Jak navazovat kontakty

Jak navazovat kontakty https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445157/bmid_jak-navazovat-kontakty-yCv-445157.png 3 5 3

Potřebujete navázat více pracovních kontaktů, ale máte rádi samotu nebo si rádi věci dopředu dobře rozmýšlíte? Devora Zack pro vás připravila rádce, který vám umožní využít právě vašich preferencí a předností, abyste se seznámili s druhými lidmi. Ve své knize rozkrývá, čeho všeho se týká a netýká introverze a extroverze, a umožní vám zjistit, k jakému z těchto pólů inklinujete. Její kniha se přitom zaměřuje na všechny, kteří nesplňují kritéria vyhraněných extrovertů. Rozebírá a zpochybňuje různá zavedená pravidla. Radí s networkingem, který se soustředí spíše na kvalitu než kvantitu – hloubku, zájem o druhé a dobré pozorovací schopnosti. Dává tipy, jak se chovat na společenské akci nebo třeba při přijímacím pohovoru či na služebních cestách. To vše činí nenásilným a vtipným stylem za pomoci tabulek, obrázků, cvičení a sebeposuzovacích dotazníků.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Portál
Originální název:

Networking for People Who Hate Networking


více info...

Přidat komentář

Terezka_U
06.03.2024 2 z 5

Knížka je napsaná čtivě a dají se z ní vybrat nějaké zajímavé tipy, jak vylepšit networking. Bylo to ale podle mě zbytečně roztahané (nosný obsah by se dal shrnout na pár stránkách) a vadil mi příliš velký důraz na rozdělení lidí na extroverty a introverty.

janulka1310
13.02.2023 5 z 5

Super knížka, jednoduchá, jasná a přitom celkem podrobná. Vzhledem k tomu, že já jsem silný extrovert a můj manžel silný introvert, musela jsem se při čtení knihy dost často smát :) V knize jsou praktické tipy, ale i hloubější analýza jednotlivých skupin lidí. Velmi oceňuji zavedení nového pojmu "centrovert".


Trubka_
26.08.2020 4 z 5

Kniha je zábavná a čtivá. Je to mix teorie, příkladů z praxe a trochu i nějakých cvičení na zamyšlení. Hodně se točí opravdu okolo navazování pracovních kontaktů a pracovních eventů, ale většina věcí se dá aplikovat na konverzaci obecně.

Před nedávnem jsem ještě četl knihu Umění lehké konverzace od Debory Fine. Co se obsahu týče, mají obě tyto knihy překvapivě poměrně malý průnik společných témat (takže doporučuji obě), ale nějakou podobnost v nich vidím. V obou jsem narazil na informace, které mi skutečně v konverzaci pomohly.

Autorovy další knížky

Devora Zack
americká
2016  51%Singletasking - Udělejte víc – jedno po druhém
2020  60%Jak navazovat kontakty

Kniha Jak navazovat kontakty je v

Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x