Skleněná past

Skleněná past https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357747/bmid_sklenena-past-qig-357747.jpg 3 28 8

V roce 1503 jsou nalezeni tři mrtví alchymisté s podivnými písmeny vyrytými na čele. Anna Bretaňská je přesvědčená, že ve stínu královské koruny někdo zosnoval spiknutí, a vyšetřováním pověří mladou lékárnici Héloise Sanglarovou spolu s panovačným a drsným baronem de Comballec. Aby zhatili plány zplozené chorou myslí, musí rozluštit záhady a tajné kódy tajemného pergamenu. Vitráž se smrtící mocí, okultní vědy, tajemná zmizení… na Héloise míří hrozby, ale ona je rozhodnutá nad královými protivníky zvítězit. Ale pro ženy je to těžká doba, a aby přežila, bude potřebovat pomoc všech svých spojenců, a možná dokonce i své lásky z mládí, rytíře Bayarda. Ledaže by rostoucí sympatie, jež pociťuje ke Comballecovi, její plány změnily …... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historie
Vydáno: , Jota
Originální název:

Le Piege de Verre , 2017


více info...

Přidat komentář

dracek 07
08.11.2022

Knihu jsem právě dočetla ..chvilku mi trvalo než jsem si zapamatovala všechny postavy příběhu ..čekala jsem šťastný konec , který byl vykoupeny smrti ..bohužel nedočkala jsem se
.Jinak se mi příběh líbil

Madelisi
22.10.2019 3 z 5

Dočetla jsem, líbilo se mi, ale zároveň se cítím tak trochu rozpačitě.
PŘÍBĚH
Spokojenost, originální doba - Francie začátku 15. století se u nás moc neobjevuje. Originální nápad, spiknutí sklářů za účelem udržení řemesla je kouzelné.
PROVEDENÍ
Hádanky baví do jisté míry. Bylo jich dost, ke konci jsem se už jenom nechala vést (čtenářskému zážitku to nevadilo).
POSTAVY
Hlavní hrdinka je skvělá a sympatická. Nicméně jsem měla problém uvěřit vztahu s rytířem Bayardem. Tak dlouho jsou od sebe a stále se chtějí. Sok hrdině skončil, jak si žádají pravidla žánru, ale abychom se nedozvěděli osud Heloise a Bayarda. Jejich příběh měl buď skončit o kapitolu dřív, nebo měl dostat ještě jednu kapitolu.

Zaujal mě popis dalších osudů dalších postav - chyběl mi tam jenom chytrý Provázek.


Petule.k93
11.08.2018 3 z 5

Kniha se dobře četla, ale asi bych trochu její obsah zkrátila. Z oblasti historie je zajímavá. Líbila se mi postava Heloise a její nebojácnost a odhodlanost.

čef
17.05.2018 4 z 5

Historická detektivka, která vyžaduje hodně trpělivosti, je zde hodně cestování(šli a šli), opakování již řečeného a luštění hádanek a šifer jako u Dana Browna. Doba Ludvíka XII ve Francii je určitě zajímavá, ale o ní jsme se toho zase tolik nedozvěděli - prostě chybí tomu trochu větší spád obdobných knih třeba od mistra Vondrušky apod. Nicméně času věnovanému této knize nelituji, příběh samotný není vůbec neoriginální a nápadů prostý.

milunka21
14.04.2018 2 z 5

Kniha mě ze začátku bavila, ale pak to byla jen nuda, pomalý vývoj a nezáživné. A to jsem jí zkoušela číst víckrát.

Aires
02.03.2018 3 z 5

Po dočtení této knihy jsem v rozpacích. Skleněná past má potenciál a dobrý nápad. Chytrá lékárnice, která je povolána, aby odhalila hrozbu. V ohrožení je totiž sám král. Neznámí nepřátelé vedou spiknutí a nastražili skleněnou past. Teď je na Heloise, aby rozluštila šifrované stopy a zabránila tragédii. K tomu přidejte trable s neopětovanou láskou a máme tu stabilní základ, z kterého se dá sestavit slušný příběh.
Jenže autorovi se to příliš nepovedlo. Napínavé situace v jeho podání moc napínavě nepůsobí a hrdinové jsou sympatičtí, ale těžko si k nim vytvoříte pouto. Nejspíše to je způsobeno autorovým stylem psaní.

zuzana2599
27.02.2018 3 z 5

Čtení této historické detektivky bylo u mě jako na houpačce. Chvílemi se mi líbilo, pak můj zájem upadal, ale jistěže jsem příběh dočetla do konce. Při zdlouhavém popisu luštění záhady či tajného kódu mě čtení přestávalo bavit, no oceňuji sympatickou hlavní hrdinku a prostředí renesanční Francie.

orinka3
26.01.2018 2 z 5

Je to jakési...divné. Začátek sliboval napínavou četbu, ale pak se děj dělí na putování pode zašifrované zprávy, do toho boj se Španěly, aby toho nebylo málo, tak to komplikují účastníci podivného spiknutí - prostě mě to nechytlo. Abych to dočetla, musel by děj plynout docela jinak. Bez přerušování a natahování.

Štítky knihy

Francie historické detektivky

Autorovy další knížky

Éric Fouassier
francouzská
2017  62%Skleněná past
2024  %Červencové vraždy

Kniha Skleněná past je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst42x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x