Singletasking - Udělejte víc – jedno po druhém

Singletasking - Udělejte víc – jedno po druhém https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282368/mid_singletasking-udelejte-vic-jedno-po-QpF-282368.jpg 3 21 6

Kniha odbourává mýtus, že lidé jsou schopni dělat víc věcí najednou a že by za to měli být dokonce chváleni. Autorka se snaží ukázat, že je to přesně naopak. Soustředění na jednu věc ve výsledku ušetří čas a vede k lepším výkonům – a netýká se to jen práce v kanceláři, ale v podstatě všeho, co člověk dělá a čím žije, tedy i oblasti mezilidských vztahů. Text je psaný čtivě a doprovázejí ho různé testy se zábavně pojatým vyhodnocením.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Singletasking , 2015


více info...

Přidat komentář

dzejkbeltygros
23.03.2022 3 z 5

Celkem dobrá kniha. Trocha zbytečné kaše kolem, ale chápu, že se autorka snažila věc pořádně vysvětlit. Multitasking je v dnešní době velmi oblíbený a podle toho ten svět pak taky vypadá. Snaha o předání myšlenky, že dělat jednu věc po druhé a soustředit se na ně jednotlivě, padla na úrodnou půdu. Samozřejmě to člověk ví, jen potřebuje občas osvěžit mysl.

Beabooks
21.02.2022 3 z 5

Kniha se čte lehce, není v ní nic odborného. Nečekejte žádné extra překvapení, ale ukáže vám různé tipy, jak si v práci i osobním životě chránit svou pozornost a vědomě pracovat na jednotlivých úkolech.


Popko
09.02.2019 2 z 5

Tenká kniha, přečteno za chvíli. Dělat jedno po druhém, teorie je krásná věc, praxe je však jiná. :-)

Dennynka
01.04.2018 1 z 5

Opravdu zbytečné mrhání papírem i časem. Bohatě by stačila jen titulní strana - "Dělejte jedno po druhém" - víc vědět nepotřebujete. Pokud chcete praktické rady jak na singletasking, pak doporučuji knihu Usnadněte si práci od Carson Tate :)

msjadepaton
07.08.2016 2 z 5

Moc jsem se toho nedozvěděla. Doufala jsem, že v knize najdu alespoň nějaké praktické návody a rady, ale téměř nic tam nebylo. Jenom vata v podobě výzkumů a anekdot a nekonečné opakování toho, že singletasking je nejlepší. Mohlo by to být dobré pro lidi, kteří mají ještě pořád pocit, že multitasking je nějaká výhoda. Autorka má pravdu, ale udělala by lépe, kdyby o tom napsala krátký článek. Na celou knihu to nebylo ani náhodou.

Thomas.on
30.07.2016 1 z 5

Budu stručný, kniha mohla mít 1 stranu a přidaná hodnota by byla stejná. Za to by ale nikdo nedal 200Kč. Takže autorka píše volnou úvahu na toto téma ze všech myslitelných stran a tyto různé pohledy nazývá kapitolami. Čekal jsem od tohoto bestselleru něco nového (možná až zásadního). Nic takového tam ale není. Udělám vám všem službu a řeknu, nenechte se vyrušovat, dělejte na jednom úkolu dokud ho neuděláte a netravte čas v práci dlouhým kecáním o ničem s kolegy. Tímto jsem vám ušetřil 199,-Kč a kupte si radši nějakou doporučenou knížku od kamarádů či známých.

Autorovy další knížky

Devora Zack
americká
2016  51%Singletasking - Udělejte víc – jedno po druhém
2020  60%Jak navazovat kontakty

Kniha Singletasking - Udělejte víc – jedno po druhém je v

Právě čtených2x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x