Čínský šál

Čínský šál https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91925/mid_cinsky-sal-O0W-91925.jpg 4 15 2

Slečna Silverová série

< 5. díl >

Klasicky pojatý detektivní příběh z anglického maloměsta za 2. světové války staví do popředí stárnoucí slečnu Silverovou, která pomáhá policii při odhalení pachatele zákeřné vraždy krásné mladé dívky v rozlehlém venkovském sídle. Mladá dívka přijíždí po dosažení plnoletosti na pozvání téměř neznámé sestřenice poprvé na své panství, zděděné po rodičích. Složité rodinné vztahy a dlouholetá nevraživost jsou důvodem, proč dívka své další příbuzné poznává poprvé v životě a proč tak citlivě vnímá podivnou atmosféru mezi přítomnými hosty. Druhý den je pak její krásná a zhýčkaná sestřenice, která si bezohledně zahrává s city přítomných mužů, zavražděna, a policii se nabízí až příliš mnoho možných pachatelů. Do zápletky výrazným způsobem zasáhne autorčina oblíbená slečna Silverová, bývalá učitelka, která svým pozorovacím talentem, schopností logické dedukce a bystrou myslí na poslední chvíli odhalí mezi podezřelými skutečného vraha.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Chinese Shawl , 1943


více info...

Přidat komentář

Naias
15.09.2018 4 z 5

V polovičke knihy som bola nadšená, páčilo sa to skoro ako Agathine detektívky. Dúfala som, že sa to nezmení, ale márne. Slečna Silverová odhalila vraha tak, že si náhodne vypočula jeho priznanie a potom vysvetlila, ako vydedukovala, kto ním je. Čo toto bol za nápad? A tak nádejne to vyzeralo! Neupieram slečne Silverovej vysokú inteligenciu a dedukčné schopnosti (hoci skoro nepátrala, dokázala svoj záver krásne odôvodniť), ale čo keby s nimi oboznámila čitateľa predtým, než sa vrah prizná sám, a nie potom? Takto mám pocit, že v tomto príbehu detektív ani nemusel byť.

mgeisselreiter
13.08.2016 3 z 5

Kniha se dobře čte, přibližuje nám atmosféru Anglie, ale samotný příběh je slabý a detektivní podání je žalostné - skoro bych to zařadil do detektivního škváru. 55%, 13.8.2016.


Autorovy další knížky

Patricia Wentworth
britská, 1878 - 1961
2007  74%Případ je uzavřen
2007  77%Čínský šál
2009  70%Klíč
2000  80%Anno, kde jsi? / Pozor na jed

Kniha Čínský šál je v

Přečtených17x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x