Slzy po porodu

Slzy po porodu https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64823/slzy-po-porodu-64823.jpg 5 7 5

Prosazování přirozených porodů a návratu k láskyplné poporodní péči o matku dítě jako nejlepší prevence před vznikem poporodních depresí. Lékařsky vedené porody, neakceptování přirozených potřeb matky i dítěte v porodnicích, nahrazení původních porodních a poporodních rituálů moderními technokratickými praktikami - to vše se negativně odráží na stavu matky (i dítěte) po porodu. Těhotenství, porod i poporodní doba přestaly být dobou láskyplné péče o matku a dítě, vymkly se přirozenosti. Zvláště na péči o novopečené maminky se v současném světě pozapomnělo. A tak poporodní deprese, neschopnost kojit své dítě nejsou ničím výjimečným u moderních matek, které jsou manipulovány porodníky, reklamními průmyslem a čím dál více odtrhovány od svých přirozených potřeb i potřeb svého dítěte. A přitom ke zlepšení situace stačí málo - zkvalitnit péči o novopečené maminky ve smyslu akceptování jejich přirozených potřeb, pomoci jim v počátcích mateřství, nepřetěžovat je zbytečnými nároky a starostmi, aby se v klidu mohly věnovat nové životní roli a navázaly správný vztah se svým dítětem. Kniha nabízí i konkrétní návody a rady, jak zvládat špatnou náladu a deprese po porodu, uvádí ukázky textů týkajících se práv matek a dětí (práva šestinedělky, zásady úspěšného kojení atd.), na závěr nechybí ani seznam užitečných kontaktů pracovišť zabývajících se rodičovskými problémy, krizovou a psychosociální pomocí (aktuální pro ČR a SR).... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , One Woman Press
Originální název:

Tränen nach dem Geburt , 2004


více info...

Přidat komentář

Eliška B
10.06.2022 5 z 5

Podpůrná a láskyplná kniha na uklidnění duše každé těhotné nebo šestinedělky. Literární pohlazení. Dlouho mi trvalo se do ní začíst, nastavit svoje racionální myšlení na tak všeobjímající text a pak jsem mu propadla. Jedna z knih, kterou budu mít vždy v knihovně.

Varvara
18.02.2022

Téma je uchopené komplexně, tedy hodně zeširoka. To dává smysl, jelikož příčiny vzniku poporodních depresí jsou taky komplexní.
Knihu bych doporučila blízkým osobám ženy s PPD, jelikož jim snad pomůže pochopit, co se s ženou děje (nebagatelizovat to), a nabídne také možná řešení, ke kterým by se sama novopečená matka nemusela dopracovat.


Cageyy
09.01.2020 4 z 5

Myslím, že jedna z mála knih zabývajících se poporodní depresí. Skvělá! ????

Anna 13
11.03.2019 5 z 5

„Tato planeta se vyléčí jen uzdravením matek, a nebo bude po uzdravení matek následovat vyléčení matky přírody!“

Tak láskyplnou, přirozenou, citlivou knihu jsem už dlouho nečetla. Je pravdivá, a to je její největší cennost.
Zároveň předkládá bolestné otázky týkající se budoucnosti mateřství.

Nezavírejme už dál oči a vracejme se ke své podstatě ženství a podstatě toho, proč tu jsme...

dark.ma93
21.06.2018

Krásná kniha o tom, jak jsme se jako lidstvo odvrátili od přirozenosti pokud jde o porody.