Sarah Fergie vévodkyně z Yorku

Sarah Fergie vévodkyně z Yorku https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25630/bmid_sarah-fergie-vevodkyne-z-yorku-xn8-25630.jpg 3 6 5

Autorka popisuje životní příběh Sarah Margaret Fergusonové, manželky prince Andrewa.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Bohemia
Originální název:

Sara, Hrh The Duchess of York, a biography , 1991


více info...

Přidat komentář

Han-nah
23.04.2021 3 z 5

Každý žijeme svůj život. Ten můj zajímá mě a pár mých blízkých, nejsem urozená ani celebrita. Lidé rádi řeší životy jiných. Proto tyto knihy nejsou úplně poravdivé, ale to ani nelze. Knihu jsem si přečetla ráda, královské rodině nezávidím. Být sledovaná na každém kroku, to je omezení.

haki34
08.12.2019 2 z 5

knihobudková...
ještě na základce jsem velmi ráda četla sloupeček ve Story (nebo kterém to časopise - kupovala moje matka :)) zaobírající se "drby" z královských kuloárů a celkem dobře jsem se vyznala v evropských královských rodinách...takže teď jsem se s chutí vrhla na Fergie...a knížka teda zklamala...po všech čarách : fotografií asi 5, text zmatečný, překlad velmi krkolomný, ponechávající původní anglickou stavbu vět..navíc obsahuje zmatky a navzájem si odporující tvrzení (autorka na konci v doslovu píše, že jde o její myšlenky a názory - takže tím pádem se moc nepředvedla...) - třeba jako co kde Sarah pokazila, ale v další větě dodáno, že je vlastně úžasná. Že se neumí oblékat, ale v další větě - jak to napravila a jak má skvělý vkus...obhajuje diety, které Sarah držela, jakože norma pro mladé dívky a později pro ženy ze společnosti (a to, že se vlastně obalila před celoživotním pronásledováním novin a okolí - to asi nikoho nenapadlo, že ?? jen prostě "záhadně" přibrala a proto byla odsouzená k celožvotnímu odříkání - totální kecy a bláboly...)...dále spousta jmen, co 10 stran někdo jiný označený za nejlepšího přítele, přítelkyni....třeba Paddy McNeall - na jednu stranu popisováno, jak se Sarah snažila, on ale zájem neměl, a proto jejich vztah šel do kytek, na druhou stranu popsáno, jak ho vzalo, když mu "nedala šanci" a vzala si Andrewa - jako by ten jejich vztah byl postaven úplně opačne ---- každá druhá věta odporovala té předešlé...jestli to vše vzniklo hlavně překladem - těžko říct....

a už vůbec jsem nepochopila dodatek Vladimíra Plesníka na konci knihy oohledně prince Andrewa (který se mimochodem v posledních týdnech odpálil tak, jak se to Sarah v životě nepovedlo - no, nemají to holky Beatrice a Eugenie s takovými rodiči vůbec snadné !!!) - :
"Sarah čeká třetího potomka. Andy děti zbožňuje, rád se jimi obklopuje (haha, hlavně holčičky, že ???) a už se zdálo, že definitivní usmíření nestojí nic v cestě. Královna však s ním vedla dlouhý rozhovor. Výsledek ? Dramatické ochladnutí vztahu k Sarah." Jakože WTF ?? tvary slov, ("definitivní usmíření") , skladba vět, nedává to vůbec smysl..navíc Sarah žádné 3.dítě nečekala a už vůbec ne s Andrewem...nebo se snad pletu ??? paskvil, plný překlepů, který ale nic nemění na tom, že jako osobu mám Fergie nadále ráda.

Knihu rozhodně nedoporučuji a posílám knihobudkou dál....


4444913
13.04.2019 4 z 5

Vcelku dobrá knížka.Jen mám pocit že bych se chtěla autorky zeptat na pár věcí..Některých odpovědí jsem se mezitím dobrala jinde,jiné trvají.Trochu je mi záhadou jak je to u přeložených knih s fotografiemi protože občas jsou úplně jiné v anglické verzi(g.Brandreth,Charles a Camilla),občas téměř stejné(Morton,Meghan)jen jsou některé vynechané a tady jsou fakt mizerné.

cleopatra11
04.11.2014 5 z 5

Nečte se to špatně..v podstatě žádné nové informace...

mikky1
12.05.2012 3 z 5

Po úspěchu knih s Lady Dianou další z britských princezen

Autorovy další knížky

Ingrid Seward
britská, 1948
2018  86%Můj manžel a já
2021  86%Princ Philip, jak ho neznáte
2004  58%Královna & Diana
1993  67%Sarah Fergie vévodkyně z Yorku
1997  67%Diana,intímny portrét