Šíp v srdci

Šíp v srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15350/bmid_sip-v-srdci-KwP-15350.jpg 3 32 7

Mladý Rowan le Blanc přijíždí na panství bohatého plantážníka Gilese, aby zde vypátral záhadnou smrt svého mladšího bratra. Zúčastní se každoročně pořádaného turnaje, v němž zvítězí. Odměnou mu má být tanec s manželkou hostitele, krásnou Katrine. K jeho překvapení mu však stárnoucí a nemocný Giles nabídne odměnu podstatně bohatější. Požádá ho, aby jej zastoupil v manželských povinnostech a zplodil s Katrine dědice. Ačkoli Rowan i Katrine cítí, že Gilesovo přání je jich nedůstojné, nedokáží se ubránit vzrůstající touze jednoho po druhém. Na plantáži dojde k další vraždě a Rowan brzy zjistí, že i jeho Katrine chce kdosi zabít...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Arrow to the Heart , 1993


více info...

vladka16
vladka16
17.01.2022

Trochu jsem měla problém ze začátku, ale pak jsem si zvykla. Škoda, že to nebylo napsané spíše víc jako napínavá zápletka, kde se Rowan snaží zjistit, co se stalo jeho bratrovi. A při tom získat i ten zvláštní úkol. Ale jinak hezký odpočinkový příběh.

DUNIKO
DUNIKO
25.04.2017 5 z 5

Pěkná.


moudivlacek
moudivlacek
12.03.2016 3 z 5

Stále mě překvapuje, co dokáže starý šlechtic za intriky, aby získal svého dědice. To, že oba hrdinové - Rowan i Katrine - dlouho vzdorují násilí a intrikám, si zaslouží mou úctu. A i ve vypjatých situacích si Rowan přes to vše zachová svůj čistý štít cti a svým ovládáním a láskou nemá v knize rovného.

fidáš
fidáš
19.03.2014 5 z 5

Výborná kniha.

TerezaB
TerezaB
17.11.2013 4 z 5

velmi hezké čtení, pro mě byla kniha napínavá a lehce jsem se vžila do děje.

PomněnkaPrvní
PomněnkaPrvní
28.10.2013

To mně se kniha líbila velmi moc. Námět neotřelý, oba hrdinové sympatičtí. I v této knize dala autorka prostor i Rowanovi, takže se dozvídáme i jeho názory a pocity. To je velké plus. Vlastně celý "Dvůr lásky", na kterém se zúčastňují i muži a debatují na toto téma, se mi moc líbil. Děj je psán napínavě a ačkoliv je jen několik možností, jak může vyústit, opravdu netušíte, jak se to bude vyvíjet dál, resp. jak to hlavní hrdinové vymyslí, aby mohli být spolu. I kriminální zápletka je zde zajímavá, autorka tak nenásilně pojednává o dění a chování jiných osob, nepodsouvá nám padouchy a nevyzdvihuje dobré lidi, jak to v některých romancích (hloupě) bývá. I zde se mi potvrzuje, že jsem ráda, že jsem anotaci předem nečetla, neboť opět prozrazuje příliš mnoho.

modranka
modranka
26.03.2013 3 z 5

Ani na druhý pokus som si nenašla v sebe sympatie ohodnotiť knihu viac hviezdičkami. Prvá tretina knihy ešte ako tak plynula zaujímavo, potom to začalo byť nudné. Ani námet riadenej reprodukcie mi akosi nesedel, i keď to nie je prvá kniha s touto témou. Hlavní hrdinovia boli takí slušní, že nebolo nič, čo by ma držalo v pozornosti, dokonca ani vrah Rowanovho brata.