Hodný, zlý a Sedm příšerných

Hodný, zlý a Sedm příšerných https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445665/bmid_hodny-zly-a-sedm-prisernych-3ur-445665.jpg 4 13 2

Sedm příšerných série

< 2. díl >

Dobrodružství plné příšerek od autora filmu Zpívej – Gartha Jenningse. Mít sedm neviditelných příšerek, se kterými trávíte letní prázdniny, je vážně skvělé, ale nastal čas vrátit se zpátky do školy a jestli si náš hlavní hrdina Nelson nedá pozor, dostane ho partička Sedmi příšerných do pořádného průšvihu. Příšerky souhlasí, že se budou držet stranou, ale objeví se komplikace: něco obrovského a neviditelného začne pustošit Francii a vypadá to, že Nelson a jeho příšeří přátelé jsou jediní, kteří můžou pomoci. Kdo si lépe poradí s obrovskou hrůzu nahánějící příšerou než sedm malých vzteklých, vlezlých, nenasytných, marnivých, roztomilých, nenechavých, prdících příšerek? Správně. Stan, Píchal, Drobek, Houkal, Mačkal Skrbla a Dýmil jsou tu v plné polní, aby zachránili situaci. Povede se jim to? Překonají všechna úskalí a nástrahy, které na ně čekají?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Drobek
Originální název:

The Good, the Bad, and the Deadly 7 , 2019


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
09.12.2023 3 z 5

Ve srovnání s jedničkou toto bylo slabší. Někteří u jedničky si stěžovali na zdlouhavé pasáže, s čím jsem úplně nesouhlasila. Tady ovšem bylo velmi zdlouhavé jednání (či spíš pasivita hlavního hrdiny). Na druhou stranu pasáže z dob minulých, jak vlastně extraktor vznikl se mi líbily moc a trošku jsem očekávala, že linky se budou více prolínat.

MonaR0se
18.11.2021 3 z 5

Opäť sme vo svete, v ktorom je možné, aby vaše smrteľné hriechy kráčali vedľa vás, rozprávali sa s vami a vytvárali tak šialene bizarné situácie. Nechýbajú tu ani poriadne dramatické situácie, trošku nechutnejší humor (ako to má Jennings v obľube) a (už vyššie spomenuté) bizarnosti. Akurát ich je tu o niečo menej ako v prvej časti. Okrem nového dobrodružstva sa do popredia dostáva priateľstvo a dôvera a to všetko dopĺňajú jednoduché, ceruzkou nakreslené ilustrácie.

Prvý diel ma bavil o niečo viac, pretože obsahoval viac informácií a technologických vychytávok z tohto nového sveta a tým pádom bol pre mňa (a verím, že aj pre detského čitateľa) o niečo atraktívnejší. Dvojka sa viac zameriava na Nelsona a príšerky a vynecháva tak zaujímavého strýka s umelou nohou alias mp3 prehrávačom a pod. alebo kamienky, ktorých majiteľ sa môže vďaka nim premiestniť kamkoľvek bude chcieť. Trochu mi to tam chýbalo, pretože bez nich bol ten svet o niečo obyčajnejší.

Celkovo som však s pokračovaním spokojná a som zvedavá, aké dobrodružstvo si autor pre nás pripravil v treťom pokračovaní :).


Autorovy další knížky

Garth Jennings
britská, 1972
2020  82%Sedm příšerných
2020  78%Hodný, zlý a Sedm příšerných
2021  83%Kletba sedmi příšerných

Kniha Hodný, zlý a Sedm příšerných je v

Přečtených14x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x