Nad propastí

Nad propastí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394604/mid_nad-propasti-r4n-394604.jpg 4 47 13

Sága rodu Courtneyů série

< 15. díl >

Saffron vyrůstá na rozlehlém keňském statku v bystrou dívku toužící po vědění a dobrodružství. Díky své ctižádosti nastoupí studia v anglickém Oxfordu. Během pobytu na starém kontinentě se seznámí s německým idealistickým mladíkem Gerhardem a vzájemně oba zcela propadnou svému kouzlu. Jejich štěstí netrvá dlouho – brzy ho překazí bouře druhé světové války, která je postaví na opačné strany válečné fronty.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

War Cry , 2017


více info...

Přidat komentář

aji
22.02.2024 4 z 5

Až po přečtení a podivně otevřenému konci jsem zjistila, že kniha je součást série.
Jsem velice naváděná na další tituly, jen nevím,kdy je stihnu všechny přečíst.

Kniha mě velice bavila, najdete v ní vše od lásky, přes válku, až po statečnost i zradu.

Mira7
05.12.2022 5 z 5

První kniha, kterou jsem od Wilbura Smithe přečetl. Vím, ze jich napsal spousty, ale nějak jsem kolem nich jen procházel... Vždy jsem zvědavý, jaký čtenářský zážitek mi kniha od pro nového autora přinese. Asi jsem čekal, že kniha bude více zaměřena na Afriku, ale jinak skvělé čtení na každé stránce. Děj knihy je propracovaný a obsáhlý. Život postav je rozprostřen mezi a do období dvou světových válek s množstvím historických reálií a samotným silným příběhem.


Kacatko86
13.02.2022 4 z 5

Wilbur prostě umí... i když kniha o Afriku (přírodu) téměř nezavadila, tak to bylo poutavě napsané. Kniha dobrodružná a o náhody v ní není nouze všichni se setkávají se všemi z předchozích dílů, divím se, že neobživl i sir Francis z 16. století. Ale ne,i když to bylo neuvěřitelné, tak se mi román líbil a doufám, že se dozvíme jak to dopadlo se Saffron a Gerhardem.

SumýšIrena
01.10.2021 3 z 5

Dlouho jsem váhala, jaké dát hodnocení. Knihu jsem si rozdělila na dvě části. Za první bych nedala víc než jednu *. Vadil mi příliš rozvleklý děj a hlavně zbytečné a nepochopitelné provazování s dalšími knihami jiných klanů Courtneyů. Ale od té doby, kdy se Saffron potkala s Gerhardem, jsem knihu zhltla. A moc se těším na pokračování.

AnetaKor
07.09.2021 5 z 5

Knihu nečtěte, knihu vdechujete.

nero 13
18.09.2020 4 z 5

(SPOILER) Dobré pokračování příběhu rodiny Courtneyů v této knize v podání hlavně Saffron Courtneové a jejího otce Leona. Druhou hlavní roli zde mají bratři Konrád a Gerhard von Meerbachovi s jejichž otcem se čtenáři setkali už v knize Kopí osudu.
Jak má autor ve zvyku, snaží se z jednoho bratra v tomto případě Konráda, udělat ďábla a jelikož z něho udělal asistenta Reinharda Heydricha tak se mu to i podařilo, a z druhého bratra Gerharda anděla, což se u mně nějak nepodařilo, nějak jsem neuvěřil že Gerhard potají nenáviděl nacismus a zároveň jako pilot Luftwaffe vesele sestřeloval polské a britské letadla, potvrdil mi to i konec knihy kdy chtěl rozstřílet člun s trosečníky a palbu nespustil jen proto že tam zahlédl svou milenku, jedna věc je potopit ve válce nějaké plavidlo, to je prostě válka, ale chtít střílet na lidi kteří se z té lodi zachrání na člunu, to je svinstvo, které němci bohužel dost často provozovali.

Zmitko.m
22.05.2020 4 z 5

Kniha se mi nakonec docela líbila..Hned na začátku děj rozjel ten závod bělochů proti jednomu afričanovi a pak se potkaly dvě silné ženy...Safron a Centaine.....Miluju tyhle "Cortneyovic holky" :-)...Vždy jsou silnými osobnostmi....Asi nejvíce se mi líbily pasáže s Gerhardem a pak když Safron jela na té dráze v Mořici, tam jsem se nasmál....Hned jdu číst pokračování Kobaltové nebe :-)

starucha
19.10.2019 5 z 5

Opět velmi čtivá kniha. Komentář píší dlouho po přečtení. Nadělila jsem si ji na Vánoce. Tato kniha patří k těm novějším, zavádí nás do 2 SV. Velmi zajímavý déj a opět se zde spojují dva světy z minula . Kdo se chystá číst, ať si ještě přečte pokračování této knihy a to Kobaltové nebe, které je již v prodeji.

čef
30.06.2019 5 z 5

Autor stále umí(což je v jeho věku skoro zázrak) napsat skvělý dobrodružný román plný napínavých scén, i když už nyní oproti svým dřívějším románům, na to potřebuje mnohem více stran, než k nim dospěje. Pokračuje dobrodružství Courtneyů, nyní ponejvíce v osobách Leona a jeho dcery Saffron. Jsou zde osudové lásky, zrady, dojemné scény a mnoho odvahy – to vše napsáno velmi stravitelně a poutavě. No, Wilbura Smithe nemusím nikomu doporučovat, celým svým dílem se zasloužil o to, že ho všichni zažraní čtenáři určitě znají.

Alchemilla75
10.03.2019 5 z 5

Opět skvělý Wilbur Smith! Jeho romány jsou prostě úžasné. Další bichle do knihovny, do řady k těm předchozím :)

babiočka
03.11.2018 5 z 5

Další vynikající román od mého oblíbeného spisovatele.

Elapheg
09.09.2018 5 z 5

Touhletou knihou jsem dočetl poslední knihu ze ságy rodu Courtneyů. Kniha Nad propastí se Wilburovi opět povedla. Kniha: Nad propastí se však sousledností řadí za knihu: Kopí osudu ( neboli starší vydání Asagaj ). Stejně jako v knize: Kopí osudu se tu setkávámě s Leonem Courtneym, jeho manželkou Evou Courtneyovou, Masajem Manyorem, s dcerou Leona a Evy, Saffron Courtneyovou, ale hlavně s potomky německého hraběte a průmyslníka Otta von Meerbacha, s Gerhardem a především Konrádem von Meerbach. První polovinu knihy Wilbur věnuje Leonovi a jeho malé dceři Saffron, ze které vyrůstá charizmatická, krásná, šarmantní dáma, která je vynikající ve všech ohledech, ať už se to týká jejího ducha, krásy, studia, sportu, jízdě na koni, střelbě na lovu, či vystupování ve společnosti. Saffron je dívka, které uspěje všude, co si vytyčí za cíl. Rovněž postupně v první polovině knihy Wilbur popisuje vývoj charakterů a osudů Gerharda a Konráda. Oba jsou sice Němci, ale zatímco Konrád je nadšeným členem SS, Gerhard tyto sympatie k nastávající třetí říši nesdílí. Wilbur opět umně vytvořil negativní postavu Konráda von Meerbach do všech podrobností. V druhé části knihy se setkává Saffron s Gerhardem von Meerbach a zamilují se do sebe, ačkoliv se jejich rodiče nenáviděli. V této knize dává Wilbur nahlédnout čtenáři i do zákoutí smyšlení členů SS a Gestapa, Führera, a všech nohsledů, kteří slepě prosazovali tuto ideologii, jsou zde popisovány i antisemitistické postoje, či výhrůžky i německým i jiným občanům, kteří ideologii Hitlera nesdíleli, což by nás mělo varovat!!! Prakticky všechny knihy Wilbur věnoval své manželce a jistě ji i náležitě miluje, protože opět smekám, s jakou grácií a s jakým smyslem pro detail, něhu a vášeň Wilbur dokázal popsat zamilovanost mladého páru Saffron a Gerharda v této obtížné době. Bohužel ač vlastní lásku musí před okolím pečlivě skrývat, nevyhnou se nakonec tomu, že je osud dějin postaví v druhé světové válce každého na opačnou stranu barikády. Tato kniha opět v sobě nese vše, co má. Lásku, vášeň, něhu, přátelství, intrikaření, nenávist, vůli a odhodlání, smyslnost, ale i válečnou vřavu, či špionáž a osudy všech postav jsou postupně rozvíjeny a navzájem velmi propleteny, takže kniha vás udrží neustále v napětí, jak to vše nakonec dopadne. Jedinou výtku bych Wilburovi dal za to, že mi Saffron někdy připadala jako James Bond v ženské podobě, ale i tak je kniha krásná a především realistická a určitě ji doporučuji čtenáři přečíst. Konec knihy je dost otevřený a přiznám se, že jsem čekal i trochu jiné završení. Že bychom se dočkali i dalšího dílu Courtneyů??? Bylo by to prima :-)

Martial
28.08.2018 5 z 5

Moc pěkná kniha