Sloupy věčnosti

Sloupy věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42316/bmid_sloupy-vecnosti-3EG-42316.jpg 4 24 4

Sarah se již v mládí rozhodla, že se nepodřídí roli, která je jí určována, nýbrž vezme osud do svých rukou. Po boku manžela, italského jarmarečního siláka Giovanniho Belzoniho, procestovala celou Evropu. Nakonec jako jedna z prvních evropských žen pobývala v Egyptě, tajemné zemi, jež se na začátku 19. století právě začínala otevírat modernímu světu. Žena zde byla považována buď za lacinou pracovní sílu, nebo za ozdobu harému – a také muži kolem Sary jsou přesvědčeni, že vědí, co se na ženu sluší a patří a co ne. Sarah záhy pochopila, že nestačí odvážit se pouze jednoho kroku vpřed. Vydává se proto na vlastní cestu, od pyramid nedaleko Káhiry přes Abú Simbel až do Svaté země – a každý nový objev ji vede k novému rozhodnutí…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Säulen der Ewigkeit , 2008


více info...

Přidat komentář

petr_
02.01.2020 5 z 5

Příběh Belzoniho je zajímavý. Vždycky jsem četl, že to byl cirkusák, ale on předváděl svůj inženýrský um v cirkuse a pak ho dovel použít při objevování skvostů starého Egypta.

Merlinit
08.05.2015 4 z 5

Na pozadí skutečných dobových reálií (autorka nastudovala spoustu materiálů, smekám) pochopitelný a přijatelný životní příběh manželů Belzoniových. Kniha poměrně dobře napsaná, takže klidně do ní!


trynitrix
06.12.2012 5 z 5

Kniha úžasná i když to sem tam někde vázlo jak v příběhu tak v mém čtení :-D ale jsem ráda že jsem si tu knížku přečetla to je jako s Egypťanem Sinuhetem taky sem dělala drahoty a pak jsem byla nadšená. Miluji staré egyptské příběhy a normálně mam chuť po přečtení vyrazit po památkách které objevil Giovanni Belzoni. A co se týká jeho manželky Sarah obdivuji co dokázala viz. v příběhu různé dlouhodobé cestování atd.

Jindřiška
25.06.2012 5 z 5

I když jsem prvně viděla dokument o Belzonim v televizi, četla se mi kniha o to lépe, že jsem si mohla vybavit a představit co jsem v ní viděla. Moc hezky a zajímavě napsaná kniha..