Showman Killer

Showman Killer https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466414/bmid_showman-killer-cTx-466414.png 4 55 13

Trochu metabaron, hodně psychopat – Showman Killer, nový antihrdina jodoversa! Nájemný zabiják bez srdce, bez emocí, schopný zlikvidovat kohokoliv, pokud mu za to dobře zaplatíte. Miluje pouze peníze, není věrný nikomu… jenže najednou se ocitá ve víru galaktického dění, kdy musí ochraňovat malé dítě a celý vesmír! A to bez zvláštního příplatku! Showman Killer je velkolepý a uzavřený akční sci-fi příběh z pera Alejandra Jodorowského. Svým stylem připomíná příběhy z Kasty metabaronů, jen je tady vidět větší hraní si s žánrem. I když je hrdina mocný, nelítostný a vybavený nadlidskými schopnostmi, jeho povahové slabosti vnášejí do příběhu u Jodorowského ne zas tak často vídaný humor. Nadhled prostupuje celým příběhem, jenž se nevyhýbá ironii, satiře, ani čistě komediálním scénám. Autor si dělá legraci z církve, ze současné civilizace, ale hlavně sám ze sebe, ze svých nadlidských postav a stylu. Ten jen podtrhuje Nicolas Fructus, který se tady mohl opravdu vyřádit a užít si jak monumentální bojové scény, tak dialogy, vtipy či utrpení, které hrdina prožívá, když musí utrácet své pracně nastřádané peníze. V této knize najdete všechny tři původní díly: Hrdina bez srdce, Zlaté dítě a Neviditelná žena.... celý text

Přidat komentář

tomexx
27.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Komiks o tom ako kapitalizmus môže zachrániť celú galaxiu. Miestami to drhlo, ale úžasná kresba to zachránila.

Ad:
Je to síce stále Jodorowsky, ale zo všetkého od neho, toto ma bavilo zatiaľ najviac. A som rád, že to nebolo až tak zaplavené totálnou dekadenciou ako napríklad Borgia...

Disease
15.05.2023 4 z 5

Díky parádní kresbě a humoru se to dalo učíst na pohodu. Dějově taková ta blbůstka, jak Jodo píše.


Kverulant
11.06.2022 4 z 5

Zábavný dědek Jodorowský servíruje další skvělý příběh plný úžasných nápadů, cynického humoru a zlomyslných provokací, v parádních malbách hodných space opery. Jsem zvyklý, že Jodorowský je bezedná studnice fantazie, něco jako kdyby se Miloš Macourek pořádně sjel na tripu, ale přesto mě opět skoro jako dítě okouzlily různé metamorfózy Showmana Killera typu kojící vlčice, kterými řeší problémy. Jako vesmírná zlomyslná komedie to funguje taky skvěle a těším se na další dílo.

Terva
19.10.2021 4 z 5

„Naučím ho bez slitování
trápit zvířata, děti,
nemocné, staré
a všechen živý
odpad galaxie!“

Ano, co bychom asi tak měli čekat od Jodorowskyho? Opět brutální krvavé scény, spousty sprostých slov a zcela neomylně i sex. A ne zrovna v tomto pořadí, u všech Roboďáblů. Ano, i roboti se sem tam v příběhu mihnou, což by čtenáře nemělo překvapovat. Kdo je zvyklej, přijme od toho spisovatele v podstatě úplně vše. I slovo paleočubka věrný čtenář zná a ihned pochopí jeho význam.

Malá ochutnávka:
Vynikající! Kdyby byl naživu, muselo by ho držet nejméně třicet bachařů, jinak bysme mu tu sací trubici do močovodu nedostali!
Dejte mi dolní polovinu těla, pane řediteli!
Orlando, víš jistě, že budeš s to exttrahovat dostatečné množství?
Joe Střevožrout byl skutečný paleobýk....extrahovala jsem čtvrt litru!

Tak že opět psycho, brutalita a spousty krve. Bez toho to snad ani pan spisovatel neumí. Nic pro křehké nátury a možná snad ani pro ty středně velké paleobejky. Čistý hardcore, kde vám střeva potečou do kalhot, krev se vám vsákne do košile a bude tam vesele krvavě čvachtat. Jako bonus se z toho zrodí ultražoldák, který nepoznal mateřskou vřelost a nikdo ho nikdy nepohladil... Přichází bezchybný ….. Showman Killer!

Citát: U všech Roboďáblů, zase ten výběrčí spermatu!

gaspoda
11.07.2021 3 z 5

začínám se Jodorowského docela přejídat MDEK až na vyjímky nevydává nic jiného.
A Showman? přeplácané a takové vůbec se nedokážu do knihy vcítit vo hrdinu se nebojíte neb víte že to vše dopadne ok(sorry za spoil)

jockjock
24.05.2021 3 z 5

Když srovnám Showmana s dalším zabijákem Lobem o kterém se říká že oddělal Boha, Santu Clause i Velikonočního Králíčka tak tohohle mamrda přejel na plné čáře.

Norri
23.05.2021 2 z 5

Tak tohle se nepovedlo. Je to slátanina, ve které Jodorowský paroduje sám sebe. A nebo se prostě jenom vykrádá. Příběh je jednoduchý, ale je v něm naplácané úplně všechno. Jakoby se mistr Jodo inspiroval receptem pejska a kočičky na upečení dortu - když tam dám všechno co mám rád a co už fungovalo jinde, tak to nemůže být špatné. Ale může, mistře! Zlý pes by mohl vyprávět - po tom dortu hekal a naříkal v houští ještě celých čtrnáct dní. Trošku to zachraňuje humor, kterým je to lehce okořeněné.

Tentokrát se nepovedla ani výtvarná stránka. Tak jak se říká, že má Jodo štěstí na dobré kreslíře, tak tohle musí být ta výjimka potvrzující pravidlo. Nicolas Fructus kreslit umí, ale ztrácí se to v jakémsi experimentálním rozostřování. Většina panelů nemá ostrou kresbu všude, ale jen někde. Občas to vypadá, jako špatně zaostřené fotky. Například ostrý detail na koruně, který je ale z větší části překrytý bublinou s textem, ale obličej vyplňující vetšinový zbytek panelu je neostrý. Jakože proč? Snažil jsem se přijít na to, jestli k tomu rozostření došlo v postprocesu k nasimulování hloubky ostrosti a nebo zda to tak bylo už přímo namalované, ale nedošel jsem k jednoznačnému závěru. V některých případech by to Fructusovi ušetřilo práci a v jiných by naopak bylo náročnější nakreslit jemné rozmazání oproti ostré kresbě. Ať je to tak či onak, výsledný celek se mi nelíbí.

Dragonian
10.05.2021 5 z 5

Velice výživné, zábavné, bizarní. Pobavilo mě, zasmál jsem se a rád si tuto šílenou jízdu zopakuji. SHOOOOOOOW!

3DD!3
26.04.2021 5 z 5

Speciálně vyšlechtěný zabiják známý jako Showman Killer patří k Jodorowského nejbizarnějším kreacím. Některé z příběhových zvratů si nezadají s nejšílenějšími veletoči seriálové Futuramy, okořeněné homosexuálním incestem, brutalitou, neuvěřitelným cynismem a špetkou humoru.

RaptoR
25.04.2021 4 z 5

Showman Killer je divoký vesmír ve srovnání s vážným a pochmurným Metabaronem. Je to všechno, co se do Metabaronů nevešlo okořeněné vtipem s hlavním hrdinou, který vás dokáže překvapit. Veselé, místy nečekané a poťouchlé. Jodo jak ho neznáte. Více v recenzích.

adevr
14.04.2021 5 z 5

Tenhle komiks beru trochu jako parodii mistra Jodorowskeho na svá vlastní díla. Metabaroni, Královská krev a jiné... A proč ne.
A navíc, ta malba je úchvatná.

GoodGames
13.04.2021 3 z 5

Showman Killer patrí v sérii Majstrovských diel európskeho komiksu (MDEK) síce k tým slabším komiksom, ale ak ste fanúšikom Alejandra Jodorowskeho a hlavne jeho sci-fi počinov, tak tu nájdete všetky jeho časté ingrediencie a pravdepodobne sa budete pri čítaní dobre baviť.

Fuckenbrau
09.04.2021 4 z 5

A máme to další příspěvek do Jodoversa. Chtělo by se říct, že v Shoowman Killer legendární scénárista vykrádá sám sebe a legendární Kastu Metabaronů či přímo Metabarona. Ale druhý pohled už nám říká něco jiného, Jodo paroduje sám sebe a své slavná díla. Tato rozsáhlá vraždící vesmírná soap opera má opravdu humorné prvky a přestože se zde klasicky bojuje o přežití galaxií a kydlí se tu klasicky ve velkým, no spíš poctivě genocíduje, tak vše je jaksi s nadhledem a optimismem.
Občas se dočkáme klasických zvratů v ději, kdy se vztahy mezi hlavními postavy doslova překlopí a provážou, ostatně i to je u autora dobrým zvykem.
Jen tak na okraj, jak to říct.. tento komiks je hodně "vulvický".. nevím jakej je opak pro slovo falický :D
Kreslíře Fructa jsem neznal, ale samozřejmě nesmírně poctivá práce, naprosto k danému tématu pasuje..

MDEK, v této comicsové řadě nešáhnete vedle. Opět perfektní práce od Crwe.

Autorovy další knížky

Alejandro Jodorowsky
chilská, 1929
2014  91%Kasta metabaronů
2011  83%Incal
2013  85%Borgia
2015  88%Psychomagie
2018  75%Šílená ze Sacré-Coeur

Kniha Showman Killer je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce46x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x