Smrt čeká před oknem

Smrt čeká před oknem https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66681/smrt-ceka-pred-oknem-66681.jpg 4 5 3

Vraždu náčelníka stanice bezpečnosti Kwaskowiaka řeší nový velitel stanice major Niewarowný. 1. vydání.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Śmierć czeka przed oknem , 1973


více info...

Přidat komentář

Reacher
16.12.2019 3 z 5

Major Niewarowny, zatrpklý, ale zkušený policejní důstojník, je poslán do malého městečka poblíž Varšavy aby tam vyřešil vraždu předchozího policejního náčelníka.
Autorovi se celkem dobře podařilo vyfabulovat zajímavý příběh svérázného vyšetřování osamělého detektiva, který se sám počítá do staré školy a sází na osvědčené metody. Děj svižně odsýpá a my máme možnost okusit atmosféru polského maloměsta z počátku sedmdesátých let.
Snad jen jedna výtka, po pomalejším rozjezdu najednou přichází rychlé zakončení, aniž bychom se dozvěděli něco o dalších postavách a jejich osudech...

moničina
13.04.2017 5 z 5

Pre mňa druhá z jeho najlepších kníh. Záhadná smrť na malom predmestí, rôznorodí ľudia, atmosféra nedôvery voči sebe navzájom aj voči majorovi Niewarowskému, ktorého považujú za votrelca. Na Edigeovi sa mi páči, ako vie vykresliť atmosféru prostredia, kde sa dej odohráva aj s postavami. Drogová téma je v príbehu iba minoritnou vecou, Celé je to hlavne o vražde a záhadných pochôdzkach zavraždeného náčelníka pred jeho smrťou.


Ondrej _
13.06.2013 3 z 5

Jerzy Edigey, ako spisovateľ z tzv. "východného bloku" celkom zaujímavo rozobral zdanlivo obyčajnú vraždu, pričom postupne z deja vyplynie, že kľúčovú úlohu v tomto príbehu zohrávajú drogy. Keď si uvedomíme, že dej je posadený od 70tych rokov 20teho storočia v Poľskej republike, ide ozaujímavý výber témy, nakoľko za železnou oponou bola táto téma trošku nezvyčajná, keď si uvedomíme, že štáty východnej európy boli len prestpunými stanicami pre pašerákov.