Sám mezi ženami - Kohoutí zápas

Sám mezi ženami - Kohoutí zápas https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511110/bmid_sam-mezi-zenami-63ecf502bc0f7.jpg 5 16 7

Jaké je to žít mezi samými ženami? Další osudy učitele Alexandra volně navazující na příběhy z knihy Sám mezi ženami - Kohout. Kniha je plná absurdního humoru, který je autorovi tolik blízký. Nechte se vtáhnout do života muže balancujícího na hraně zoufalství a baznaděje a prožijte s ním další kohoutí rok - na dovolené u moře, ve třídě i sborovně, na horách, na třídním srazu po mnoha letech...... celý text

Přidat komentář

Allla9
26.02.2024 5 z 5

I v tomto druhém pokračování se učitel Alexandr zapotil a vyznamenal. Jeho cesta k moři s celou rodinou nemá chybu. A i u ostatních příběhů ze života jsem se pobavila.

Jaruš7
03.01.2024 5 z 5

Šmrncovno.
Zdařilé pokračování.
Mistrně vylíčené trable, jak se ve slušnosti těžko odolává osudově množstevní převaze žen.
Dopady profesního - kantorského znechucení jsou pro budoucnost národa zneklidňující, neboť změnou na posty zodpovědnějši jsou na řadě chyby, jejiž náprava je nákladná,(jak nám skutečnost předvádí), a tak je jistější zkusit vysněnou profesi z dětství.

Není nad pohled z jiného úhlu na současnou společnost.


Dela111
26.10.2023 5 z 5

I druhá humorná kniha s hlavním hrdinou Alexandrem je podařená. Je plná zábavných situací a nadsázky. Je tu spousta vtipných přirovnání a úsměvných slovních spojení.
Alexandrovo rozhodnutí v závěru knihy může sice působit trochu neuváženě, ale zároveň také maximálně svěže. Případné pokračování, které bych jen uvítala, by ani tak nebyl problém. Každý člověk může změnit názor a udělat nové rozhodnutí, například se vydat jinou cestou či se naopak vrátit ;-).
Tentokrát jsem smíchy nevybuchovala jako u předchozí knihy, ta byla pro mě lepší, ale pořád je to veselé a pohodové počtení, které si zaslouží 5* a doporučení.

attila1
22.10.2023 5 z 5

Druhy díl ještě lepší než první. Skvělý humor.

iceVS
23.09.2023 5 z 5

Když se ze sobotní čtenářůprosté knihovny ozývá hlasitý smích, znamená to jediné... Knihovnici se dostal pod ruku pěkný Vogel... :-)

NannyOgg24
01.08.2023 5 z 5

Pro mě lepší než první díl, protože se více týká školy. Vtipné postřehy, je vidět, že se autor v prostředí pohybuje.

trudoš
30.04.2023 4 z 5

Tohle jsou ty knihy, o kterých bez problému můžete říct, že je napsal život sám. Naštěstí nejde o tragédii, třebaže se říká, že cizí neštěstí nejvíc potěší (možná proto v žebřících vedou buď drasťáky, nebo příběhy z koncentráků); každopádně jak už sám název napovídá, tahle novelka je spíš dílem komedie. A že Aleš Vogel umí. Ačkoli tady je třeba říct, že se na mém hodnocení dost odráží skutečnost, že mám mnoho důvodů se s autorem v jeho polemice shodovat. A to ani nejsem učitel a ani nežiju sám mezi ženami. Tohle je ovšem ten druh nenásilného humoru a nostalgického vzpomínání na to, co bylo dřív a jak je to teď, že prostě nelze, než souhlasně kývat hlavou. Obzvláště když dojde na skutečné hrdiny dětských let - popeláře. Youtubeři, pukněte závistí! Navíc je celé vyprávění natolik krátké, že než může dojít na nějaké zaběhnuté motivy, průhledné zápletky a nudné pasáže, konec je rázem tu. A že jde o pořádný cliffhanger. Teď jsem jen zvědav, jak si autor poradí s případným pokračováním.

Štítky knihy

pro muže

Autorovy další knížky

2021  88%Sám mezi ženami - Kohout
2023  94%Sám mezi ženami - Kohoutí zápas

Kniha Sám mezi ženami - Kohoutí zápas je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x