Smažák od Papeže Františka

Smažák od Papeže Františka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525855/bmid_smazak-od-papeze-frantiska-654b544714412.jpg 3 6 6

Sbírka povídek o tom, že Buddha v muzeu nemluví, že cesta za Sněhurkou může být strastiplná nebo že bez Papeže Františka se smažák neusmaží. Volné pokračování knihy Bůh a neonové žabky (Pointa, 2021), které nás zavede na jihočeskou samotu, do exotických dálek i na zasněžený Vyšehrad. Příběhy o neobyčejných setkáních, o tom, kde je doma nebo jak moc se podobáme svým rodičům, propojují nadhled, humor a lidskost. Díky svým rozměrům se vám knížka snadno vejde do kabelky nebo kapsy a pobaví vás nebo dojme, kdykoli budete potřebovat.... celý text

Přidat komentář

iceVS
01.12.2023 5 z 5

Mně se kniha líbila. Sice pár povídek bylo mimo moji "zónu čtenářského komfortu" :-D, ale většina mě naprosto uspokojila.
Navíc mě velmi baví autorčin mladistvý styl psaní. Měla jsem pocit, že je to třicetiletá holčina a ona takřka vrstevnice :-)

cestina_s_linus
21.11.2023 3 z 5

Nejprve vypíchnu to, co se mi na knize líbilo:
- čtivost - i přesto, že jsou jednotlivé povídky “ultra krátké", tak jsou čtivé. Člověk se za krátký čas dozví vše podstatné a nepřijde si zahlcen informacemi.
- humor - u nejedné povídky jsem si našla pasáže, kde jsem se upřímně zasmála.
- zkušenosti - autorka toho zažila opravdu hodně a myslím si, že některé její “vzpomínání může obohatit i čtenáře.

S čím jsem kapku bojovala:
- délka povídek - uteklo to až moc rychle... sotva jsem se do povídky ponořila, tak přišel konec.
- nedokázala jsem si všechny povídky “užít, protože v některých příbězích se mluví o něčem, co je mi vzdálené a nemám s tím zkušenost.

Celkově jde o oddechovku, kterou si můžete zlepšit náladu. :)

Dávám 3,5/5.


Autorovy další knížky

2021  80%Bůh a neonové žabky
2022  88%Houbáci
2023  87%Houbáci a jiné lesní bytosti
2023  67%Smažák od Papeže Františka