Smrt v buši

Smrt v buši https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136870/smrt-v-busi-136870.jpg 3 23 4

Shane O´Connor série

1. díl >

V ospalém hnízdě v západním Queenslandu objeví stavební dělníci poloztrouchnivělé tělo bez hlavy. Jde o další oběť sériového vraha, který má na svědomí už několik žen? Zjistit to má detektiv seržant Shane O'Connor z Brisbane. Není to rozhodně lehký úkol, poněvadž mu práci ztěžují mýty Aborginů, domorodých obyvatel Austrálie, a jistý vysoký politik, vážený farmář a starý venkovský policista dělají vše, aby zakryli stopy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Outback , 2002


více info...

Přidat komentář

jprst
17.06.2020 1 z 5

Moje špatná volba, nechal jsem se nachytat anotací a výsledkem byla skutečnost, že jsem knihu dočítal jen silou vůle. Ne všechno se povede, ale tohle se autorce nepovedlo vůbec. Zkrátka kniha, která za přečtení nestojí a dalším autorčiným knihám se zatím budu vyhýbat.

moudivlacek
13.06.2018 2 z 5

Nemohu si pomoci, ale tohle byla hodně slabá průměrná detektivka, nutila jsem se ji číst do konce. Námět dobrý, ale tak nějak divně napsané. 3 hvězdičky dávám jen z milosti, vím, že tuhle knihu již nikdy znovu číst nebudu.


trudoš
28.06.2015 2 z 5

Standard, který nepřikvapil ničím novým, spíš unudil snahou o vytvoření dojmu lepší detektivky. Manuela Martini dost průhledně mate a odvádí pozornost, aby pak v závěru vyrukovala s lehce překombinovaným řešením. A ač se mermomocí snaží o charakterní osobnosti a střídá úhel pohledu od jedné postavy ke druhé, moc to nefunguje. Akorát má pozornost a sympatie byly průběžně přehazovány z jedné postavy na druhou. Možná je fajn mít důkladnější představu o vedlejších aktérech, ale jen když mají větší roli, než jen dekorativního křoví. Stejně tak mi přišly zbytečné vysvětlující flashbacky a domorodcovo pátrání po vrahovi vůbec, protože efektivita těchto pasáží je nakonec nulová. Rozepisovat něco, co už předtím obsáhla autorka jednou větou, mi přijde prostě zbytečné.
Být tak román o polovinu kratší, asi bych byl přístupnější k pozitivům. Ale sledovat natahovanou německou kriminální telenovelu mě jednoduše nijak nedojalo.

missa85
17.02.2014 3 z 5

Přijde mi, že se tam téměř nic nedělo. Žádné napětí, žádná akce. Četla jsem jen proto, že jsem čekala, že se něco bude dít. I když jedno malé plus - vraha jsem nečekala :-)

Autorovy další knížky

Manuela Martini
německá, 1963
2012  71%Mrazivé léto
2013  78%Výkřik do tmy
2008  75%Tichý řezník
2007  73%Smrt ve tmě
2008  67%Záře purpurové hory

Kniha Smrt v buši je v

Přečtených34x
Knihotéce45x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x