Šampaňské a heřmánkový čaj

Šampaňské a heřmánkový čaj https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297227/bmid_sampanske-a-hermankovy-caj-Cgw-297227.jpg 3 107 36

Hlavní hrdince Inéz je skoro čtyřicet a její svět se přes noc zhroutil: manžel, kterému obětovala roky života i svou kariéru, čeká dítě s jinou. Bez práce, bez domu a bez peněz začíná nový život – a najde i novou lásku. Román je napsán svižně a s humorem a vůbec není určen pouze rozvedeným ženám středního věku.

Přidat komentář

werick
09.06.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka pro ženy. Příběh se mi celkem líbil, určitě každého čtenáře zajímá, jak příběh Inéz, kterou manžel šikovně vymění za mladší milenku dopadne. Trochu mě rozčilovala přílišná apatie Inéz ke svému životu a věcí kolem, tahle postava mi přišla trochu hloupá. Naopak se mi líbila postava Alžběty, na jejich radách, že šampaňské a heřmánkový čaj je nejlepší pití něco bude :-) Otevřený konec mě zklamal

JancaMia
23.01.2023 3 z 5

Oddychovka pro ženy okolo čtyřicítky, co už mají své odžito. Inéz manžel opustí pro mladší a kvůli dítěti, Inéz prolévá hrdlo a šampaňským a snaží se být nad věcí a když to nejméně čeká objeví se vysněný princ ...


Veveruška320
27.12.2021 3 z 5

No nevím,do poloviny knihy jsem měla co dělat,abych ji dočetla...paní Inéz bych chvílema dala pár facek..."chlastala" tedy parádně.Šampaňské a heřmankový čaj,by mi už lezl krkem.Když už jsem si myslela,že z nejhoršího se dostává dobře,tak skončí v nemocnici....Je pravda,že kniha se četla svižně,ale to je tak vše.

AndreaP.
21.07.2021 2 z 5

Tadle kniha ve mě vzbuzovala spíše negativní emoce, vlastně asi 4x v průběhu čtení jsem měla chuť knihu odložit, nedočíst ji, ale vždy jsem si ještě řekla - vydrž, třeba to bude lepší. No dočetla jsem jí, i když tak nějak moc rychlý, nedotažený a otevřený konec mě také zrovna nenadchl. Kniha sice je napsaná svižně, nicméně hlavní hrdinka mě neskutečně rozčilovala, a jediné téma knihy je vlastně alkohol. Je to jako reklama na pití. Ráno, poledne, večer, svátek, pátek, doma, v nemocnici (to mě teda fakt dostalo) - prostě pořád se pije šampus. Jako by autorka pořád jen tak klouzala po povrchu děje a nešla hlouběji. Jediné, co se mi na knize opravdu líbí, je obálka.

Slávka 1970
09.03.2021 3 z 5

Jako oddychové čtení na 3 večery, kterými jsem proložila dlouhé spletité romány, mi tato "pohodovka sedla".

daniela4009
07.11.2020 5 z 5

Oddychové počteníčko ♥

Mindy
28.08.2020 4 z 5

Super oddychovka přečtená za dva večery.

SSTknihy
04.02.2020 3 z 5

Ze začátku jsem se výborně bavila. Způsob, jak se hlavní hrdince ze dne na den změnil život dřív, než si stihla vypít své oblíbené šampaňské, byl popsán vtipně a s úžasným nadhledem. Jenomže obojího začalo postupně ubývat, stejně jako upadaly mé sympatie k samotné Inéz. Navíc začalo její chování postrádat na věrohodnosti a nakonec vše skončilo doslova uprostřed děje, jako by to samu autorku najednou přestalo bavit. Škoda.

Artep5244
25.11.2019 4 z 5

Zrovna jsem byla doma s chřipkou, tak jsem si řekla, že se do knihy podívám. Původně jsem ani neměla v plánu si jí přečíst. Knihu jsem přečetla za tři dny. Příběh se mi líbil, hlavní hrdince Inéz jsem po celou dobu fandila, aby se z toho srabu, co nejrychleji dostala a ukázala tomu idiotovi Rudolfovi, že se o sebe dokáže postarat sama. Některé hlášky či myšlenky hlavní postavy jsou dost vtipné, až jsem se občas musela nahlas zasmát. Obzvlášť jsem si oblíbila i tetičku Alžbětu a její svérázný přístup k životu.
Mám jen jednu jedinou výtku, a to k závěru příběhu. Na můj vkus autorka dává čtenářům až moc variant, jak by příběh Inéz mohl skončit. Byla bych raději, kdyby to udělala za nás.

marli58
20.10.2019 3 z 5

Čtyřicítka opuštěná manželem, který čeká dítě s mladší... Takové omleté téma. Propadá se do samoty a umrtvuje se alkoholem. Ale pak najednou... A už mě to i začíná bavit. Konec tak, jak má u romantiky být a dalo se o tom napsat i víc, abysme si to štěstí užily :D.

bookmoll
04.08.2019

Moc se mi líbila tato kniha, ale skončila, tak jak by měl být další díl a i ten bych si klidně přečetla pokud by byl. Jinak pěkně se četla. Dostala jsem ji ke čtečce a tak jsem si ji hned přečetla. Doporučuji.

Milla
23.07.2019 4 z 5

Moc jsem přála Inez, aby svou nelehkou situaci zvládla a aby se na ní znovu usmálo štěstí. Jen ten závěr knihy mohla autorka někam nasměrovat.

Mirin1349
22.03.2019 3 z 5

Ke knížce jsem se dostala zcela náhodou, není to žánr, který bych si sama koupila, nejsem cílová skupina literatury zaměřené výhradně pro ženy. Možná i právě proto budu víc shovívavá, než kdybych byla zapálenou čtenářskou dámské četby. Ze začátku mi vadil přístup hlavní hrdinky a hlavně její odevzdanost. Postupem času jsem ale autorčině stylu i samotné hrdince přišla na chuť. Nevadil mi závěr, otevřené konce mám ráda, dávají prostor pro fantazii. Od knížky jsem nic nečekala a musím přiznat, že to bylo příjemné zpestření.

Odetta889
23.09.2018 5 z 5

Děkuji hrdince Inez za dva hezky strávene dny. Ukázala mi, že některé hrozne situace které se v životě stanou, jdou přežít. Trávila bych s Inez klidně i další dny, škoda že příběh skončil tak brzy, bylo by zajímavé dozvědět se pokračování. Dávám nejvyšší hodnocení.

MakiMel
12.09.2018 3 z 5

Průměrný příběh ženy, kterou opustí muž a ona se musí, trochu jako Bridget Jonesová, vyrovnat s tím, že jí táhne na čtyřicet a manžel, který ji celé roky zabezpečoval čeká dítě s jinou. Přes úvodní eskapády se dopracujeme k očekávatelnému konci všech podobně laděných titulů. Jen mě v některých místech hrdinka docela iritovala svou naivitou a přízemností, místy snad až nereálnou...

Myrha
15.07.2018 1 z 5

Nedočetla jsem.

Inka063
03.01.2018 1 z 5

Banální příběh, kdy čekáte na něco nového, čím autorka překvapí. Zdá se vám nemožné, že popíše jen milionkrát omletou věc a zase a stále stejně. A ono tomu tak skutečně je. Jen kvůli očekávání nějakého zvratu, něčeho nového a své nevíře, že to snad nemůže být tak, jako milionkrát předtím, jsem to dočetla. Možná, snad (!!) může knížka pomoci nějaké zhrzené ženě znova najít svůj smysl života. A jen kvůli tomu hodnotím jedničkou. Jinak je to totální brak navíc ještě ke všemu občas prodchnutý typickým německým antihumorem. A to už je fakt moc i na mě, ospravedlňující.

jaroslava1
18.10.2017 5 z 5

Je to krátký příběh,bez konce

Shoperkaa
08.09.2017 2 z 5

Kniha psaná tak jako kdyby jsem si přehrávala celý děj zrychleně. Začátek byl naprostým zklamáním, že autorka udělala z hlavní hrdinky člověka bez názoru a poslušně a rychle souhlasila se vším co by bylo v reálném životě téměř nemožné a nepředstavitelné. Konec byl dalším z několika zklamání v této knize. Knihu bych nedoporučila.

SBH
03.06.2017 4 z 5

Ještě dvě stránky před koncem bych byla knize dala pět hvězd. Příběh rozvedené ženy byl napsaný vtipně a čtivě. Kupodivu nezklamal ani překlad. Hlavní hrdinka sice na můj vkus projevila až přespříliš naivity a ve svém srdcebolu se utápěla poměrně luxusně - o výživném či zařízeném bytě si většina rozvedených nemůže nechat ani zdát. Ale Inéz díky Bohu zmoudřela a chopila osud do vlastních rukou.
Jenže celý příběh skončil uprostřed. Autorka konečně stvořila pořádnou zápletku, ale nějaké vyřešení se nekonalo. Velká škoda.

Kniha Šampaňské a heřmánkový čaj je v

Přečtených176x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce86x
Chystám se číst35x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x