Případ je uzavřen

Případ je uzavřen https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91924/bmid_pripad-je-uzavren-z6z-91924.jpg 4 20 5

Slečna Silverová série

2. díl >

Klasická detektivka z anglického maloměsta je součástí cyklu příběhů, v nichž vystupuje svérázná slečna Silverová, bystrá a výkonná učitelka na penzi, která si přivydělává jako soukromý detektiv. V románu společně s dvojicí věčně rozkmotřených snoubenců pátrá slečna Silverová po důkazech v případě justičního omylu, který na dlouhá léta odsoudil mladého muže do vězení. Žena obviněného, která nevěří, že by její manžel byl schopen zavraždit z nízkých pohnutek svého strýce, vyčerpala již všechny možnosti jak obnovit vyšetřování a pomalu upadá do rezignace. Bez jejího vědomí podniká pak její mladičká sestřenice zdánlivě zbytečné pátrání, vražedný útok na její osobu ji ale přesvědčí, že se ubírá správným směrem. Pro jejího snoubence je to pak důvod najmout pro další pátrání nenápadnou slečnu Silverovou, která oběma mladým lidem pomůže odhalit skutečného pachatele.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Case is closed , 1937


více info...

Přidat komentář

Anasa
06.05.2018 3 z 5

Už léta se hlásím k tomu, že mám ráda dílo Agathy Christie, takže jsem nakonec sáhla po její současnici, o které jsem si přečetla, že píše obdobné příběhy a její hrdinku, slečnu Silverovou, přirovnávali ke slečně Marplové. Tak to ani omylem. Spíš mi celá kniha připomínala romány pro dívky z první poloviny století. Zrušené zásnuby, oslovování drahá, drahoušku, náměsíčnost. Postavy černé a bílé, padouch byl takový padouch, až byl směšný. Knížka patřila do série Případy slečny Silverové, ale slečna Silverová tam byla jaksi navíc. Zkusila jsem, po další knize této autorky určitě nesáhnu.

mgeisselreiter
01.10.2016 3 z 5

Napsáno čtivě a poutavě, ale příběh, ač místy napínavý, je hodně nepravděpodobný a vykonstruovaný. prostě oddychová četba bez hlubšího smyslu. 65%, 1.10.2016.


evca7271
07.11.2015 5 z 5

Velice zajimava kniha.Moc se me libila.

Plútarchos
17.10.2015 3 z 5

Hilary Carewová nevěří, že Geoffrey Grey, manžel její sestřenice Marion, zavraždil svého strýce Jamese Evertona. Případ je již asi rok uzavřen a Geoff si odpykává mnohaletý trest ve vězení za zločin, který nespáchal? Hilary se svým snoubencem Henrym, se kterým právě zrušili své zasnoubení, se pokouší na vlastní pěst ověřit svědectví, která Geoffa usvědčila z vraždy. Při pátrání se dostává do nebezpečných situací, při nichž ji někdo usiluje o život - že by přece jen narazila na něco, co má zůstat ukryto? Henry požádá pozoruhodnou slečnu Silverovou, aby jim pomohla s prošetřením, některých okolností případu. I když je kniha ze série o slečně Silverové, hraje v tomto příběhu jen okrajovou roli a vše se vlastně točí kolem Hilariinho vyšetřování a hledání svědků dávno uzavřeného případu. Oddechová detektivka, roztomilý humor stále se rozcházejících snoubenců, napínavé pátrání a nebezpečné situace v nichž se Hilary ocitá, to vše dohromady hodnotím třemi hvězdičkami - dá se to přečíst!

Chana
10.03.2013 4 z 5

Při čtení jsem se ponořila do podobné atmosféry jako u Agathy Christie. Skvělý exemplář poutavého, vtipného a napínavého čtení. Co se týče příběhů slečny Marplové pokládám je za ty méně zábavné z knih Agathy Christie, takže jsem ke knihám Wentworthové přistupovala trošku rezervovaně, ale příjemně mne překvapila.

Autorovy další knížky

Patricia Wentworth
britská, 1878 - 1961
2007  74%Případ je uzavřen
2007  77%Čínský šál
2009  70%Klíč
2000  80%Anno, kde jsi? / Pozor na jed

Kniha Případ je uzavřen je v

Přečtených28x
Knihotéce23x
Chystám se číst3x