Sebevražda

Sebevražda https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207598/bmid_sebevrazda-207598.jpg 4 34 13

Důvody k sebevraždám jsou různé - stejně tak, jako způsoby jejich provedení. Sedm "minipříběhů", šest ze současnosti, jeden z budoucnosti. Smutek i smích.

Přidat komentář

p.Columbová
09.11.2022 5 z 5

Děkuji Vám za fantastické čtení o dovolené. Dovolená byla pochopitelně vynikající a čtení knížky byla taková ta správná třešinka na dortu. Tak se již nyní těším na další díla tohoto fantastického autora!!!!!!!!!!

ČtiváHelča
14.07.2020

Tato kniha mě, po Knize Nahoře, jako druhá nejvíce oslovila. Skvělé citáty doprovázející každou povídku zvlášť ještě umocňují děje jednotlivých povídek, které vskutku působí mnohdy až velice reálně. Kniha mě moc bavila, pěkně se četla, do budoucna klidně přečtu ještě jednou.


snoopylady
25.09.2019 4 z 5

V půlce první povídky jsem to chtěla vzdát, nebýt suprového audiozpracování, tak bych to i vzdala. Ale nakonec jsem tomu šanci dala a jsem za to ráda. Kromě první a poslední povídky, které mě neoslovily, se mi ostatní dost líbily. Některé byly smutné, u jiných jsem se i zasmála, ale všechny mě donutily se zamyslet nad osudem lidí, kteří se rozhodnou dobrovolně opustit tenhle svět...
Jednoznačně nejvíc na mě zapůsobila povídka "Jedničková".
Doporučuji...

wicca.w
30.08.2019 5 z 5

Některé povídky jsou slabší, ale většina je dobrá. Doporučuji.

JosefW
15.03.2019 4 z 5

Na tuhle knihu jsem narazil tak trochu náhodou při procházení titulů v nichž se nachází štítek, který je v tomhle případě i názvem. Celkové hodnocení je obtížné, neboť jsem jednak očekával asi něco trochu jiného a také byly některé příběhy lepší a některé horší. Na můj vkus mohlo být vše černější a odvážnější. Zklamaný však nejsem, a to kvůli Smolné, Zákeřné a předposlední Jedničkové, která výsledné hodnocení hodně zvyšuje.
Nuže, vezmu to popořadě:

Politická
Hned úvodní povídka mě příliš neoslovila a možná bych řekl, že ze všech sedmi se mi líbila nejméně. Nicméně, hlavně člověka nesmí odradit, další jsou už lepší.

Neuskutečněná
První povídka, u níž jsem se počínal bavit. Na můj vkusu by však mohla být napsána trochu jinak. Přistihl jsem se, že mi při čtení prolétávalo hlavou jak bych to napsal já (a smál se více).

Erotická
Ani tahle povídka mne příliš neoslovila, ale něčím mi přišla zajímavá. Rozhodně však nebude patřit k těm, které bych si přečetl znovu.

Smolná
První ze trojice nejlepších povídek knihy. Prvně jsem se dokázal skutečně začíst a čtení mě bavilo. Po třech předešlých první, která zvedá hodnocení.

Zákeřná
Velmi dobře se mi četla a pořád jsem čekal, co bude dále. Mé očekávání bylo nakonec splněno, ale úplně jinak, než bych býval očekával. Dobré, hodně dobré.

Jedničková
Jednoznačně nejlepší povídka z celé knížky. Výborné čtení. Bavil jsem se a vlastně nebavil. Po tomhle příběhu jsem měl celkem zvláštní náladu a jestli si budu z celé knihy nějakou povídku skutečně pamatovat, bude to tahle.

Poslední
Závěrečný příběh byl spíše takovým průměrem. Ani špatné, ani dobré. Problém bych viděl v tom, že námět mi přišel zajímavý, ale zpracování už tolik ne. Být vše ponuřejší a tíživější, jistě bych ne nezlobil.


"Přesně takhle mi to vyhovuje. Miluju život. A je mi jasný, že příští život příliš milovat nebudu, protože ze mě bude štětka na záchod. Velká štětka na velkej záchod."

jaroiva
05.10.2018 4 z 5

Zezačátku se mi zdálo, že to jako bude humor. Bavilo mě to, připadalo vtipné...
Pak ale přišla Jedničková a bylo po srandě.
"Na životě je krásný to, že je možný ho kdykoliv ukončit".
A důrazně doporučuji - odhlašujte se z facebooku!
Nakonec mám z knihy spíš melancholickou náladu a vidím, že život je stejně jenom jedna více či méně vleklá sebevražda.

Pitu
23.02.2018 3 z 5

Tuto knihu je pro mě celkem obtížné hodnotit, protože jsem ještě nikdy nic podobného nečetla. Ale je opravdu jedinečná. Ze začátku mi vadil styl psaní autora, opravdu jsem zvažovala, zda knihu předčasně neodložit. Po chvíli jsem si ale zvykla a jsem opravdu ráda, že jsem dočetla dokonce. Povídky jsou opravdu nezvyklé, psány s poměrně velkou dávkou cynismu a černého humoru. Kniha se skládá ze 7 povídek, každá je odlišná a přece stejná, respektive má každá stejný konec. Dávám 3 hvězdy a velké PLUS za originalitu, což si kniha rozhodně zaslouží.

kolouch1
25.10.2016 5 z 5

Všechny knížky od tohoto mladého autora jsem přečetl a nyní se těším na jeho první sáj-fáj. :) Člověk se do jeho postav dokáže přímo vcítit, neboť velmi přesně reflektují stavy, pocity a situace, ve kterých se jeden nebo druhý často nacházíme.
Jen tak dál! :)

Misus007
22.10.2016 5 z 5

Úžasná knížka! Přečetla jsem jednim dechem.

Rejduska
26.08.2016 5 z 5

Výjimečná kniha!

Irca_S
12.07.2016 5 z 5

Skvělá knížka! Z povídky Smolná jsem nemohla týden spát:-) Ale i všechny ostatní jsou zajímavé a k na každé je něco k zamyšlení,,

papatoetoe
22.09.2015 5 z 5

Jako všechny knížky od pana Pískovského se mi knížka moc líbila - syrová, lehce cynická, a přitom ze života.

RADOST
21.09.2014 4 z 5

Skvělé variace na téma " Čím kdo zachází, tím také schází ". V každém příběhu přesvědčivě navozena atmosféra a myšlení adeptů sebevraždy. A není to deprimující čtení, jak by se dalo očekávat.

Štítky knihy

sebevražda

Autorovy další knížky

Daniel Pískovský
česká, 1975
2014  88%Sebevražda
2012  94%Stárnutí mě (zatím) baví
2020  96%Nic
2010  93%49 minut
2019  92%Sex je sexy

Kniha Sebevražda je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst18x
Chci si koupit3x