Simpsonovi a Filozofie (Homer myslitel)

Simpsonovi a Filozofie (Homer myslitel) https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42700/bmid_simpsonovi-a-filozofie-homer-myslit-Laq-42700.jpg 3 28 5

Kniha vysvětluje celosvětově významné současné pop-kulturní fenomény z pohledu filozofie. A prostřednictvím těchto známých a komerčně veleúspěšných děl dává zároveň všem zájemcům možnost nahlédnout do jednotlivých filozofických systémů, směrů a škol, včetně učení důležitých osobností od antiky až po postmoderní současnost.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Filozofie , Umění

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Simpsons and Philosophy: The D´oh! of Homer


více info...

TajemnýSmrad
TajemnýSmrad
01.07.2020 2 z 5

Jakožto největší fanoušek Simpsnů ever jsem knihu přelouskal až do konce, navzdory tomu, že mě jakž takž bavila jen jedna kapitola z pěti (až deseti, možná dvaceti).

Zkrátka, kdo si tuhle knihu nekoupí, tomu rozhodně v knihovničce chybět nebude.

M.deMartini
M.deMartini
14.08.2018 2 z 5

Ani jako velký fanoušek jsem nečekal žádnou bombu, ale i přesto mě kniha zklamala. Některá témata esejů byla celkem i zajímavá, zpracování však nudné a nezáživné. Filosofické směry našroubované na každodenní život Simpsonových působily ve výsledku velmi jalově a jaksi bez myšlenky. Navíc většina esejů se velmi těžce četla, což bych dával za vinu spíše špatnému překladu než složitosti celé látky. Na závěr bych rád zmínil dlouhodobě nízkou kvalitu přeložených knih od XYZ. Nebýt té naprosto skvělé části o aluzy a popkultuře (2 z 18!), bylo by hodnocení ještě horší.


Monika_cz
Monika_cz
12.04.2015 3 z 5

Zajímavá, ale místy celkem nudná kniha. Nečekala jsem, že bude plná humoru, ale některá témata (hlavně o náboženství a myšlení) byla napsána dosti složitě, takže jsem se v textu občas ztrácela. Rozhodně byla zajímavá část o aluzích, kterých je seriál plný. Někdy však v knize šlo více o filozofii, než o filozofii o Simpsonovi a filozofii. Ale rozhodně stojí za přečtení. Také bych uvítala nové přepracování, které by obsahovalo nové díly, myslím, že by se pak v kniha hodně změnilo.

Seraphin
Seraphin
29.10.2014 odpad!

Celkově mě to sklamalo, protože mě to nedokázalo zaujmout. Bohužel a to mám Simpsonovi velmi ráda.

Geret
Geret
30.11.-0001 3 z 5

Na první pohled by se mohlo zdát, že půjde o srandy kopec, opak je ale pravdou. Jistě, kniha obsahuje spoustu vtipných momentů a některé eseje jsou psány v lehčím duchu, v zásadě se ale jedná o celkem vážné dílo, kde povětšinou rodina Simpsonových respektive celý Springfield hraje roli ukázkových příkladů pro různé teorie zde rozepsané.

Štítky knihy

Simpsonovi

Autoři knihy

William Irwin
americká, 1970
Aeon Skoble
americká
Mark Conard
americká

Kniha Simpsonovi a Filozofie (Homer myslitel) je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce31x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x