Setkání na konci éry, s vraždou

Setkání na konci éry, s vraždou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402306/bmid_setkani-na-konci-ery-s-vrazdou-Cou-402306.jpg 4 16 6

Setkání série

< 3. díl >

V knize Setkání na konci éry, s vraždou, od klasické dvojice české literatury Zdeny Salivarové a Josefa Škvoreckého, se čtenáři opět setkají s hraběnkou Annou Lomnickou. Jako v každé správné detektivce, ani zde nechybí zločin, navíc rovnou ten nejzávažnější. Autorům se podařilo nejen dokonale vykreslit prostředí, ve kterém se děj odehrává, ale také rozehrát se čtenáři jedinečnou hru plnou napětí a překvapení.... celý text

Přidat komentář

čef
03.05.2022 4 z 5

Přesložité čtení s mnoha reminiscencemi na bývalé Československo, Amati Krasllice, jazz a hlavně různé typy saxofonů. Také by zde měla být jaksi detektivka, ale nějak jsem ji nemohl najít. Jsou zde sice týpci jako policejní inspektor, který se vyptává i nějaká střelba by se našla, ale jinak to mělo k opravdové detektivce hodně daleko, možná k nějaké nekonvenční, hodně ukecané, s mnoha vedlejšími motivy a opakováním již řečeného. Prostě čtení pro laskavé čtenáře a literární zmlsance, což bohužel nejsem.

zdenaR
23.12.2021 4 z 5

Další ze série detektivek, tentokrát s vyšetřováním pomáhá dcera Anny komtesa Lucie.
Příjemné čtení, trochu jiný styl psaní detektivek mě baví.


rafan65
01.02.2020 5 z 5

Další pěkná kniha ze série detektivek setkání je parádní čtení. Již známá komtesa Lucie a její matka hraběnka Anna vnášejí do příběhu jemnost a krásu.Tato kniha hladí po duši.

kolacky
16.08.2019 5 z 5

Líbilo. Moc. Fandila jsem Lucce a Brianovi a ono to SPOILER vyšlo! Ty saxofony a swing, paráda.

konicekbily
14.05.2019 4 z 5

Moje první kniha této série, psaná pro mne zvláštním stylem. Velká část je vyprávěna v první osobě jednotného čísla, ale POZOR, vypravěči se mění. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykl a poznal, kdo má monolog. Pokud byste se rozhodli číst tuto řadu, doporučuji postupně, jinak budete mít problémy s orientací ve velkém množství postav - jako já.

kap66
30.10.2018 4 z 5

Další "Setkání" zachovalo profesionálního detektiva, ale změnilo toho amatérského: nastupuje "chytrá dcera chytré matky", dokonce až "neuvěřitelná dcera neuvěřitelné matky" - komtesa Lucie, která je do zločinu zatažena, protože hraje v jazzové kapele jménem Saxband a zápletka velmi úzce souvisí s hudebními nástroji. Pokud máte jazz rádi, opravdu si užijete části pojednávající o dechových nástrojích, pokud jste laik jako já, užijete si to stejně, protože je to dobře napsané. Závěr vám připomene "Hříchy pro pátera Knoxe", protože tentokrát se s Haroldem setkává i Luciina matka, pořád chytrá a krásná, která celý případ shrne a zmíní prohřešek proti detektivkářskému desateru.
Stále je to dobré čtení, ale dobrého raději pomálu. Lepší je dát si mezi jednotlivými díly pauzu.

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autoři knihy

Josef Škvorecký
česká, 1924 - 2012
Zdena Salivarová
česká, 1933

Kniha Setkání na konci éry, s vraždou je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x