Šerin a Amar

Šerin a Amar https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143039/serin-a-amar-143039.jpg 3 18 5

Šerin, překrásná mladá Afghánka, přesídlí se svou ortodoxní rodinou do Spojených araských emirátů. Tady se na první pohled zamiluje do mladého Inda Amara a začne prožívat peklo. Šerin má jediné přání: sdílet se svou osudovou láskou společný život. Její rodina však něco takového považuje za zločin. Aby příbuzní dívce v nedovolené lásce zabránili, uchýlí se k fyzickému násilí, věznění, k jejím zavlečení do ciziny i k černé magii. V očích rodiny si totiž Šerin za svou lásku k jinověrci nezaslouží nic než smrt. ... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sherin und Amar: Die verbotene Liebe einer Pachtunenprinzessin , 2010


více info...

Přidat komentář

Ivka82
11.09.2022 2 z 5

Jedním slovem nuda...

Pavčule
23.05.2021 2 z 5

Ráda čtu tyhle knihy o utiskovaných ženách a Islámu . Dvojici jsem fandila , nicméně tohle mi přišlo už moc přeslazené . Pořád jen kňučení , jak jeden druhého milují . Příště budu asi hledat o něco starší hlavní hrdiny . Nějak mi to nesedlo .


veronika5179
30.08.2015 3 z 5

Nemyslím si, že to byla špatná knížka. Spoustu jsem se z ní dozvěděla, takže i proto hodnotím kladně. Co se týče milostného příběhu, tak mě trochu štval Amar, když chtěl nechat Šerin na holičkách jen proto,že není připravený vydělávat a vázat se..Nicméně spíše oceňuji informační hodnotu a ta pro mě byla přínosem.

dibakova
11.08.2014 1 z 5

Zpracování této knížky se mi nelíbilo takže jsem knížku ani nedočetla a vrátila ji . Mohla by být třeba jinak napsaná to bych ji možná přečetla

asam
01.06.2014 4 z 5

Romeo a Julie v 21. století. On Ind - křesťan, ona narozená v Afganistánu - muslimka. Vychováni ve dvou odlišných světech, v kulturách, které jsou tak protikladné, že nenajdou nic společného. Příslušníci dvou tak odlišných nesmiřitelných náboženství. Velice zajímavý pohled do denního života obou mladých lidí žijících v jednom městě, tak blízko a přitom nekonečně od sebe vzdáleném světě.
Zklamalo mě však literární zpracování.