Smart Casual

Smart Casual https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454611/bmid_smart-casual-72Y-454611.jpg 5 19 11

Naučte se mnohem lépe oblékat a vypadat. Toto je kniha o oděvech mužů. Nabitá informacemi o oblékání, doplňcích a obuvi, plná tipů a praktických návodů, jak oblečení moudře pořizovat a užívat. První kniha o mužských oděvech a souvislostech, která vznikla v česko-slovenském prostoru. Kniha pro každého muže s více než čtyřiceti originálními fotografiemi s náměty, jak oděvy kombinovat. Jediná tištěná publikace vůbec, která se věnuje fenoménu Smart Casual.... celý text

Přidat komentář

monika6778
17.05.2023 5 z 5

Mám ráda tu knihu. Jako žena z ní čerpám inspiraci i pro svůj šatník, a to z pohledu barevných kombinací, vzorů nebo materiálů jednotlivých oděvů. Díky informacím obsaženým v knize vím, v čem mi bude v létě příjemně a v zimě naopak neumrznu.
Přeji si, aby vyšla kniha Smart Casual také v angličtině.

KarelSakoschek
18.12.2022 4 z 5

Díky knize Smart Casual mám jednodušší život. Oděvy koupím rychleji, často levněji, cítím se v nich lépe, vydrží mi delší dobu a podle mého okolí vypadám lépe. Kniha Vám poskytne komplexní návod. Od obecných principů, až po úplné detaily. Excelentní počin.


1TyGR1
03.12.2020 5 z 5

Skvělá kniha po všech stránkách, krásně vypadá, je to skvost knihovny, při pohledu z venku a uvnitř je spousta skvělých rad pro pánské oblékání i pro jiné oblasti na prvotřídním papíru s krásnými obrázky, kde prakticky a jednoduše, dostanete vše, co se týká pánské módy. Myslím, že taková kniha a v takovém rozsahu na českém trhu chyběla a co se mě týče jsem moc rád, že jsem si jí mohl koupit a čerpat z ní. Tato výborná kniha určitě nemůže chybět v žádné knihovně správného muže a myslím, že je vhodná i pro ženy, které radí svým mužům s oblékáním a chtějí, aby skvěle vypadali. Kniha je opravdu jedinečná a výjimečná.

radek7835
26.11.2020

Kniha je veliká nejen obsahem, zpracováním, úpravou, rozsahem ale i formátem. Nejsem úplný nováček v této oblasti, ale jsem rád, že tato kniha je součástí mé knihovny. A rovnou jsem využil jednu radu, v rámci úklidu jsem předal již nepoužívané kousky o dům dál.
Děkuji Danielovi za jeho krásný počin.

PetrOtáhal
25.11.2020 4 z 5

Kniha je sama o sobě reprezentativní. Obal, použitý papír, grafika, úroveň tisku (určitě může být vhodným dárkem). S potěšením jsem si knihu přečetl, což nebylo nikterak těžké, protože autor psal lehce s vědomím, že čtenář není odborník. Text vhodně doprovázejí příběhy, vysvětlení, nákresy a fotografie, takže nepotřebujete vyhledávat jiné zdroje. Skutečná realizace myšlenek autora v praxi české mužské populace, bude znamenat výrazný odklon z provinčního křupanství do moderního elegantního světa.

P336
24.11.2020

Daniel napsal knihu, která českým mužům rozhodně chyběla. Nádherné fotografie s pečlivě vybranými kombinacemi oděvů jsou skvělou inspirací pro každý den. Od základů až po pokročilé koncepty, Vám pomůže vybudovat osobitý styl v oblékání.

LuděkM.
24.11.2020

CO BY TOMU ASI ŘEKL DANIEL ….
Je to již několik let, co jsem měl možnost absolvovat Danielovu přednášku s názvem „Casual“, tehdy organizovanou pro členy českého BowTie Club. Bylo to v době, kdy kniha „Smart Casual“ byla jen pouhým snem v hlavě autora. Ze zmíněné přednášky jsem si odnesl spoustu postřehů, ponaučení a zamyšlení se nad svým stylem oblékání. Již si nepamatuji, ve které části prezentace se rozvinula diskuze na téma oblékání doma a tradičních tepláků, vytahaného svetru a bačkor. Je pravdou, že jsem do té doby velmi často patřil do skupiny těch „pohodlných“, kteří na svůj domácí outfit moc nedbali. Avšak setkání s Danielem a jeho postřehy, tipy a argumenty mne změnily. Tepláky, vytahaný svetr a bačkory již postupně přestaly být součástí mého domácího dress code. Té změny si samozřejmě všimla i moje manželka a tak jsem jí odvyprávěl důvod, co k této změně vedlo. Od té doby, kdykoliv mne vidí se oblékat, neopomene poznamenat „co by tomu řekl Daniel“. Tato věta za ty roky u nás zdomácněla a Daniel, aniž by o tom věděl, se tak trochu stal součástí naší domácnosti. CO BY TOMU ASI ŘEKL ….

JakubHrbáč
23.11.2020 5 z 5

Skvělá kniha a vodítko nejen pro ty, kteří nemají cit pro střihy, barvy a tvary ve svém šatníku.

PB/72
23.11.2020

Knihu jsem zakoupila "svým" mužům - tedy manželovi, synovi a zeťovi. Podobnou jsem dlouho hledala a nenacházela ... moc mě potěšilo, že i v česku může vzniknout takto rozsáhlá publikace pro muže, a ještě ke všemu u nás v Brně. Pro ženy je výběr veliký a záleží jen na preferencích té které z nás, aby si vybrala. Muži to tak jednoduché neměli a to pan Šmíd změnil. Text je rozsáhlý, podrobný a přesto čtivý. Manžel knihu přijal jako příjemné opakování. Zeť se mnohému přiučil a stejně jako syn by uvítal více fotografických návodů, tipů a ukázek. Nad některými radami a názvy jsme dohledávali obrázky na internetu, aby v tom měli mladí pánové jasno, aby nezaměňovali pojmy ap. Bohužel už se dnes mladí pánové nedozví v tanečních to, co se v nich dozvěděla generace dnešní padesátníků.
Velmi děkuji panu Šmídovi za jeho osvětovou práci i spisovatelské nadšení! Byť svou činností míří především na muže, tak velmi prospívá a pomáhá i nám ženám :-)

PrincaListicka
19.11.2020 5 z 5

Položili jste si někdy otázku jaký význam má náš oděv? Oděv neslouží jen k zahalení našeho těla z důvodů společenských, neslouží jen k ochraně před vlivem počasí. Oděv je zároveň způsob komunikace s lidmi v našem okolí, vyjadřuje naše postavení, pocity a zároveň morální přesvědčení. Ovšem nyní se zaměříme na knihu samotnou.

Vazba a papír
Filozofie knihy spočívá v drobných detailech, které dokáží rozlišit mezi produktem kvalitním a méně kvalitním. Na první pohled dělá, po materiálové stránce, kvalitní knihu vazba, přesněji struktura použitého materiálu. V případě Smart Casual je použita pevná vazba s velice příjemnou texturou, která mi připomíná tkané plátno, díky čemuž je velice příjemná na omak a slibuje dlouhou životnost. Barevná kombinace odstínů šedi a zlaté barvy je nevtíravá a elegantně jednoduchá. Druhým prvkem, který učiní knihu v očích majitele hodnotnější je použitý papír, a ten je opět velice kvalitní. Má příjemnou gramáž a strukturu. Za veliké plus považuji i skutečnost, že je použit „jednotný“ papír, tedy stejný materiál pro text i fotografie, o kterých si povíme později.

Smart Casual - styl nebo filozofie?
Daniel Šmíd již v úvodu hovoří o důležitých otázkách, které jsou spojeny s oděvním průmyslem. Záměrně jsou nepoužil termín módní průmysl a hned si povíme proč. Není nic pomíjivějšího nežli móda a zároveň nic tak proměnlivého. Každý rok jsou jiné barvy a vzory módní či „in“ a právě tato proměnlivost definuje dočasnost módy, její nevyhnutelný zánik, který pramení „z barvy či vzoru nového roku“. A právě opak pomíjivosti, nadčasovost, je jedním z hlavních pramenů stylu Smart Casual. Položili jste si někdy otázku jestli je pestrobarevné tričko s velkým nápisem oděvem, který budete nosit i další léto? A to je pomíjivost módy. Pan Šmíd hovoří nejen o otázkách nadčasovosti (udržitelnosti) oděvu, o údržbě a péči, ale také o mužské postavě (stavbě těla) a především o doporučeních, které jsou vhodné nejen dle anatomie, situace a vhodnosti daného oděvu dle určité příležitosti. 


Organizace šatníku - čistý stůl a obsah knihy
Kniha je rozdělena do jednadvaceti kapitol, které jsou dokonalými průvodci. Na začátku každé kapitoly se dozvíte, co vás čeká, ale především co vám daná kapitola sdělí, co vás naučí. Samotný text je členěn vždy do dvou sloupců. Toto rozvržení mi připomíná noviny, závan starých časů v době digitálních technologií. Svým způsobem mne tyto sloupce přiměly zpomalit a čtení si doslova vychutnávat, za což může i zvolený font, který je krásně čitelný.

Fotografie poví více než tisíc slov
Čím by byla kniha o odívaní, kdyby postrádala fotografie? Byla by úspěšným manuálem, který by vám pomohl poskládat šatník? Jistěže ne, proto ve Smart Casual naleznete více než čtyřicet fotografií, které jsou nejen originální, ale především výborně zpracované. Jednotný styl aranžování působí neutrálně, díky čemuž vynikne každá kompozice, a umožní vám studovat jednotlivé detaily, které si zaslouží vaši pozornost.

Komu je kniha určena, závěr a hodnocení
Když jsem knihu dočetl položil jsem si několik otázek. V první řadě jsem hledal odpověď na to, komu je kniha určena. V první okamžik mne napadl muž dvacátého prvního století. To ovšem není tak úplně pravda. Kniha je určena nejen dospělému muži či ženě, jež chce pečovat o svého drahého, zároveň je určená rodičům, otcům i matkám, neboť právě rodiče vychovávají svého potomka, předávají mu názory, zkušenosti, svůj pohled na svět. Myslím si, že pokud se naučíme odívat chytře budeme se cítit lépe nejen díky tomu, že budeme lépe vypadat a zároveň ušetříme finanční prostředky, ale především proto, že přispějeme ke kvalitě životního prostředí, protože odmítneme rychlou, nekvalitní módu.

Smart Casual mohu jednoznačně a bez jakýchkoliv výhrad doporučit všem, kteří si váži sebe, své rodiny, přátel a země, která je naším domovem. S velkou radostí mohu dát své první absolutní hodnocení a jsem rád, že jde o knihu, která vznikla v České republice.

Hodnocení: 100%

4544
01.11.2020 5 z 5

Kniha Smart Casual od pana Šmída se mi velmi líbí. Srozumitelným, příjemným a čtivým způsobem provází čtenáře pánským Smart Casual stylem oblékání. Je velmi fajn, že autor myslí na muže s různými možnostmi investování do svého oblékání a nabádá k omezenému množství, ale raději rozhodně kvalitnímu oblečení s chytrou kombinovatelností.

rm

Štítky knihy

móda oděv, odívání pro muže

Autorovy další knížky

Daniel Šmíd
česká, 1970
2020  96%Smart Casual
2021  96%Etiketa domácí
2022  93%Gentlemanual
2018  80%Planeta ETK-017

Kniha Smart Casual je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x