Shopping and Fucking

Shopping and Fucking https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142196/shopping-and-fucking-142196.jpg 3 41 5

Hra patří k ikonám takzvané coolness dramatiky, jež koncem devadesátých let minulého století vnesla na evropská jeviště dosud tabuizovaná témata homosexuality, intimity, choroby AIDS, rodinného a vůbec mezilidského násilí malých komunit a explicitně zobrazovanou erotiku a sexualitu. Přes svou drsnost skrývá touhu po lepším světě a něžné lásce. ... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Artur
Originální název:

Shopping and Fucking


více info...

Přidat komentář

Pawlisman
19.08.2022 3 z 5

Asi se to dá číst, chvílemi (asi 2 dějství) dokonce zajímavé a originální dialogy. Kdyby se to nějak dopilovalo a učesalo... dovedu si v divadelním podání s větší kapkou humoru představit jako succces.

s1ombrehimawari
26.05.2019 2 z 5

Meh. Nějaké scény byly fakt dobré a silné. Hra ale působila dost nevykresleně a někde dost uspěchaně. Naturalistická stránka působila strašně zbytečně a absurdně. Fňuk asi jsem měla moc vysoké očekávání.


tweed
18.07.2018 5 z 5

Duševní rozervanost každého z nás vyhrocená do extrému. Deprese a touha v několika obrazech. V citlivějším období bych asi týden hleděla do stropu, zabalená v dece, tišící myšlenky na smysluplný život.

dennie3
09.11.2015 5 z 5

Dokonalé vyobrazení extrémní touhy po lásce a něhy skrývající se za brutalitou a násilím.

Stammel
01.12.2010 3 z 5

"Nacházet v současné společnosti projevy degenerace a hnusu nevyžaduje obzvláštní citlivost či pozorovací talent." [Jakub Grombíř, revue Aluze]

O světě současného divadla asi hodně vypovídá to, že jím nejvíce lomcují autoři vycházející z letmého, ale dostatečně drzého popsání nějakého svinstva. Největší tragédie je, že se tyto náčrtky vydávají za bůhvíjak objevné nahlédnutí pod povrch lidské existence v současném světě. To je pekelná hloupost. Je to jen povrchní zachycení velmi letmé zkušenosti se světem.
Až vydrznou autoři telenovel, budou produkovat na chlup stejné scénáře.

Kromě toho, že nic podstatného nesděluje, tak je to docela fajn hra pro otrlé. Často sice zbytečně a trapně tlačící na pilu (homosexuální soulož nožem? proč?), ale zachycující docela zajímavý příběh.

Štítky knihy

drogy homosexualita divadelní hry prostituce

Autorovy další knížky

Mark Ravenhill
anglická, 1966
2012  62%Shopping and Fucking
2000  75%Faust (Faust je mrtvý)
2003  65%Kabela / Niekoľko obscénnych momentiek

Kniha Shopping and Fucking je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst19x
Chci si koupit5x