Kletba sedmi příšerných

Kletba sedmi příšerných https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470759/bmid_kletba-sedmi-prisernych-m6E-470759.jpg 4 8 2

Sedm příšerných série

< 3. díl

Prokletí sedmi příšerných je poslední knihou vtipné a napínavé trilogie o chlapci jménem Nelson Green a jeho sedmi příšerkách z dílny Gartha Jenningse, který mimo jiné režíroval film Zpívej! Nelson Green už se naučil se sedmi poťouchlými příšerkami, které byly extrahovány z jeho duše, celkem obstojně fungovat. Občas ho svými lotrovinami sice přivádí do průšvihů, ale alespoň už nějakou dobu nemusel bojovat s žádnou ohavnou nestvůrou. Nelson nicméně zjistí, že je s ním něco jinak. Děje se něco divného a příšerky zjevně vědí víc, než říkají… Aby toho nebylo málo, někdo, kdo má na Nelsona pořádný vztek, také objeví extraktor hříchů. Zvládne Nelson celou situaci vyřešit i bez svých příšerek, bude-li to potřeba? Další napínavé dobrodružství plné zvratů může začít…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

The Curse of the Deadly 7 , 2020


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
06.01.2024 4 z 5

Tohle bylo velmi pěkné zakončení série srovnatelné s prvním dílem. Vývoj děje jako opět překvapivý, zakončení moc hezké, za mě povedená série.

MonaR0se
18.11.2021 4 z 5

Keď Garth Jennings, scenárista animáku Sing!, prišiel so svojou knižnou sériou pre deti, bola som nadšená a z nejakého dôvodu som verila, že séria bude nekonečná. Jennings ma ale prekvapil, pretože 7 Příšerných je iba trilógia a Kletba je teda záverečný diel tohto bizarného a trošičku nechutného middle-grade príbehu.

A viete čo? Ja som plakala. Plakala som, pretože som dúfala v iný koniec, no zároveň som chápala, že je nevyhnutný. Plakala som, pretože Kletba, aj napriek explicitným opisom smradu, požierania smradľavého a odporného čohosi a divným opisom znetvorenia tela, je vlastne krásny, vtipný a emotívny list na rozlúčku, ktorý ma pohladil po duši, potom mi vrazil nôž do chrbta a zároveň mi dodal pocit akéhosi zmierenia a pokoja.

Opäť tu máme Nelsona a z jeho duše vyextrahovaných sedem smrteľných hriechov, ktoré pobehujú okolo neho a vytvárajú totálne bláznivé, nechutné a bizarné situácie. No zároveň sú extrémne lojálne, milujúce a v tejto knihe sa ukázalo, že aj férové a ľudské. Záver v sebe ukrýval krásnu myšlienku, že všetky svoje zlé stránky môžme použiť aj správne.

Ak patríte medzi tých knihomoľov, ktorí radi siahnu aj po middle-grade knižkách alebo máte deti vo veku cca 9 - 10+ rokov, určite vyskúšajte túto bizarne šialenú trilógiu. Navyše celá trilógia v sebe nesie krásne posolstvo.


Autorovy další knížky

Garth Jennings
britská, 1972
2020  82%Sedm příšerných
2020  78%Hodný, zlý a Sedm příšerných
2021  83%Kletba sedmi příšerných

Kniha Kletba sedmi příšerných je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce42x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x