Vina a Lež

Vina a Lež https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71398/vina-a-lez-71398.jpg 2 11 3

Saz Martin série

5. díl

Soukromá detektivka Saz Martinová si užívá svou novou mateřskou roli. Rozhodla se, že nebude brát žádný další případ, nechce, aby práce ohrožovala její poklidný rodinný život, který se svou přítelkyní vede. Chce vychovávat svoji dceru Matildu. Náhle se u ní objeví její bývalý spolužák Will, nyní známý televizní komentátor, připomene jí temné vzpomínky, před kterými není možné uniknout a na které by raději zapomněla. Knihu nevnímáme jenom jako téměř kriminální příběh, Stella Duffy ví, jak napsat napínavý příběh a zároveň vytvořit poutavě lidskou hrdinku. Umožňuje hluboký pohled na otázku, nakolik nás hříchy z minulosti dostihnou a ovlivní a zda je možné ještě věřit našim přátelům a láskám, když na povrch vyplují temné stránky jejich životů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Víkend
Originální název:

Mouth of babes , 2005


více info...

Přidat komentář

Květinka008
04.04.2016 1 z 5

Dle "traileru" na přebalu jsem si myslela, že půjde o oddechovku, detektivku. Začátek matoucí, největší překvapení - hlavní hrdinka je lesbická matka žijící v páru. Nemám nic proti homosexuálům, ale myslím, že čtenář by měl od začátku vědět, co bude číst (aneb na přebalu ani náznak). Při dalším čtení mě napadala otázka, kdo je cílovou skupinou čtenářů. Na detektivky slabé, na ženskou literaturu málo milostné, pro náctileté naopak moc komplikované... Rozuzlení překvapivé, to jediné bylo plus. Nedoporučuji.

Miška.Miška
24.09.2014 1 z 5

Kniha mě nezaujala, nedočetla jsem jí a ani už asi nedočtu. Příběh byl pro mě nezajímaví a občas dost matoucí, měla jsem problém se v něm orientovat.


Hannahb
14.01.2014 2 z 5

S. Duff byla pro mě neznámá autorka. Kniha je psaná ve dvou časových rovinách, občas byl problém se zorientovat, ale jinak zajímavý příběh, u kterého jsem si oddychla, žádné náročné čtení. Možná trochu zdlouhavý začátek, ale ze zvědavosti jsem dočetla až do konce :)

Autorovy další knížky

Stella Duffy
britská, 1963
2003  66%Polibek Medusy
2009  44%Vina a Lež

Kniha Vina a Lež je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x