Skutečné zločiny na Ostravsku 2

Skutečné zločiny na Ostravsku 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528963/bmid_skutecne-zlociny-na-ostravsku-2-658bc9c2a9b96.jpg 5 16 4

Ještě hlouběji do duše černého města a jeho okolí. Vražedné běsnění podruhé. Kriminalistická historie ostravského regionu vydává další svědectví, ze kterých tuhne krev v žilách. Tentokrát se vydáte po stopách nelítostných zabijáků plánujících popravu, násilnického stalkera i vražd s mafiánským rukopisem. Před očima vám ožije bestiální mord bílého koně, zločiny mezi rodinnými příslušníky, vraždy z vášně i případ smrtící prostitutky. Více než dvě desítky hrůzných činů z oblasti Ostravska vám ukážou, kolik krutosti se může v lidech skrývat. Jestli máte dost odvahy, pusťte se do čtení.... celý text

Přidat komentář

Nikola086
12.04.2024 5 z 5

Opět fantastická kniha, která odkrývá mnoho mrazivých případů. O to více, když narazíte na některé, které vlastně fakt znáte... Nad některými případy budu kroutit hlavou ještě dlouho.
Vřele doporučuji všem fanouškům Truecrime literatury!

Áňa 998
03.04.2024 5 z 5

Za knihu k recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia!
.
Na chvíli jsem si dala od True crime knih pauzu. Myslím si, že to není nic proti ničemu, v určitý moment jsem toho měla trochu moc. Teď se ale pomalu k žánru vracím. Poslední březnový týden jsem si vždycky na pár stran vzala do ruky Skutečné zločiny na Ostravsku 2, a nakonec včera k večeru je i dočetla!
.
Jsem ráda, že se kniha Skutečné zločiny na Ostravsku dočkala pokračování. První díl byl skvělý, moc mě bavil. Byla jsem zvědavá, jestli dvojka bude zklamáním, nebo důstojným pokračováním.
.
Stačilo několik stran a bylo mi jasné, že se jedná o druhý případ. Autorka Ivana Žáková nepolevila a pustila se i do této knihy s velkým zápalem. Je skvěle čtivě napsaná, vyprávění ubíhá a vtáhne Vás do děje.
.
Ostrava a její okolí jsou pro mě neprozkoumaný region, takže jsem případy neznala. Už jen podle názvů mi mrazilo a co teprve, když jsem se pustila do čtení! Kapitol o zločinech tu najdete více než dvacet a každá byla neskutečná!
.
Kniha je zajímavě zpracovaná taky po stránce grafiky. Klasický text střídají pasáže napsané tučným písmem. Jednotlivé kapitoly jsou rozděleny ještě na menší úseky... Zkrátka tak, aby bylo čtení pro čtenáře příjemné, i když se nejedná o román ani lehké téma.
.
Samozřejmostí jsou fotografie menšího formátu, které doprovází text, nechybí ani doprovodné popisky. V této knize jsou fotky černobílé.
.
Celou sérii knih Skutečné zločiny bych moc doporučila každému, kdo má rád žánr True crime. Při čtení téhle jsem měla husí kůži a nechápala, čeho jsou lidé schopni. Vybrat jeden top případ nechci a ani nedokážu. Prostě si to musíte přečíst!


Jane2016
26.02.2024 5 z 5

Koncept true crime je v poslední době mezi čtenáři velmi oblíben a já se tomu vůbec nedivím. Samotnou mě toto téma přitahuje, proto není překvapením, že jsem četla i předchozí díl této knihy.

A druhý díl je stejně skvostný jako díl první. Kniha je napsaná čtivě a troufnu si tvrdit, že při čtení u jednoho příběhu nezůstanete. Měnění stylů písma a jeho velikosti velmi svádí ke čtení.

V knize jsou opět případy, ze kterých se Vám nebude lehko usínat. Občas mi zůstával rozum stát, čeho všeho jsou lidé schopni. Tolik krutosti a lhostejnosti. Nejvíc na mne asi dolehl jeden z posledních příběhů s malým chlapcem. U toho jsem měla slzy v očích a myslím, že mi v hlavně zůstane ještě dlouhou dobu po dočtení.

Každopádně pokud máte rádi true crime, tak Vám tento koncept Skutečných zločinů velmi doporučuji! Jsou sepsány opravdu kvalitně a čtivě.

onyx84
23.02.2024 5 z 5

Opět skvělá sbírka...lidi jsou fakt magoři...

Štítky knihy

Ostravsko

Autorovy další knížky

2023  88%Skutečné zločiny na Ostravsku
2023  89%Skutečné zločiny v Praze a okolí
2024  98%Skutečné zločiny na Ostravsku 2
2024  0%Skutečné zločiny v Brně a okolí

Kniha Skutečné zločiny na Ostravsku 2 je v

Právě čtených3x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst24x
Chci si koupit12x