Skřítkové a trpaslíci

Skřítkové a trpaslíci https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297769/mid_skritkove-a-trpaslici-EGa-297769.png 5 6 2

Lesní lid série

< 5. díl >

Skřítci jsou nezbední a vousaté trpaslíky zlobí - a mají proč, když jim trpaslíci skáceli jejich strom. Nakonec se však smíří, trpaslíci postaví skřítkům domeček - a společně pak čelí náporu drobných mužíčků Gaznagů. Knížka je doplněna optickými zajímavostmi (obrázky, na nichž se stejné úsečky zdají nestejně dlouhé nebo ohnuté apod.). Je vhodná pro začínající čtenáře a upoutá jistě spíše chlapce.... celý text

Pohádky
Vydáno: , Fortuna Print
Originální název:

The Woodland Folk Meet the Elves , 1984


více info...

Přidat komentář

jitka_dankova
17.11.2023 5 z 5

Pátý díl ze světa lesních zvířátek a hlavně ze světa trpaslíků. Po předchozím nepříjemném čtení s umíráním víl jsme si se synem spravili náladu. Opět tu byly celkem roztomilé krátké příběhy doplněné krásnými ilustracemi. Celý tento díl se točí kolem soužití se zelenými skřítky, kteří všem znepříjemňují život a vyvádí lotroviny. Nakonec se ale spojí všichni dohromady kvůli společnému nepříteli.
Syn četl knihu ve čtvrté třídě a byl z pokračování jeho oblíbené série nadšený.

Osice
06.10.2021 5 z 5

Vlastníme vyřazenou z knihovny. S Barunkou (5 let) jsem ji za ty 2 roky, co ji máme u sebe (knihu, ne Barunku:-)), rozečetla několikrát, ale vždycky jsme přečetly jen pár příběhů a Barča už ji číst dál nechtěla. Nedávno ji ale objevil Arnošt (skoro 3 roky) a přinesl nám ji do postele, že ji chce číst. I když čteme dětem hodně, tak jsme večerní čtení nepraktikovali. Teď už ho tedy praktikujeme:-) A Skřítkové a trpaslíci je naše 1. kniha, kterou jsme přečetli téměř celou (s výjimkou 1 kapitoly) jenom před spaním.

Největším tahákem jsou neskutečně propracované obrázky. Povídáním nad nimi jsme strávili mnohem víc času než čtením příběhu. Když Arnošt viděl, jak skřítci střílí improvizovaným katapultem na obra Rudou bradu, tak prohlásil, že bude střílet na tatínka dýní a že to bude sranda:-) Tatínek měl štěstí, byl zrovna v práci, tak si to vyzkoušely aspoň na mně. Naštěstí používaly jenom plyšáky a pěnové kostky. Tohle byla právě ta 1 kapitola, kterou jsme nečetli večer:-) … Obrázky nám především poskytovaly odrazový můstek k tomu, abychom rozebírali principy fungování nejrůznějších lotrovin skřítků a vynálezů či vychytávek trpaslíků.

V postavách jsem se moc neorientovala. Motali se mi trpaslíci. Ono to bude tím, že jsme začali od 5. dílu:-D Moc mě bavili Gaznagové, černí skřítci, které přitahuje všechno bílé. Ale ten protilék na jejich uspávací prostředek bych pít nechtěla:-) A pak to najednou skončilo a nejen já bych chtěla vědět, co bylo dál. 6. díl ale nemáme:-(, tak čteme 2. díl, aspoň se dozvíme, co bylo předtím. A myslím, že 1. díl máme dokonce u mých rodičů na Šumavě:-D

PS. Můj komentář je opravdu přečíslovaný. Škoda, že nevím, kolik dní jsme knihu četli, ale můžu vám prozradit, že má 13 kapitol:-)


Kniha Skřítkové a trpaslíci je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x