Slepačia polievka pre dušu: Keď vám život dá citróny, urobte si citronádu

Slepačia polievka pre dušu: Keď vám život dá citróny, urobte si citronádu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273967/mid_slepacia-polievka-pre-dusu-ked-vam--0zl-273967.jpg 3 15 4

Slepačia polievka pre dušu je vždy príležitosťou učiť sa od obyčajných ľudí, ktorí zažili niečo mimoriadne. Ich príbehy sú povznášajúce, nápomocné a ilustrujú, ako uplatniť rovnaké postupy a zlepšiť si tým vlastný život. Kto by nezažil situáciu, keď mu život ponúkal samé citróny. Tie najkyslejšie na svete. Či už v podobe ochorenia, straty partnera, lásky, zvieracieho miláčika, zamestnania či jedného z najbolestnejších zážitkov – straty dieťaťa. Vo chvíľach, keď sa nám podlamujú kolená a v duši sa usídli taký hlboký žiaľ, až sa človeku nechce žiť, je dobré nielen vedieť, že nie sme sami, kto prežíva nešťastie, ale tiež naučiť sa, ako čeliť takejto výzve a čo v podobnej situácii pomohlo niekomu inému, lebo práve to je spôsob, ako z ponúkaných nechcených citrónov od života pripraviť citronádu. Neváhajte a začítajte sa do príbehov od prispievateľov, ktorí sa ocitli na druhom brehu, blízko smrti či v kritickom zdravotnom stave, ktorý vyústil do novej profesie, vyliečenia, zlepšenia vzťahov a hlbšieho sebapoznania. Príbehy na témy: 1. Z obete víťazom, 2. Od boja o život ku vzťahom, 3. Od nečinnosti k aktivite, 4. Od vzbury k prijatiu, 5. Od problému k riešeniu, 6. Od porážky k triumfu, 7. Od zlomeného srdca k jeho zahojeniu, 8. Od ľútosti k šťastiu, 9. Od výhrad k porozumeniu, 10. Od strachu k viere.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Chicken Soup for the Soul: From Lemons to Lemonade


více info...

Přidat komentář

yonda
27.01.2024 1 z 5

Určitě nechci znevažovat příběhy lidí, kteří si sáhli na dno a pak se z něj dokázali odrazit. Tyto příběhy si dokážu představit na stránkách nějakého časopisu, ale proč knížka? A dokonce několik...Patrně mi chybí mentalita amerického čtenáře, abych tento literární počin pochopila.

ZuzanaZ83
27.01.2024 3 z 5

Sbírka 101 povídek o tom, že když vám život nadělí citrony, máte si z nich udělat limonádu.
Nejsem cílovou skupinou pro tenhle typ příběhů, četla jsem v rámci výzvy. Některé příběhy mi z pohledu Evropana přišly zvláštní, ale kniha určitě plní svůj účel.


DK197
29.03.2019 4 z 5

Téma příběhu se dost často opakuje, zejména rakovina. A zařazení do jednotlivých částí knihy mi mnohdy přijde zaměnitelné. Rozhodně to není žádný literární skvost. Vždycky mi chvíli trvá, než si zvyknu na to, že jsou ty příběhy až tak krátké. Ovšem myslím si, že pokud se někdo nachází v těžké životní situaci, tak mu toto dílko může nabídnout to, co mu dát má. Naději, odhodlání a sílu, víru... Pokud ale nic z toho nehledáte zrovna, tak vás to čtenářsky nejspíš moc neuchvátí. Tu přidanou hodnotu ovšem, kdybyste se něco takového zrovna nalézt snažili, nelze opominout. Poselství je důležitější, než objektivní posouzení bez čerpání hlubších motivů, alespoň v tomto případě.

Ačkoliv přiznám, že z jiných Polévek jsem i já osobně měla lepší pocit. ...

CharlieLN
28.08.2015 2 z 5

Tu šťávu z citronů jsem čekala sladší.

Štítky knihy

povídky americká literatura útěcha

Autoři knihy

Jack Canfield
americká, 1944
Mark Victor Hansen
americká, 1948
Amy Newmark
anglická

Kniha Slepačia polievka pre dušu: Keď vám život dá citróny, urobte si citronádu je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x