Učedník
kniha od: Hans Rosenfeldt (p) & Michael Hjorth
KoupitKoupit eknihu
Poprvé od chvíle, kdy pod vlnou tsunami ztratil svou ženu Lily a dceru Sabine, se cítí být s někým spřízněn. Nyní bojuje s rozhodnutím, zda dceři říci, že je její biologický otec, nebo si to nechat pro sebe. Situace se zkomplikuje poté, co Sebastian zjistí, že Vanja je členkou švédské kriminálky, a že spolu dokonce již pracovali jako kolegové, a to na případu vraždy Rogera Erikssona, během jejíhož vyšetřování si Sebastian stihl Vanju značně znepřátelit. Týdny ji zpovzdálí sleduje, až zjistí, že jediný způsob, jak se k ní přiblížit, aniž by ji opět odpudil, je dostat se znovu do vyšetřovacího týmu. Ten právě pracuje na sérii brutálních vražd žen, které až do posledního detailu nápadně připomínají vraždy spáchané Edwardem Hindem, sériovým vrahem, kterého Sebastian před mnoha lety dostal za mříže. Hinde je ovšem stále ve vězení s přísnou ostrahou, což tým vede k přesvědčení, že narazili na jeho napodobitele. Jako nepopiratelný expert na Hindeho se Sebastian navzdory osobním nevraživostem do týmu znovu vrací a brzy dospěje k otřesnému poznání, že je s případem svázán mnohem více, než si původně myslel: všechny oběti s ním nějak přímo souvisejí a jeho dcera by se mohla ocitnout v bezprostředním nebezpečí....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194041/big_sebastian-bergman-ucednik-oDg-194041.jpg 4.6580Sebastian Bergman / Sebastian Bergman: Policajný psychológ 2.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi
Vydáno: 2014, Host
Lärjungen, 2011
Komentáře (133)
Kniha Učedník

V niečom bola kniha výborná a v niečom ma príbeh vôbec nebavil a prišiel mi, že sa len naťahuje. Tak isto Sebastian, niekedy to bol sympoš a potom som mala chuť ho niekam poslať a už ho nikdy nevidieť.
Moja mamina však celú sériu zbožňuje a tak ju odo mňa podedila. Takže je to zase len o čitateľovi :)
Ja som už v ďalších dieloch nepokračovala.

Opět skvělé čtení. Vanja mi chvílemi lezla na nervy a svým chováním připomínala malé dítě , ale i přesto byla kniha čtivá, napínavá a příběh propracovaný. Těším se na další knihu .

No trochu psycho....ale přečíst to jedním dechem je nutnost:). Dám si chvíli pauzu a pak budu ve čtení série pokračovat i když Sebastian mě často štve. Každopádně doporučuji číst postupně, já bohužel četla nejdříve poslední díl :(

Napínavé, i když některá místa mi přišla příliš zdlouhavá. Ráda si ale přečtu další díl:)

Pevni díl se mi líbil moc. Ale konec nebyl ukončeny až tak napínavě abych hned skočil po dalším. Na ten přišla řada až teď. Je delší než první a podepsalo se to na pomalejším rozjezdu. Dwj se točí okolo série vražd, která vypadá přesně jako série, kterou tým už vyšetřoval a pachatel je ve vězení. Rozjíždí se tedy hodně zamotané vyšetřování. Řeší se tu samozřejmě i Sebastianova závislost na sexu. I jeho příběh, který nás navnadil koncem prvního dílu. Musím říct, že hlavně Sebastian si zde projde dost velkým vývojem a posunem a stává se ještě více sympatickým. A co ten konec? Tenhle konec rozhodně nutí ke čtení dalšího dílu!

Když jsem dočetl první díl série, tak jsem si říkal fajn, ale na další jsem nespěchal... Teď nastal jeho čas a musím uznat, že na další díly série se už těším mnohem více. Hlavně na to, jak se bude vyvíjet život hlavního protagonisty.
Štítky
thrillery švédské detektivky severská krimi detektivní a krimi romány napětí zfilmováno – TV seriál kriminální thrillery Švédsko
Autoři knihy
Kniha Učedník je v