Srdcová královna

Srdcová královna https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20066/bmid_srdcova-kralovna-p7v-20066.jpg 3 26 4

Scottish série

< 2. díl >

Dojemný příběh zrady a znovu nalezené lásky se odehrává v dramatických kulisách Skotska v druhé polovině 18. století. Niel Forbes úmyslně pošlapal srdce jedné ženy, kterou kdy bude milovat, Janet Leslieové. Když se po smrti jejího manžela nečekaně vrací, je jediný, ke komu se může zoufalá vdova obrátit o pomoc. Dokáže mu však odpustit jeho zradu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Heart queen , 2001


více info...

Přidat komentář

Edice
30.06.2016 5 z 5

Krásné čtení. Autorčin styl psaní jsem si oblíbila takže mě její knihy nikdy nenudí a nemyslím si, že by se zde taková možnost našla. Tato kniha mě uchvátila, přišla mi lepší než předešlý titul (Černý jezdec). Opět jsem se mohla vcítit do příběhu, jednotlivých postav a jejich pocitů. Bylo to příjemné, čtivé, místy napínavé, vášnivé a jednoduše krásné počteníčko. Neopomenu se zmínit, že se mi i líbilo postavení postav a návaznost příběhu na předešlý. Tím myslím, že např. Janet nebyla svobodná panna, ale matka 4 dětí. Tím, že příběh navazuje (a ke konci nepatrně poukazuje na další knihu, což mi vykouzlilo úsměv na tváři) na předešlou knihu jsem se nemusela tak úplně přeorientovat na jinou notu a velice ochotně jsem zůstala ve Skotsku. :) Po uvědomění si, že hlavní postavou teď bude Neil, bratranec Roryho, který byl hlavní postavou předešlé knihy, jsem se trochu pozastavila a řekla jsem si "páni" páč Neil a Rory spolu tak úplně nevycházeli a tak jsem přemýšlela jak moc příjemné mi bude o něm číst. Po chvíli jsem si Neila zamilovala a moc se mi zalíbil jeho charakter. Stejně tak jsem si zamilovala Janet a její děti.
Líbilo se mi, že jsem se i nadále setkala (a dozvěděla se jak dopadli) s postavami předešlé knihy, které jsem měla ráda.

Kniha má ode mě zasloužených 5* a doporučení pro všechny ostatní. :)

Jessybelle
28.02.2016 4 z 5

Docela pěkná kniha, nenáročná, oddechová, na dovolenou.


Kamiliana
08.09.2014 2 z 5

Tato knížka pro mě postrádá ten správný tah. Dočetla jsem ji, to ano, ale v příběhu nebylo nic, co by mě nějak zvlášť nadchlo. A navíc ještě výtka editorovi ohledně velkého množství chyb a překlepů. Kdyby šlo, dám 2-3*.

WEIL
13.09.2011

Copak ve Skotsku. pršelo tam i před dvěmasty lety jako nyní, ale romantiky si tam užili - tedy aspoň podle knížek až a až.

Autorovy další knížky

Patricia Potter
americká, 1940
2001  76%Spojeni přísahou
2000  72%Hvězdný pirát
2002  76%Černý jezdec
2004  69%Srdcová královna
2004  71%Diamantový kráľ