Slzy bohyně

Slzy bohyně https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520599/bmid_slzy-bohyne-qeX-520599.jpg 3 4 2

Slzy bohyně jsou kniha z oblíbené série Komiks, v němž jsi hrdinou (v tomto případě hrdinkou), která v sobě kombinuje komiks a gamebook, tedy herní knihu, ve které rozhodnutí hráče ovlivňují další vývoj děje. Tato kniha je zasazena do Japonska a hráč bude v roli nájemné lovkyně hlav stíhat zloděje výhonků vzácné rostliny, které byly ukradeny z chrámu. Bude se je tak snažit dohonit a porazit, přičemž po cestě jej čekají různá nebezpečí, menší úkoly či zapeklité hádanky. Na dopadení padouchů má ale omezený čas a bude tak muset jednat co nejefektivněji. Slzy bohyně mají zajímavý příběh, který se před vámi bude postupně rozplétat.... celý text

Komiksy Gamebooky Pro děti a mládež
Vydáno: , Rexhry
Originální název:

Las Lágrimas de Nüwa: El libro donde tú eres el héroe , 2019


více info...

Přidat komentář

Charly
17.01.2024 4 z 5

Slzy bohyně mi přinesl Ježíšek. S klasickými gamebooky jsem se už setkala, komiksový jsem ale dosud vídala jen na deskoherních festivalech. Většina z nich mě zklamala stylem kresby. Zkrátka se mi to nelíbilo.
Slzy bohyně se mi po grafické stránce vcelku líbí. Líbí se mi i zasazením do asijského prostředí. Samotný děj není nic originálního, ale ani to není nuda. Naše herní postava je sympatická holčina a je příjemné s ní projít příběhem.
Co se týče způsobu hry, je hodně jednoduchý, takže, pokud chce někdo tento typ "knihohry" vyzkoušet, mohou být Slzy bohyně docela slušný odrazový můstek. Já jsem si svůj vánoční dárek užila a určitě se k němu časem i ráda vrátím. :)

trudoš
29.11.2023 2 z 5

Zatímco Unesená od francouzského tvůrce Manura se nesla v příjemně hororovém duchu a byla komplexní jak po stránce dějové, tak dobrodružné, Slzy bohyně představují pouze slabý odvar toho, co komiksový gamebook může nabídnout. Příběh ještě funguje, třebaže nedává moc často na výběr jak si s kterou situací poradit. Co ale čtenáře zamrzí, je množství zbytečných odkazů, jež nespočívají jen v tom, že vás provedou po všech čertech, ale častokrát končí nesmyslně ve slepé uličce, což v kontextu se střídmým rozsahem působí o to absurdněji.
Komplikace v průběhu pátrání po třech zlodějích vám ale hlavu nezamotají, rébusy tu na vás čekají jen dva, z toho jeden je sice nápaditý, ale prostinký a druhý nemusíte řešit vůbec, protože stejně nemáte možnost si ověřit, zda řešení máte správně. Jednoduchost pravidel, kdy je třeba úplně vynechán soubojový systém, pak hraje do karet hráčům-začátečníkům do desíti let, tomu ovšem zas úplně neodpovídá charakter obsahu. Těžko říct, komu se chtěl autor zavděčit.


Autorovy další knížky

Manuro (p)
francouzská, 1977
2018  77%Unesená
2023  55%Slzy bohyně

Kniha Slzy bohyně je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x