Zítra mě sejmou

Zítra mě sejmou https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90088/zitra-me-sejmou-90088.jpg 4 12 4

Shell Scott série

< 35. díl

Soukromý detektiv Shell Scott řádně ostřílený, tuhý chlapík s břitkým humorem, připomínající Chandlerova Marlowa pátrá po zločincích.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Kill Me Tomorow , 1969


více info...

Přidat komentář

čef
20.03.2020 5 z 5

Brilantní akčňárna plná vtipu, erotického napětí a duchaplné konverzace, ale samozřejmě s celou řadou soubojů na pěsti i na pistole. Shell Scott je jako Phil Marlow zrovna tak tvrdý s vynikající trefou, štěstím a rychlostí s jakou se vyhýbá letícím kulkám a pěstím. Navíc skvěle využívá nejmodernější přístroj jako je laser, hlavně však svůj otloukaný mozek. Náš mozek však zůstane naštěstí při čtení ušetřen a tak se osvěženi můžeme poté pustit do bojů našich.

Toffee
04.03.2020 3 z 5

Vtipné. Styl bych označila za téměř opulentní. Hned snad od druhé stránky jsem se přistihla, že se u čtení uculuji a skvěle se bavím. V půlce tomu ale došel dech. I přes mnohomluvnosti byla první část svižná, ale najednou zůstaly dlouhé popisy a čas se téměř zastavil. Ale přinejmenším první půlka stala za to.

"Mary nezapadala do normální kategorie padesátiletých a starších obyvatel Sunrise Villas. Na druhé straně je třeba poznamenat, že třicítku už měla v nedohlednu. Musela by se hodně dlouze a pozorně ohlížet, aby ji jenom z dálky zahlédla.

"Slečno Brizantová, vy mně budete vykládat o nebezpečí - mně? Není třeba, já jsem ten, kdo sám seskočil padákem do rudé Číny vyzbrojený pouze hůlkami, vyrobenými ovšem v Japonsku. Jsem člověk, co krmil Kong Konga burskými oříšky. Muž, který dvakrát pronesl projev k Legii mravopočestných, oblečený pouze v šortkách..."


tonysojka
11.02.2020 3 z 5

Vtipná, akční gangsterka, při níž si člověk odpočine. Ze spousty vtipných komentářů a dialogů mne zaujal tento :
"Sheldone, ty bys měl být doktor!“
„Jeden z nás by měl být.“
„Naštěstí je to můj koníček. Jsem zvěrolékař, a tudíž budu schopen tě vyléčit. Naordinuju ti amnézii na tvou amnézii, takže nebudeš vědět, že jsi nějakou měl.“

kap66
19.01.2020 4 z 5

Chvilku, chvilinečku mi to přišlo přehnané. Přistoupila jsem ale na tu nadsázku a začala se bavit.
"…úplný hodokvas smyslného vlnění a záchvěvů a tetelení, ta rozhoupaná prsa a míhající se pas a vlnící se boky, takže vypadala, jako by byla stvořená z více než tří rozměrů, očividně až k prasknutí nacpaná všemi obvyklými ženskými hormony, a navíc afrodiziakálními šťávami dříve neznámými."
Hodokvas požádá soukromého detektiva Shella Scotta, bělovlasého třicátníka, který svět glosuje ironicky a sebe směsí vytahování a sebeironie, o pomoc. A protože se ta čtyřrozměrná krasavice narvaná chemií jmenuje Lucrezia Brizante, ocitá se Shell v Sunrise Villas uprostřed italské mafie. Případ je to zapeklitý, se záměnami osob, několika mrtvými, kriminálníky vychytralými i těmi přiblblejšími (z nichž jeden snad skočil rovnýma nohama – až to budete číst, oceníte tuhle jemnůstku! – do románů Carla Hiaasena).
Vtipné dialogy, dobré postavy, zajímavý případ. Tak mi vysvětlete: pouhé 2 díly série (ze 42) vydané u nás, a to už v 90. letech. Tady na DK jsem 11. čtenářka a mám první komentář.

Autorovy další knížky

Richard S. Prather
americká, 1921 - 2007
1966  90%Smrt přichází oknem
1994  85%Zítra mě sejmou
1995  77%Vykopej ten hrob
1971  73%30 mimo zákon