Škorpion: Kniha 1 a 2

Škorpion: Kniha 1 a 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516352/bmid_skorpion-kniha-1-a-2-645f60f6c2a9c.jpg 4 16 6

Řím, druhá polovina XVIII. století. Škorpion, milující zábavu, ženy a nebezpečí, je velmi neobvyklý vykradač hrobů. Dokonale zná starověkou literaturu, jakož i uspořádání katakomb, a ví, kde hledat ostatky starověkých světců, jejichž kosti prodává jako relikvie. Avšak tajemství původu přiměje mladého muže, aby se postavil do cesty devíti rodinám, které vládnou Evropě od starověku. Začíná nerovný boj, jenž by mohl ovlivnit budoucnost celého křesťanského světa…... celý text

Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

The Scorpion, Volume 1: The Devil's Mark , 2008


více info...

Přidat komentář

Denny456
14.11.2023 4 z 5

JJ. tohle je dobrý. Dobrodružný příbeh, který se zaplétá víc a víc, samá drsná postava a spousty akce. K tomu velmi dobrá kresba, která to ještě trochu táhne nahoru.

špulo
27.06.2023 5 z 5

Príjemná žánrovka s parádnou kresbou. Vonia z nej romantika Dumasových románov a príbehov Zorra a jemu podobných. Treba počítať s tým, že dej nie je uzavretý. Ešte sa len rozdávajú karty na ďalšie peripetie jak tých dobrých, tak aj tých fuj! - zlých. Pre mňa sympatická pripomienka časov, keď najlepší šermiar, lúpežník a milovník na celom svete som bol JA a nikto iný ;))).


bazyk21
17.06.2023 5 z 5

Nadherny pribeh, skvela ilustrace

MARTh
13.06.2023 5 z 5

Moc fajn počteníčko, fakt. První kniha byl nejdřív takový pomalejší rozjezd, ale pak to začalo. Boj Škorpiona, charismatického hrdiny pátrajícího po svém původu a současně bojujícího proti intrikám mocných Říma 18. století (padouch kardinál, tajemní bojoví mniši, spolek devíti rodin snažících se ovládat křesťanskou Evropu...) mě jednoznačně vtáhl a nemůžu se dočkat trojky a čtyřky. Vymazlený příběh, parádní kresba, jednoznačných 5*

Norri
04.06.2023 5 z 5

Ještě že jsem šel do kina na nové zpracování Tří mušketýru. Původně jsem si Škorpiona kupovat neplánoval, a to i přesto, že mám Mariniho mám rád. Měl jsem z toho příběhu trošku obavy a moje knihovna není nafukovací. Tři mušketýři mě ale nalákali svou atmosférou a na Škorpiona mě přemluvili.

Hned první stránky příběhu dávají tušit, že to bude parádní. Přinejmenším že bude mít kvalitní základy. Na prvních stránkách jsme totiž svědky tajného setkání nejmocnějších rodin starého Říma. Na tomto setkání se dohodnou, že využijí nového náboženství, které je na vzestupu. Využijí křesťanství, aby se udržely u moci i v následujících staletích.

Následně vyprávění skáče do druhé poloviny XVIII. století, kde se již setkáváme se samotným Škorpionem. Děvkařem, šermířem, vykradačem hrobů, vzdělancem a v neposlední řadě rebelem, který se neváhá vzepřít církvi, ani papežově Švýcarské gardě. Rozehrává se zde příběh o spiknutí mocných, o církevních intrikách a o několika osobních mstách. Tato první kniha je skvělým základním kamenem pro celou sérii. Staly se zde důležité události a nadefinovaly se důležité postavy a jejich motivace. Vyprávění má perfektní tempo a naprosto mě pohltilo.

Zmínit musím samozřejmě i Mariniho kresbu a barvy. Pokud jste četli jeho Batmana anebo Orly Říma, tak víte. Jeho kresba je precizní a jeho děvy vnadné. Ale jeho barvy, to je dokonalost sama. Barvy dělá ručně a používá vodovky, které mě v komiksech hodně baví. Často používá syté odstíny, které krásně podtrhují atmosféru vyprávění. Radost pohledět.

GoodGames
19.05.2023 5 z 5

Mariniho kresbu zbožňujem a preto tu nemôžem byť úplne objektívny. Sériu Škorpion poznám už dlhé roky, jedná sa o mix Zorra a Troch mušketierov a ja ju mám veľmi rád. Vo Francúzsku sa jedná o veľmi populárnu sériu, ktorej všetky diely sa dostali do TOP100 komiksov za daný rok a všetky ktoré kreslil Marini aj do TOP10. Vždy som tajne dúfal v české vydanie, ale veľkú nádej som tomu nedával, keďže sa jedná o dlhšiu sériu. Našťastie sa však séria Orlové Říma (moja obľúbená) naozaj dobre predáva a tak Vybíral siahol aj po Škorpíkovi. V ďalších dieloch sa výrazne pridá na akcii a aj na erotike a Marini vie ženy kresliť naozaj krásne, tak sa máte na čo tešiť! Pevne dúfam, že to u nás bude mať úspech.

Autorovy další knížky

Stephen Desberg
belgická, 1954
2020  76%Jack Wolfgang
2002  60%Cesta peněz
2002  60%Hagenova strategie
2023  86%Škorpion: Kniha 1 a 2
2023  85%Hvězda pouště

Kniha Škorpion: Kniha 1 a 2 je v

Přečtených17x
Knihotéce15x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x