Snachy za všechny prachy

Snachy za všechny prachy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467884/bmid_snachy-za-vsechny-prachy-vTF-467884.jpeg 3 42 12

Chcete-li vytvořit neodolatelnou rodinnou komedii, budete potřebovat: despotického a egocentrického otce – Jacquesa. Martine – matku revoltující po čtyřiceti letech manželství. Jejich tři syny: věčného kluka Matthieua, který se brzy stane potřetí otcem, šéfkuchaře Nicolase, panovačného po tátovi, a Alexandra, bezbranného snílka. A především… tři nesnesitelné snachy! Dokonalou matku Stéphanie, úzkostlivou vegetariánku Lauru a nakonec Jeanne, nejistou třicátnici s feministickými názory, jejíž příchod významně naruší rodinný klid. Dejte je všechny do velkého domu v Bretani. Přidejte ještě babičku Antoinette, před jejíž moudrostí bledne i dalajláma, a jednoho toulavého psa. Zamíchejte, nechte podusit na mírném ohni a pak… Dobrou chuť!... celý text

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Nos adorables belles-filles , 2016


více info...

Přidat komentář

Mindy
19.11.2022 2 z 5

Po počátečním nutkání knihu odložit jsem se přece jen začetla a dočetla. Vztahy mezi členy této rodiny byly naprosto šílené a nepředvídatelné. Každou chvíli se mezi sebou dohadovali, navzájem se uráželi a dělali si naschvály, aby si o pár stránek později náramně rozuměli a na konci knihy se měli všichni rádi. Aspoň to bylo rychle přečteno.

bosorka78
04.07.2022 3 z 5

Celkem v pohodě čtení. Myslela jsem že mi to dá nějaké odpovědi jak na mou tchýni :) ale nic takového se nestalo.


Booky84
14.03.2022 3 z 5

Příjemně krátké povídky o jedné velké rodině. Kniha co neurazí a za jeden večer je přečtena.

Sova15
28.12.2021 3 z 5

Jelikož mám dvě snachy (výborné), myslela jsem, že jim nadělím tuto knihu pod stromeček. Před vánoci jsem se ale do ní dala sama. Neurazila, ale nic nového také nepřinesla. Takové lehké, někdy úsměvné čtení na pár večerů.

MartinaF
20.07.2021 4 z 5

Milé a pohodové čtení, které mi zpestřilo několik večerů. Když má štěstí kliku mělo vážnější téma, tady autorka zvolila veselou notu. Není to sice úplně mega světoborný román, ale já jsem si příběh užila, zasmála jsem se a pobavila. Víc takových odpočinkových knih.

zuzana2599
15.04.2021 4 z 5

Letos už moje druhá autorčina kniha, je to takový příjemný pozdrav z Francie.
Milé a pohodové čtení, humorné a lehké, místy jsem se docela pobavila. Útlá knížka je obrazem z rodinného života, může nejenom potěšit, ale i poučit !
Příběh se odehrával v podobném duchu jako Když má štěstí kliku, takže určitě nejsem zklamaná. Na chvíli jsem odložila napětí a strach a přijala vřelost, něhu a lásku !

LenkaMatous
27.03.2021 2 z 5

Jedna velká NUDA.

Nymfadora.T.
25.03.2021 3 z 5

Asi jsem čekala trošku víc , oddychovka, občas přehnané, ale jinak se to dalo přečíst.

aydam
21.03.2021 4 z 5

Příjemná optimisticky laděná jednohubka z Francie.
Svérázná a moudrá babička Antoinette by si zasloužila větší prostor.

"Kdyby tvoje snachy věděly, že je srovnáváš se slepicemi..."
"Láska je motor, který jede úplně sám, když člověk najde toho pravého..."

Jaruš7
18.03.2021 2 z 5

Knižní sitkom, 11 osob čtyř generací pestrých zálib a problémů si jde v nucených rodinných oslavách na nervy.
Až blízkost tragédie postaví to ufňukané vzdychání do světla prozření.
Tryskové čtení, jedině tak se to dalo zdolat.
Citace:" (snacha tchánovi o manželovi)
" Odmítá moje něžnosti, kdykoli jsme mezi lidmi, a je jedno, jestli to je v rodině nebo s přáteli. Už nevím, jak se k němu mám chovat. Říkám si, že je to snad tím, že mezi našimi přáteli jsou i jeho bývalé přítelkyně, kterých se nechce dotknout tím, že má po nich další známosti. Jsem z toho paranoidní. Žere mě to a on si to vůbec neuvědomuje."

Stačilo bohatě.

Ivuska.09
14.03.2021

Odpočinkový román, ze kterého si můžete odnést i pár důležitých věcí! Pokud tedy budete chtít. Místy se zasmějete, jindy vám bude hlavních hrdinů líto. Místy komedie, místy tragikomedie a místy prostě život.

čika
18.07.2020 4 z 5

Ked nic necakate, mozete sa aj prijemne prekvapit. Prijemny format, vecna tema, spracovanie, ake ocenite. Poctivych 3.5 za poctivu oddychovku. Kto chce povzdbudit po psycho a krimi thrilleroch, ci po tazkych svedectvach a uvahach o svete, voila. Najdete tu nefalsovane kliseovite Francuzsko. No a co.