skutečnosti může být. Snad mu Patton vyzbrojený sklenicí nakládaných okurek pomůže z téhle patálie vyváznout, protože znalosti sexuálních praktik pisivek brazilských jim ke spáse nejspíš stačit nebudou.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: , Host
Originální název:

Stringers , 2022


více info...

Přidat komentář

soukroma
24.04.2024 3 z 5

Vtipný začátek: neuvěřitelná záplava informací o hmyzí reprodukci, postupně nejen hmyzí, velmi přesné, informativní, zajímavé a zábavné. V první čtvrtině jsme však již uneseni do vesmíru a setkáváme se nejen s všemožnými mimozemšťany (baví mne, jak si autoři vizuálně vymýšlejí), ale hlavně s jakýmisi abstraktními šňůrami vědomí až někam k pavučině. A toho ještě ten Tón... Příliš mnoho neuchopitelného.
To už bylo poněkud nad mé síly, krom toho ten původní nášup informativních vtipů poněkud mizel...a byl nahrazován rádoby puberťáckými komentáři.

iceVS
12.02.2024 5 z 5

Zavařený mozek a oči šejdrem. Sice mám pocit, že jsem větší část příliš nepobrala, ale moc jsem se bavila.
Mám ráda knížky, které se neberou příliš vážně, tahle navíc byla plná encyklopedických znalostí, z nichž mi tu a tam některá uvízla v hlavě. Leč, jsou převážně ve společnosti nepoužitelné :-D

Prostě "Don't Mess with Texas"


Bulba
06.02.2024 5 z 5

Z mého pohledu výborná sci-fi, psaná lehce humorně. Sáhl jsem po knize na základě kladného hodnocení z lednového čísla XB1 a nebyl jsem zklamán.

Štítky knihy

humor sci-fi

Autorovy knížky

2023  70%Šňůraři

Kniha Šňůraři je v

Právě čtených2x
Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce34x
Chystám se číst36x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x