Sebepéče pro pečující

Sebepéče pro pečující https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482090/bmid_sebepece-pro-pecujici-AdO-482090.jpg 4 5 3

Knihu Sebepéče o pečující ocení pečující osoby na profesionální i osobní úrovni. Pokud jste pečující osoba v rámci své rodiny, nebo je péče náplní vaší profese je to kniha pro vás. Kanadská autorka Lise Leblanc čerpá z osobní zkušenosti i odborné kvalifikace. Jako registrovaná psychoterapeutka, specialistka krizové intervence a pečovatelka má dostatek profesionálních zkušeností a vhledů na to, co se stane, když pečující začne zapomínat na sebe. Její osobní příběh zahrnuje péči o její babičku trpící Alzheimerovou chorobou. Zbytek rodiny byl daleko, chodila k tomu na plný úvazek do práce a starala se o své dvě děti. Na základě této zkušenosti se rozhodla napsat rádce pro lidi v podobně náročných situacích.... celý text

Přidat komentář

RenataP
31.01.2022 5 z 5

Výborně zpracovaná kniha ze dvou důvodů:
- je laskavá a připomíná, že i nejlaskavější bytost má své hranice
- přináší praktické informace o tom, kdy cítíme STOPku a co dělat

A hlavně, nejsme v tom sami a to ať jsme v tom dobrovlně, nebo ne.

Uterox
12.12.2021 5 z 5

Líbí se mi forma zpracování od kanadské psychoterapeutky, která nás hned v úvodu zahrne do své osobní vlastní zkušenosti v rámci svojí rodiny, kdy se setkávala s péčí o své příbuzné a provede nás, jakými pocity to v nás vyvolává. Někdy úzkost, strach, obavy, jindy upozadění vlastních potřeb až vztek a vyhoření. Také se mi líbí zpracování dle jednotlivých kapitol, které více rozebírají zrovna dané téma. Plus praktický příklady. A nechybí ani struktura pečujících, které dále třídí na jednotlivé kategorie. Co se týče tohoto tématu těžko sáhnout po něčem přínosnějším než je právě tato kniha.


brizaaborovice
18.10.2021 5 z 5

Hodně přínosná knížečka. Můžou z ní čerpat ti, kteří na sebe často zapomínají i to, kdo mají pocit, že za ně nikdo jejich povinnosti neudělá a je toho moc. Zajímavé jsou kapitoly o začátku péče, komunikaci, syndromu vyhoření a životě po skončení péče. Kdybych některé tyto informace měla k dispozici dřív, hodně věcí by to usnadnilo.