Sbohem, má růžová zahrado. 2

Sbohem, má růžová zahrado. 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497336/bmid_sbohem-ma-ruzova-zahrado-2-1eO-497336.png 4 69 8

Hanako a Alice se stále hlouběji propadají do svých citů, a nimiž se musí vypořádat, stejně jako s tím, že jedna před druhou něco skrývají. Alice zároveň vnitřně sžírají pochyby, které v ní vůči Hanako svým podezřívavým chováním vyprovokoval Edward. S tím, jak se objevují stíny minulosti musí obě ženy bojovat s vnitřními pochybami stejně jako s překážkami, které jim klade vnější svět.... celý text

Literatura světová Komiksy Příběhy
Vydáno: , Gate
Originální název:

さよならローズガーデン , 2018


více info...

Přidat komentář

ElessaRiverbow
21.11.2023 4 z 5

Krásné pokračování. Opět nádherná kresba a pěkný vývoj příběhu. Už začátek mě rozesmutnil, když Alice vyprávěla Hanako o své minulosti. Obě mi přirostly k srdci ještě více, zato Edwarda jsem začala nesnášet. Postupné odhalování tajemství bylo fajn, i když tedy to s Victorem pro mě nebylo žádné překvapení, tušila jsem to už od prvního dílu. V příběhu je zároveň hodně zajímavých a krásných myšlenek. Jsem hodně zvědavá, jaký bude závěrečný díl a jak to všechno dopadne.

Knihy_nad_zlato
20.12.2022 4 z 5

Stejně jako první díl je to trochu bizár, trochu divný, ale vlastně moc fajn.


knizninadsenec
12.12.2022 5 z 5

Hezké / milé čtení, kde se zase něco malo dozvíme o postavách. Nějaké to tajemství, každá má své. Nesouhlas doby, přátelství.
Příběh se četl dobře, krásné ilustrace.

fvalek
21.11.2022 4 z 5

Páni. Inu... Tenhle díl nám ukázal, že celé to naznačování, co se dělo kolem Alice v minulosti byl jeden velký hype a její platonický vztah s paní učitelkou nebyl žádný lesbický skandál, jak to vypadalo. Moc pak nechápu, proč ji tedy tolik lidí pomlouvá a obviňuje, když se vůbec nic nestalo. A ano, sice to je stará sešněrovaná doba, ale vždyť tam bylo jen pár pohledů, nic víc... Nicméně mezi Hanako a Alicí to začíná být ještě vážnější. Mé domněnky o Victorovi se ukázaly jako pravé, což se dalo čekat, ale zajímavě to rozproudilo finále. Palčivá otázka po Hanačiných záměrech, která čtenáři byla jasná, ale Alici ne, se taky dost rychle vyřešila, takže hlavní nosnou zápletkou tohohle dílu je jen reakce okolí na Hanako a Alici. A ukáže se, že společnost dokáže na sebemenší akci velmi rychle reagovat.

Sice je to typ mangy, která mi tolik neříká a v podstatě nechápu, proč ji čtu, ale zajímavá rozhodně je. Asi není má nejoblíbenější, často ji odkládám na konec, ale pak ji přečtu jedním dechem a docela se pokochám krásnou kresbou a sem tam nějakým zajímavým dějovým vývojem. Nicméně i přesto je děj docela pomalý a takový nemastný neslaný. Oceňuji, že je to jedna z mála mang, kde ženy vypadají jako ženy a muži jako muži (to ten anglický nádech a prostředí). Bohužel i když to má háv mangy a vypadá to velice moderně, tak je to jen styl romantické historické prózy jako od Daniely Steelové...

Listy
10.11.2022 5 z 5

Tento díl se mi líbil víc než první, a to už od prvního jsem si sérii oblíbila.
Postavy jdou více do hloubky a paní Alice je jistější a tím i sympatičtější.
Doporučuji!

Uma
06.11.2022 5 z 5

Pokračování bylo pěkné.

vevera6
12.10.2022 5 z 5

Tajemství vyšla najevo, na konci trošičku nepříjemný cliffhanger - ještě že 3. díl tady bude už za 2 týdny.
Alice vypadá, že jí lehce opouští její "monstrózní pocity" a po zjištění pravdy si možná troufám doufat, že nakonec z jejich smrtelné dohody sejde a dámy spolu zmizí někam do Japonska.

orangerose
09.10.2022 5 z 5

Další pokračování série sbohem, má růžová zahrado, tajemství jdou napovch, příběh je viktoriánské doby - krásně nakreslené kresby, začíná být zajímavé - že sama sebe ptám jak to dopadne mezi Alici a Hanako, holt si počkám až vyjde 3 díl :)

Štítky knihy

manga lesby, lesbismus LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Dr. Pepperco
japonská
2022  82%Sbohem, má růžová zahrado. 1
2022  88%Sbohem, má růžová zahrado. 3
2022  86%Sbohem, má růžová zahrado. 2

Kniha Sbohem, má růžová zahrado. 2 je v

Právě čtených4x
Přečtených95x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce38x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech4x