Výkřik do tmy

Výkřik do tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145151/bmid_vykrik-do-tmy-gFF-145151.jpg 4 157 42

Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Sommerfrost , 2011


více info...

Přidat komentář

simca9342
03.08.2023 5 z 5

" Z pravěku"
a také ze současnosti.
Jedna z těch,  které jsem četla v pubertě ale musela jsem si je přečíst znovu , abych si osvěžila děj.

Thriller vhodný k moři nejen o partě holek a honu za tajemným adresátem výhrůžných dopisů.


" A pak přišel ten dopis."
Právě kvůli němu a několika dalším se  Franziska vraci na místo,  kde se minulé léto stalo to, na co by běžně ráda zapomněla,  ale mladá holka se do Kindingu vrací , aby po prožitém traumatu vzpomněla.

" Time is the enemy."
Čas je nepřítel- výstižný a momentálně pravdivý řádek z  písně, kterou složila ve vazbě, kam jak si ještě dobře pamatuje byla umístěna za TČ. Pak trávila týdny na psychiatrii,  kde se zbavovala strachu z lidí, studených cel a uzkostných stavů ze stísněného prostředí. Ta doba je sice dávno pryč , ale Franziska musí zjistit , proč je Maurice mrtvý. Útržky v hlavě ji napovídají to,co si ani představit neumí. 
Je to jinak nebo je vrahem skutečně ona?  Navíc Ziska jak ji kamaradi říkají není sama , kdo musí čekat na odpuštění celého městečka. 

Dyna08
30.10.2022 4 z 5

Byla to vcelku dobrá krimi kniha, děj nebyl nijak náročný na čtení, byl zajímavý a částmi napínavý


knihomolka525
17.04.2021 5 z 5

celkem dobře napsaná krimi - ale spíš pro adolescenty.pro dospěláky je příběh poměrně primitivní.Příliš se zde ozřejmují situace i myšlenkové pochody účastníků ,ve kterých mohou mladí čtenáři tápat.A tak to je správné!Já jsem knihu přelouskla za jedno odpoledne.A asi za pár týdnů zapomenu o čem byla.

Alex.rrr
27.05.2020 2 z 5

V porovnání s jinými detektivkami je tohle trochu slabé. Hlavní hrdinka místy velice naivní. V závěru potvrzeno a ne málo. Co mi přišlo takové divné, že ze začátku jsem si myslela, že vražda se stala po nějaké době co si v městě zvykla s Mauricem nějakou dobu chodila a ne na prvním rande nerande po 4 měsících co nastoupila do nové školy. Kdy bohaté kamarádky považuje za spřízněné duše na život a na smrt a Maurice za životní lásku. No nevím. Nápad dobrý, provedení špatné.

knihomolka27
29.07.2019 4 z 5

Já jsem ráda, že existují i takovéhle knížky. Není to sice Agáta, ale je to poklidnější detektivka s dospívajícími hrdiny, má spád a když se do ní začtete, přečtete jí za den. Pro mě nejlepší ze série a nejvíc sympatická hrdinka.

Zlatinka.Emilly
23.08.2018 5 z 5

Hezká knížka, příběh byl místy i strhující. Skoro každý zde píše, že od začátku znal pachatele. Já tedy ne. Nad tím, kdo kdo byl, jsem fakt nepřemýšlela, chtěla jsem si příběh užívat tak jak byl napsán. Francziska možná byla naivní, ale kdo z nás v jejím věku nebyl? Navíc to trauma, kterým si prošla, jí na rozumu nepřidalo. Jen v závěru knihy, si myslím, že měla být dívka ostražitější a nevěřit té třetí kamarádce. Ale když je někdo sám a hledá spřízněnou duši, rozdal by se, je to tak? Takže za mně pět hvězdiček.

Effka
12.06.2018 5 z 5

Je to thriller určený pro teenagery od 13let. Já si ho přečetla, přestože jsem už jiná generace,a musím říct že pro mě to bylo velmi pěkné čtení. Ne nijak náročné,ale každopádně napínavé a čtivě napsané.

SknihouVrukách
06.05.2018 4 z 5

Mám strašne zmiešané pocity. Po stranu 150 sa prakticky nič nestalo a mala som pocit, že stále čítam začiatok. Pomaly sa nespomenuli ani podozrívé postavy. Tipy, kto by to mohol byț som mala,konkrétne to boli dve osoby a jedna z nich to aj bola.Obrovská časť knihy bola bez akcie. Na posledných 30 stranách sa stalo toho strašne veľa.Koniec bol strašne rýchly a podľa mňa aj nedotiahnutý. Autorka mohla pridať viac strán a vysvetliť čo potom nasledovalo. Knihe som sa rozhodla dať 3,5*/5* , pretože koniec knihe trošku vylepšil,lebo bol napínavý. Tu som to zaokrúhlila na 4*. :))

ReziEngli
16.12.2017 3 z 5

No, nic moc. Jako oddechovka na večer dobrý, ale nic hlubšího v tom nehledejte.

Vikos
13.11.2017 5 z 5

"Ten kdo se tváří jako kamarád/ka jím/jí nemusí vždy být"
Skvělá knížka.

ZNellyZ
11.11.2017 5 z 5

1.Hvězda-Styl psaní.
2.Hvězda-Hlavní hrdinka.
3.Hvězda-Zápletka.
4.Hvězda-Ke konci není jasné řešení.
5.Hvězda-Oddechová kniha, která je každou částí zajímavá.

PajusenkaB
18.08.2017 3 z 5

Váhala jsem mezi dvěma, nebo třema hvězdama. Vadilo mi neustálé opakování stejných spojek, příběh byl k rozeznání již od půlky knihy.
Nicméně si myslím, že si kniha zaslouží tři hvězdy. Za nápad a rozložený děj.

medvídě
23.02.2017 5 z 5

Lehká detektivka / thriller
I když je vám už ze začátku jasné, kdo je a není skutečným pachatelem, stále čtete dál a zjišťujete, co se vlastně ve skutečnosti stalo a také proč.
Takové lehké počteníčko.

Výzva - autor ze sousedního státu.

Markét123
31.10.2016 5 z 5

Sice jsem pachatele znala už od začátku,ale kniha byla SUPER!!! Pořád na ni musim myslet :) Doporučuji!

Adrushka
21.10.2016 3 z 5

Jak se zde psalo....i já jsem objevila pachatele vlastně skoro hned na začátku, takže zbytek knihy už pro mě bylo čekání, zda něčím překvapí, nestalo se tak. Hlavní hrdinka byla nesympatická, naivní a díky tomu mi bylo v podstatě jedno jak dopadne. Celé mi to připadalo pubertální a asi nebudu vyhledávat další knihy od této autorky.

kejss044
29.08.2016 2 z 5

Ze začátku se kniha jevila celkem slušně. Téma, kdy je hlavní hrdina obviněn ze zločinu/ vraždy, který díky obranému mechanismu těla- šoku si nepamatuje mám velmi v oblibě. Tady se s tím autorka ale moc dobře (alespoň pro mě) autorka nepoprala :/
Postavy mi postupem času začínaly svou blbostí lézt na nervy a s tím mě zároveň čtivost příběhu a nadšení z něho opouštělo. Říkám si, že když jsem cílová skupina této knihy, nemohu být na ni stará, ale očividně spadly z Marsu postavy nebo já :/
Nakonec mě to až tak přestalo bavit, že část před koncem knihy jsem přeskočila a očividně jsem ani o moc nepřišla. Konec byl takový, jaký jsem měla vytipovaný od 50 strany, takže za mě bohužel jen 2*/ 45% (mimochodem moje nejnižší hodnocení vůbec :D) :/

Zuzka0127
08.08.2016

Kniha se četla dobře a rychle, na druhou stranu jsem měla pocit, že až do posledních pár kapitol jsem pořád na začátku příběhu a naivita hlavní hrdinky byla více než iritující.

milunka21
07.06.2016 5 z 5

Napínavá a čtivá :-)

katule1992
25.04.2016 3 z 5

Vzhledem k tomu, že patří k sérii Krimi a ještě navíc k Young -Adult, jsem nepočítala s žádnou duchaplnou knihou, ale spíše rvelice odpočinkovou četbou.
Kniha byla napsaná celkem jednoduše a čitelně. Díky tomu se člověk nechal velice rychle vtáhnout do děje.
Kapitoly nebyly příliš dlouhé a člověk se v ději neztrácel, možná naopak.
Líbilo se mi, že souvislosti na sebe pomalu navazovaly a některé kapitoly se vracely do minulosti. Což nebylo zas tak časté, ale o to více si to čtenář užil.
Co se týká děje samotného. Trochu mi vadilo, že lákadlem je přítel hlavní hrdinky, kdy jsem čekala vážně drama. Hned na začátku knihy se ale člověk docela zklame nebo aspoň já. Myslím, že toto můžu říci, protože to není žádný spoiler, ale přítel zde není jako přítel. Ale spíše jako klučina, který požádá holčinu na loď. To je vše. No ale zklamání člověk přešel a zajímal se, zda-li to tedy udělala nebo ne.
Konec byl i nebyl překvapivý. Část jsem trochu tušila, ale některé detaily mě doslova dostaly.
Také za trochu naivity musím odebrat půlku hvězdičky.
Ve finále proto 3,5 hvězdičky

Mixxa
23.02.2016 5 z 5

Knížka i samotný příběh mě velice zaujaly. Vše se četlo samo a konec mě dosti překvapil!

Autorovy další knížky

Manuela Martini
německá, 1963
2012  71%Mrazivé léto
2013  78%Výkřik do tmy
2008  75%Tichý řezník
2007  73%Smrt ve tmě
2008  67%Záře purpurové hory

Kniha Výkřik do tmy je v

Právě čtených2x
Přečtených257x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených9x
Knihotéce116x
Chystám se číst85x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x